V Jazz Docku vystoupí temperamentní uskupení Escualo Quintet

V Jazz Docku vystoupí temperamentní uskupení Escualo Quintet

Tisk

Tango1Pětice vynikajících instrumentalistů Escualo Quintetu a charismatická zpěvačka Gabriela Vermelho si dají opět rendez-vous v jednom z nejatraktivnějších klubů v Praze.

 

 

Na koncertě v Jazz Docku se návštěvníkům představí jedinečné a temperamentní uskupení Escualo Quintet, které se věnuje argentinskému tangu a hudbě latinské Ameriky. Tento mladý soubor, jenž můžete znát z pořadů České televize či pódií mezinárodních festivalů, je co do nástrojového obsazení identický s kvintetem legendárního argentinského hudebníka a skladatele Astora Piazzolly. Na koncertě tak uslyšíte mimo jiné také nástroj s krásným expresivním tónem jménem bandoneon (druh akordeonu).

Tango2

Pětice vynikajících instrumentalistů kombinuje jak taneční tak koncertní formy. Výsledkem je strhující syntéza temperamentního argentinského folkloru, klasické hudby a jazzu. Svůj název dostal kvintet podle stejnojmenné Piazzollovy skladby Escualo, což znamená v překladu žralok.

Tango3

Partnerkou bude na koncertě Escualo Quintetu hudebnice, zpěvačka, instrumentalistka, skladatelka a hudební performerka Gabriela Vermelho. Tato nevšední osobnost české hudební scény na sebe výrazně upozornila v muzikálu Balada pro banditu v dramaturgii brněnského divadla Husa na provázku. Za roli čarodějky Evy obdržela dokonce cenu Alfréda Radoka. Dnes je vyhledávanou zpěvačkou i skladatelkou a spolupracuje s mnoha prestižními soubory či orchestry.

Gabriela spolupracuje s Escualo Quintetem také na společném CD, na které se můžete těšit v jarních měsících. Ve spolupráci s pražskými tangovými školami natočili také tango flashmob na piazzettě Národního divadla.

Sestava Escualo Quintetu:

Jakub Jedlinský - bandoneon
Pavel Kudelásek - housle
Petr Beneš - el. Kytara
Ivan Vokáč - klavír
Jan Prokop - kontrabas

Koncert začíná v 19h a vstupenky lze rezervovat či zakoupit on-line na webu Jazz Docku 

Vstupné na sezení 200,- Kč

Vstupné na stání 100,- Kč


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Beata Hlavenková: „Člověk píše, zkouší, skládá, a pak stejně nakonec musí přijít ono políbení múzy, aby to zafungovalo“

BeataHlavenkova 200Beata Hlavenková je velice výraznou osobností nejen české, ale i světové hudební scény. Působí jako skladatelka, zpěvačka, pianistka a producentka. Její tvorba je vždy odvážná, oscilující mezi žánry a vycházející z hluboké znalosti...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Tři ženy pana Wrighta

tri zeny pana wrighta 200V červnu vyšel u nakladatelství Metafora román od Lindy Keir o vztazích Tři ženy pana Wrighta. Podíváme se pod pokličku hned několika vztahů, které budou mít společného jmenovatele. Jak fungují vztahy, když nechybí v nich nechybí lži a intriky?

...

Divadlo

Na podzim do divadla: HRA LÁSKY A NÁHODY

200divDivadla měla dost času připravit se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Hra lásky a náhody v Divadle scéna ve Zlíně.

...

Film

V druhém dílu bambitky zaujmou především nové postavy

Tajemství staré bambitky 200Již podruhé mohou milovníci pohádek odhalovat Tajemství staré bambitky. Hlavní herci zůstávají, přidávají se i noví. Bude to přesto stačit na úspěch nebo populární pistoli brzy zahalí prach zapomnění?

...