Dnes udeří švédské kladivo

Dnes udeří švédské kladivo

Tisk

hf dominion 200V pátek 16. srpna vychází švédské skupině Hammerfall už jedenácté studiové album. Má název Dominion a můžeme se těšit na 12 kousků.



Hammerfall je švédská heavy a power metalová skupina, kterou v roce 1993 založil kytarista Oscar Dronjak. V současné sestavě jej doplňuje zpěvák Joacim Cans, kytarista Pontus Norgren, basák Fredrik Larsson a bubeník David Wallin.

Deska Dominion je nástupcem alba Built to Last z roku 2016 a také vychází pod Napalm Records. Délka fošny je 50 minut, z 12 písní už je jich hned několik venku. První z nich, singl (We make) Sweden Rock vypustili Hammerfall už v květnu a je poctou powermetalovým skupinám a umělcům jako jsou Judas Priest nebo švédský kytarista Yngwie Malmsteen.

Oficiální live video doplňuje píseň One Against The World. Z něj na mě srší více energie než z hudby, posuďte sami:

Dalším a zároveň nejnovějším zveřejněným songem je eponymní Dominion, který se vám snadno zavrtá do hlavy. Poslechněte si jej:

Seznam skladeb:

1. "Never Forgive, Never Forget" 5:31
2. "Dominion" 4:39
3. "Testify" 4:29
4. "One Against the World" 3:53
5. "(We Make) Sweden Rock" 4:15
6. "Second to One" 4:10
7. "Scars of a Generation" 4:41
8. "Dead by Dawn" 4:00
9. "Battleworn" 0:38
10. "Bloodline" 4:46
11. "Chain of Command" 4:00
12. "And Yet I Smile" 5:28

hf dominion

V rámci evropského turné se Hammerfall ukážou 13. ledna v pražském Fórum Karlín. Jako speciální host s nimi vystoupí finská skupina Battle Beast a předkapelou jsou power metalisté Serious Black.

Zdroj foto: Hammerfall.net


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor inspirovaný knihou: Naším cílem je obnovit ideologický spor. To je demokracie!

Petr Drulak 200Podle profesora Petra Druláka, jednoho ze čtyř editorů knihy Budoucnost levice bez liberalismu, kterou letos vydala Masarykova demokratická akademie, sice jdete k volbám, ale je celkem jedno, koho budete volit. „Rozhodnou nějací soukromí...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Místa paměti se mění

Mista pameti perexUž jsou tomu bezmála čtyři desetiletí, co francouzský historik Pierre Nova sepsal slavnou, hojně diskutovanou stať Mezi pamětí a historií (odkaz níže), která poukázala, jak se dějinné události udržují...

Divadlo

Geisslers otevírají svou divadelně-alchymistickou laboratoř

Alchymisti200Alchymisti: Zlatodějný teatrolab je imerzivní inscenace pro diváky od deseti let, která vám umožní nahlédnout do pěti alchymistických laboratoří, založených samotným velmistrem tajného řádu Rudolfem II. Přenese vás do doby Rudolfovy vlády, kdy ...

Film

Vyšla další kniha o Vladimíru Menšíkovi

mensi200O Vladimíru Menšíkovi jsme si mohli přečíst řadu knížek - jak ty drbavé, tak s menšími či většími ambicemi. Nyní k  nim přistupuje tlustý, téměř sedmisetstránkový spis Lumíra Holčáka VLADIMÍR MENŠÍK A JEHO FILMY. Autor se rozhodl pro nezvyklý postup: v c...