Taneční jízda hypnotických beatů dua Bratři na debutu Two Minds

Taneční jízda hypnotických beatů dua Bratři na debutu Two Minds

Tisk

bratri 200Techno v podání dua Bratři nyní konečně vychází na debutovém albu Two Minds. Tepe, šlape a má to tlak. Taneční jízda hypnotických beatů spolu s melodickou linkou vytváří harmonický celek. Elektronické bicí, analogové a modulární syntezátory, to jsou základní kameny hudby dvojčat Jirky a Ondry Veselých. Po řadě úspěšných singlů (Signal, Running, Rise) vydávají svoje první album. Kromě digitální verze je album k dostání i v limitované edici 150 kusů vinylů.


Debutovou nahrávku připravovali Bratři dlouhou dobu. Hrají spolu od roku 2016 a po EP Monster v roce 2017 nasledovala řada singlů a řada úspěchů. Například se Bratrům podařilo být, jako prvnímu zástupci ČR, ve finále prestižní soutěže Music Moves Europe Talent Awards v rámci veletrhu Eurosonic. Nyní nastal čas to shrnout do jednoho celku. “Právě to byla pro nás největší výzva, spojit často industriální a temné zvuky s melodickým motivem, který tracky udržuje harmonicky pohromadě,“ sděluje Ondra. „Některé zvuky jsme přehrávali dokud jsme necítili, že nás to baví a vše má svoje místo. S mixem jsme se rozhodli oslovit legendu světového formátu Hannese Biegera.” A jeho výsledný mix dokázal sound Bratrů posunout mezi světovou extratřídu tohoto žánru.

Na debutovou nahrávku Bratři přinesli vše, co tak skvěle prezentují na svých koncertech. Jak se přiznává Jiří, který v duu obstarává bicí nástroje. “Two Minds je náš pohled na svět elektronické hudby, od posledního singlu Running, který má teplý analogový sound s jemným vokálním samplem od Teepee, po industriální tepající techno beat "Morph", který ztělesňuje naši lásku k industriálním a temným zvukům.”

Bratri 1
Renomované studio XLAB se navíc postaralo o vizuální stránku a Ondra dodává, že je to pro Bratry nepostradatelná spolupráce, “Deja VJ a Jan Kočí, se kterými už jsme zažili hodně, spolupracujeme s nimi prakticky od našich hudebních začátků. Vizuální stránka je pro nás velmi důležitá a patří jim náš velký dík.“ Studio XLAB navrhlo Bratrům nejen jejich logo a obal desky, ale připravilo také působivý stream, který vznikl koncertem Bratrů a live 3D projekcí pro londýnský festival Electronica: Sound of Vision II. Deja VJ a Jan Kočí připravili dva videoklipy, jak ke dříve vydané skladbě Signal, tak i k současnému singlu Transition.



„Two minds je deska, která je kus našeho života a jsme neskutečně rádi, že je konečně venku! Naše láska k elektronice, k technu a live hraní samotnýmu tuhle desku velmi ovlivnila a nyní máte možnost si ji poslechnout,“ zvou Bratři.

bratri obal
Umělec: Bratři
Název: Two Minds
Datum vydání: 24.09.2021
Mix - Hannes Bieger / Mastering - Calyx Mastering

Zdroj foto: Zuzka Bönisch

Více informací:

Website: http://bratri.live/
Facebook: https://www.facebook.com/…li/
Instagram: https://www.instagram.com/…al/
Streaming: http://bit.ly/bratristream


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Spevák zo novomestskej skupiny Genuine Jacks Juraj Ondrejka

GenJ perex„Najlepšie sa nám hra doma. Máme tam svojich skalných poslucháčov, ktorí chodia na naše koncerty úplne od začiatku. Nemôžeme sa sťažovať ani na Bratislavu. Ľudia sú tu tiež úplne super,“ aj to sú slová

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Raymond Chandler, Loučení s Lennoxem

chandler Louceni s Lennoxem 200„... Ano, jsem přesně takový jako postavy v mých knihách. Jsem tvrdý chlapík a je o mně známo, že dokážu holýma rukama přepůlit rohlík ...“

...

Divadlo

Derniéra kultovního muzikálu Andrewa Lloyda Webbera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť z Plzně už 22. května streamem!

muzikal josef 200Velkolepá a zábavná muzikálová show pro všechny generace z autorské dílny Andrewa Lloyda Webbera a Tima Rice Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť dobyla doslova celý svět!!! Muzikál s podtitulem Bible v rytmu rokenrolu vznikl na m...

Film

Mučedník – jak vnutit spásu

ucenik 200Na nedávno skončeném karlovarském filmovém festivalu se uváděl film, který se dotýkal fanatismu – a přestože se vztahoval k náboženství, určitě lze jeho poselství vnímat jako univerzální. „Karlovarské“ pojmenování varovného snímku MUČEDNÍK, natoč...