Rytmus roku s Hankou Zemanovou: kniha nejen pro celý rok, ale i pro celý život

Rytmus roku s Hankou Zemanovou: kniha nejen pro celý rok, ale i pro celý život

Tisk

Rytmus roku 200V tisku je dlouho očekávaná kniha nakladatelství Smart Press Rytmus roku s Hankou Zemanovou. Je určena pro všechny, kteří chtějí žít a jíst lokálně, zdravě a přirozeně v souladu s biorytmy ročních období. Nabízí inspiraci pro lidi z venkova i z měst, kteří chtějí podporovat své zdraví místními a běžně dostupnými dary z (divoké) přírody.

RYTMUS ROKU – nejkrásnější, nejvýpravnější a dlouho očekávaná kniha Hanky Zemanové, autorky bestsellerů o zdravém jídle a životě v souladu s přírodou, právě vychází!

Po úspěšné Biokuchařce a BioAbecedáři, kterých se prodalo přes 75 000 ks přichází Hanka Zemanová s celoročním průvodcem, v němž se dozvíte, jak nás příroda svými sezónními a lokálními dary každý měsíc posiluje a léčí.

rytmus roku1

Kniha nabízí mnoho inspirace, jak sladit zdravý životní styl s ročním obdobím, jak přirozeně posilovat imunitní systém správným výběrem sezónního jídelníčku, jak zpracovávat lokální superpotraviny a jak připravovat léčivé čaje, výživná jídla a elixíry z darů naší přírody.

Mezi „superfoods“, které máme přirozeně k dispozici, Hanka zařadila mimo jiné i dostatečný spánek v úplné tmě, práci s půdou, přirozený pohyb na vzduchu a na slunci či vzájemné doteky.

Titul je vyústěním několikaleté autorčiny tvorby a mnohaletých zkušeností ze života na venkově. Hanka Zemanová na knize spolupracovala se třemi lékařkami zaměřenými na středoevropské léčivé jídlo a byliny, tradiční čínskou medicínu, ájurvédu a antroposofii.

rytmus roku2

Můžete se těšit mimo jiné na:

  • Život v rytmu přírody jako zdroj léčivé síly
  • Dary divoké přírody v naší kuchyni
  • Lokální superpotraviny
  • Nápoje a elixíry z přírody
  • Zdravý sezónní jídelníček
  • Informace garantované lékaři
  • Nádherné autentické fotografie

Rytmus roku s Hankou Zemanovou je výjimečný nejen svým obsahem, ale i kvalitou informací, které recenzovaly tři lékařky: MUDr. Michaela Šimková, MUDr. Martina Zisková a MUDr. Hana Sirotková.

Rytmus roku

Více informací: https://www.smartpress.cz/rytmus-roku-s-hankou-zemanovou


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsem hodně okysličován mladými spoluhráči v čele se zpěvačkou Danielou, říká Martin Němec

martin nemec200Je nezmar. Nebo ďábel? Tak nějak vidím muzikanta a navíc kapelníka, hudebního skladatele, textaře a malíře Martina Němce, a jsem ještě zdaleka nevyjmenoval všechno, čím vším se zabývá. Jeho originální vidění představuje tedy nejen hudba, s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

175 let českých železnic v Národním technickém muzeu v Praze

loko 200Když 6. června 1839 poprvé přijel z Vídně na břeclavské nádraží vlak tažený parní lokomotivou, znamenalo to spojení našich zemí novodobou železnicí s okolní Evropou a začátek velkých společenských změn, které v následujícím období vybudování železnič...

Z archivu...


Literatura

Životní kotrmelce Hanky Dvorské

Zivot se mnou pekne cvici perexDalší knižní biografii ze série, kterou bychom mohli nazvat „inspirativní ženy - sportovkyně“ vydalo ve spolupráci s nakladatelstvím Euromedia Group nakladatelství Labyrint. Tentokrát dostala prosto...

Divadlo

Epochální výlet rodiny Smolíkovy

smolikovi200„S písní bláznivou a s trochou smůly v patách čtyři klauni jdou, kam, kdo ví kam,…“ Přesně těmito slovy začíná úvodní znělka mnoha generacemi milovaného animovaného seriálu o maďarské rodince Smolíkových a jejich mrzoutském sousedovi Dr. Halířo...

Film

Jarní smršť České televize: ČT art a Déčko

CT Z mrtveho domu perexV závěru naší trilogie nazvané „Jarní smršť České televize“ se sluší představit také programovou nabídku nejmladších stanic České televize - ČT art a Déčka. Přestože se tyto dva programy dělí o jeden kanál, a jejich vys...