A JE TO TADY!!!! - Rychle a zběsile 8

A JE TO TADY!!!! - Rychle a zběsile 8

Tisk

RZ perexUž je to skoro šestnáct let, co vyšel první díl nejznámější a nejsledovanější filmové série Rychle a zběsile. A dnes je tady osmička - jeden z filmů, které nejrychleji vydělaly miliardu dolarů a šestý nejúspěšnější a nejpopulárnější film na pokračování na celém světě.

 

RZ 2 

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. Na stranu zla ho přetáhla kyber - teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná, jako nebezpečná. Není divu, že Toretto naprosto ztratí hlavu a vykašle se nejen na svoji milovanou Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tým. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena - Deckarda Shawa (Jason Statham), velice nebezpečného záporáka ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se přesuneme od břehů Kuby, přes ulice New York City, až po ledové planiny arktického Barentsova moře. Zažijeme napětí, akci, lásku, překvapení, ale i nenávist a smíření.

RZ 3

Rychle a zběsile 8 je už osmé pokračování úžasné filmové série a nejlepší film všech dob (což tvrdí i sám Vin Diesel) a dokázal, že patří do série filmů založených na emocích a rychlosti.


Film se mi moc líbil. Úžasný příběh, skvělí herci a fantastická auta. Film bych doporučoval každému, kdo má rád akci a samozřejmě úžasné a zběsilé závody v silných autech.

RZ 1

Hrají: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Charlize Theron, Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Scott Eastwood, Kurt Russell
Režie: F. Gary Gray
Scénář: Chris Morgan
Kamera: Stephen F. Windon
Hudba: Brian Tyler
Žánr: Akční
Stopáž: 136 min.
Premiéra v českých kinech: 13. dubna 2017
Uvádí: CinemArt
Hodnocení: 100 %

Zpracoval: Ondřej Šťastný
Zdroj foto: CinemArt a.s.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Polnišová: „Krásny scénár a vynikajúci herci. Čo viac s si herec môže priať.“

petra polnisova 200Petra Polnišová je jedna z hlavních představitelek hrdinek filmu Známí neznámí. Jak se jí hrálo s Martinem Hoffmanem, jaká byla nálada na place a proč byste měli tento film vidět?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nezdolná Jiřina Bohdalová si z lásky vrásky nedělá

altNový film Jiřího Stracha se s klidným svědomím dá přirovnat k o 11 let staršímu Babímu létu, ve kterém jako manželská dvojice, potýkající se se stářím, zářil Vlastimil Brodský a Stella Zázvorková. S filmem Vrásky z lásky h...


Literatura

Brutální Anděl smrti

andel perexS Richardem Sklářem a jeho hlavní hrdinkou Bo, jsme se měli možnost poznat minulý rok. Tehdy Bo místo klidného života po padesátce, musela vytáhnout starou výzbroj z let, kdy aktivně pracovala v tajných službách ministerstva vnitra, a bojovat na ži...

Divadlo

Českolipský divadelní podzim má ambice znovu vrátit této akci prestiž

ceskolipsky divadelni podzimLetošní, již 36. ročník festivalu Českolipský divadelní podzim má ambice znovu vrátit této akci prestiž, kterou měla před lety, kdy se do České Lípy sjížděly amatérské soubory z celých Čech i ...

Film

Co je otevřené dílo a jak ho vnímat

Otevrene dilo 200Od Umberta Eca u nás vyšly již leckteré spisy, avšak jeho první velký počin - Otevřené dílo - vychází teprve nyní, po více než půlstoletí od napsání, a to opět zásluhou nakladatelství Argo. I sám Eco si této práce zjevně vážil, protož...