Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

Tisk

altV květnu 11.-13. května Brno opět ožije tancem a pohybem.  Již počtvrté se sem sjedou soubory z nejrůznějších končin republiky.  Zahraniční hostem festivalu bude soubor z Polska Akro Dance Theatre Torun. Festival pořádá Pohybové studio Cyranovy boty ve spolupráci s Lužánky – střediskem volného času.

 

Festival bude zahájen vernisáží k výstavě tanečních fotografíí v prostorách SVČ Lužánky. I ta bude ve znamení pohybu. „Fotografie na živých stojanech budou k vidění v 18 hodin ve velkém sále Lužánek a pak se přesunou do přilehlého parku, kde se budou černě odění mimové coby stojany pohybovat s obrazy v různých formacích a v živých obrazech vstupovat mezi kolemjdoucí. Tato plovoucí vernisáž potrvá do 20 hodin“, uvedla ředitelka festivalu Věrka Bělehrádková.

alt

Již páteční podvečer v průběhu vernisáže bude uvedeno několik tanečních a pohybových choreografií. Ve 20 hodin v lužáneckém sále Ornis uvede svoje úvodní představení pořádající soubor Cyranovy boty. Jste zváni do „Kavárny“.  Cyranovy boty naservírují nejrůznější druhy kávy po svém – v pohybu a v rytmu. Ostatní choreografie zatančí další soubory v sobotu odpoledne i večer a v neděli odpoledne v Divadle BARKA (program na www.tancesse.cz).

Dopoledne v sobotu a neděli budou probíhat taneční a pohybové dílny. Několik z nich bude v SVČ Lužánky (Africký tanec, Kontaktní improvizace), dále v Tanečním studiu NO FEET (Body percussion, Flamenco, Umění v pohybu), Dílna Integrovaný tanec bude v Divadle BARKA a Výrazový tanec v sokolovně v Králově Poli.

alt

Festival se charakterizuje zvoleným ústředním tématem Pohyb – tanec – divadlo, které se line celým průběhem festivalu. Přehlídka nabízí mnoho námětů pro tvořivou divadelní a taneční práci, specificky pro spojení fenoménu DIVADLO a TANEC v podání mladých tvůrčích lidí.

Za 600 Kč se mohou diváci registrovat jako „aktivní účastník“ a mít vstup na všechny akce festivalu včetně dílen v oba dny. Registrace na jednotlivé workshopy a rezervace vstupenek na představení lze provést na adrese: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .  Výstava fotografií bude k vidění do konce června v Divadle BARKA.

Zdroj foto: tancesse.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Adam Mišík: Návrat Flamenga s mým tátou byla ta nejúžasnější věc, co se mohla stát.

adam misik200Adam Mišík je zatím pro většinu lidí jméno méně známé. Patnáctiletý chlapec, který se na svoji životní cestu připravuje od píky a váží každého kroku. Žongluje s pěti míčky, škola, přátelé, rodina, hudba, herectví a všechno drž...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Trójanky: původní českou hru o ženách zasažených válkou nastudovaly u Švandů ukrajinské divadelnice

trojanky 200Inscenaci Trójanky inspirovanou antickými motivy i skutečnými osudy současných žen uvede 27. května v premiéře Studio pražského Švandova divadla. Novou českou hru Davida Košťáka vyprávějící o třech hrdinkách z města Trója, které kvůli válce ztrati...


Literatura

Online marketing: Od webových stránek k sociálním sítím

Online mkt perexIdeální publikace pro všechny manažery, kteří potřebují komunikovat se svými zákazníky, nezávisle na tom, jestli prodávají koláče, pračky, knihy, kulturní nebo sportovní představení, módu nebo hnojivo. V nakladatelství Grada vychází pr...

Divadlo

Bigbeatový příběh Špinarka uvede ve čtvrtek 1. září v přímém přenosu ČT ART

spinarka200Divadlo Petra Bezruče zahájí sezónu 1. září 2022, a to představením Špinarky. Životní osudy populární zpěvačky Věry Špinarové na pozadí doby plné politických i společenských změn uvede v přímém přenose také ČT ART, a to ve čtvrtek 1. září ve 20 hod)...

Film

Jak správně napsat rozbor filmu

RozborFilmu perexRadomír D. Kokeš se řadí k vyznavačům neoformalismu, jak potvrzuje jeho spoluúčast na české předmluvě ke kanonickému spisu Bordwella a Thompsonové Umění filmu. To znamená, že upřednostňuje průzkum toh...