Hádkovi: Když se pohádat, tak s vlastníma

Hádkovi: Když se pohádat, tak s vlastníma

Tisk

Hadkovi200Komedie režiséra Vojtěcha Moravce o rodině, která se pořád hádá. Ať dělají Hádkovi, co mohou, nikdy se na ničem neshodnou a každý z nich si nakonec myslí to svoje. Ve vzduchu teď navíc visí rozepře o dědictví po dědovi a o jeho posledním přání vyjet se všemi k moři.

 

Když se sejde rodina, je to vždycky radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi. Zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Společně se musí domluvit na dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i táta obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček se cítí dobře a chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden neřešitelný problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi.

„Postavy se navzájem milují a současně se nemohou vystát. Diváci budou mít chuť většinu postav uškrtit a některé hned potom obejmout,“ plánuje režisér Vojtěch Moravec. „Především by ale Hádkovi měli diváky v kinech pobavit,“ dodává.

Hadkovi1

Scénář k filmu napsali společně životní partneři Sandra Nováková a Vojtěch Moravec, tvůrci úspěšné komedii Matky, kterou vidělo v kinech téměř tři sta tisíc diváků. Zatímco impulsem k Matkám byly zkušenosti z mateřství, podnětem pro Hádkovy bylo jejich vlastní dohadování. „Trošku je to i film o nás, samozřejmě,“ přiznávají s nadhledem Moravec s Novákovou. „Téma partnerských a rodinných hádek je ale samo o sobě nevyčerpatelnou studnicí komických situací. Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali právě tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili. Některé hádky rozehráli na zkouškách dokonce sami herci a řadu nápadů jsme museli nakonec škrtat. A i u toho jsme se pohádali . . . trošku,“ vyprávějí se smíchem autoři scénáře.

„Každý z nás někoho takového v rodině má, kdo se vždy chce o něčem hádat. A všichni tak nějak věříme a doufáme, že to nejsme my,“ dodává na závěr Sandra Nováková.

Hadkovi  PLAKAT

Hádkovi
ČR – 2022
Délka: 98 minut
Žánr: komedie
Premiéra: 14. července 2022
Režie: Vojtěch Moravec
Scénář: Vojtěch Moravec, Sandra Nováková
Hrají: Hynek Čermák, Jakub Prachař, Ondřej Pavelka, Jitka Čvančarová, Sandra Nováková, Lucie Polišenská
Doporučená přístupnost: od 12ti let
Žánr: komedie
Barevný, české znění

Zdroj foto a více informací: www.bontonfilm.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je cukr zdraví škodlivý? Aneb když se dva pustí po stopě mýtu - rozhovor s MUDr. Jonášem

jonas perexU nás je toto téma skoro tabu. Konspirační teoretici se nebojí bílý cukr označit za legální drogu s devastujícími účinky na lidský organismus. MUDr. Josef Jonáš a Jiří Kuchař se rozhodli, že na toto téma napíší knihu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Argo – povedený film o bizarní záchranné akci

argo 4O tom, že Ben Affleck je minimálně o třídu lepší režisér než herec, už nemá smysl se zmiňovat, protože filmový fanoušek tohle dobře ví a slyší ze všech stran. Už jeho výtečný debut v podobě perfektní kriminálky Gone Baby Gone (někdy...


Literatura

Tarot skrytých světů – zvláštní nádhera

tarot skrytych svetu mooreKdyž se bývalá programátorka navrátí ke své lásce – kreslení a malování a vytvoří snad vrchol umění každého malíře – tarotové karty, musí to být koncert pro oko i duši. Stephanio Pui-Mun Law se to po...

Divadlo

Zábava aneb chi-chi, cha-cha, che-che

ypsilonka 200Začali jsme slovy dnes již jistě klasické pohádky. V té se snažili princeznu rozveselit učením smíchu. A smích, to má být přece zábava. A zábavu a její smysl si vzali na paškál v divadle Ypsilon prostřednictvím jednoaktového absurdního dram...

Film

Poupata vystoupala na filmový trůn

V sobotu se filmoví tvůrci i fanoušci dočkali už devatenáctého udílení prestižních ocenění Český lev. Po roce se tedy opět sešli filmaři, herci, diváci v sále pražské Lucerny, kde slavnostní vyhlašování již tradičně probíhá.




...