INSANIA odpálila Bombu v kabaretu a chystá nové album

INSANIA odpálila Bombu v kabaretu a chystá nové album

Tisk

Insania 200V lednu 2020 natočila kultovní kapela Insania dva nové singly s názvy „Haka starýho Nicka“ a „Bomba v kabaretu“. Ty jsou předzvěstí nového právě připravovaného alba.

 

 

Singly byly natočeny ve studiu Šopa. Producentský dohled měl Tom Šlápota a u mixpultu dohlédl na nahrávání Staňa Valášek. Mix a mastering tentokrát obstaral Jiří Paška aka Ecson Waldes ve studiu Biotech. První singl “Haka starýho Nicka” pustila Insania mezi lidi už na jaře, oblečený do lyric videa z dílny DNT2 aka Radka Mauera.

V září se pak rozhodla odpálit “Bombu v kabaretu”, na kterou vytvořil jednoduché video Fra Zae, mj. autor zpětných projekcí na křtu zatím poslední desky Insanie „Na počátku byl spam“, který proběhl v roce 2017 v brněnském klubu Fléda. Písnička sarkasticky komentuje moderní dějiny jako defilé komiků na kabaretní scéně a k tomu plive hořkosti o realitě života:

“Za všechno, co uděláš, přijmeš spravedlivej trest od těch,
co měli dost rozumu na to, aby nedělali nic.”

Insania využívá delší koncertní pauzu vynucenou koronavirovými okolnostmi k práci na svém novém albovém počinu. Předpokládaný termín jeho vydání je konec roku 2021 a předběžně by měl vyjít společnou péčí labelů Kabinet records a Magick Disk Musick.

Insania 1

Více informací:
http://www.insania.cz
http://www.facebook.com/insaniacz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

David Stránský: V Laterně magice se podařilo uskutečnit projekt, na který můžeme být všichni po právu hrdí!

stransky perexU příležitosti premiéry inscenace Human Locomotion, která vznikla v únoru na Nové scéně Národního divadla pod hlavičkou souboru Laterny magiky, jsme se rozhodli podívat na tento nový projekt a práci v divadle jako takovou o...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bratříček

bratricek200Bratříček je první tištěná kniha mladého autora Marka Hnily, na základě které si založil i své stejnojmenné nakladatelství s plánem vydávat novinku ročně. Jaká je tato prvotina?

 

Divadlo

Pražská divadla v březnu: emoce, napětí i dojetí

divadlobrezen1 perexNabídka v početných pražských divadlech je při plné sezóně skutečně rozmanitá. Přinášíme tipy, kam se vypravit za nejblizším zážitkem. Divadlo Disk láká na své absolventské Letovisko plné ironické drásavosti, Divadlo Rokoko zve ...

Film

Tereza Hirsch, režisérka, o které ví svět, ale u nás o ní skoro nikdo neví

TH perexTereza Hirsch je mladá a úspěšná režisérka, scenáristka a producentka. Narodila se německé matce a českému otci. Vyrůstala v Praze. Filmařinu studovala v Los Angeles: „Došlo k tomu v podstatě náhodou. Chtěla jsem si někam odjet odpočinout a zvítěz...