Open Air Festival Okoř letos bude!

Open Air Festival Okoř letos bude!

Tisk

okor 200V programu jubilejního ročníku 21. srpna zahrají Miro Žbirka, Tomáš Klus, Xindl X, Jaroslav Uhlíř a další hudební osobnosti. 

 

 

 

Malebné prostranství pod zříceninou hradu Okoř se po roční, covidem vynucené pauze, opět stane dějištěm oblíbeného Open Air Festivalu Okoř. Hudební nadšenci napříč žánry a generacemi se v sobotu 21. srpna po dlouhých měsících čekání dočkají vydatné nálože živé muziky a bezprostřední atmosféry, která je pro Open Air Festival Okoř typická.

První ročník dnes již legendárního festivalu se na Okoři nedaleko Prahy konal v roce 2000. Z loňského zrušeného ročníku se oslavy 20. narozenin přesouvají na letošek a budou vskutku ve velkém stylu. V programu zazáří výrazná jména současné české hudební scény - účast už přislíbili Miro Žbirka, Tomáš Klus, Xindl X, Jaroslav Uhlíř, Berenika Kohoutová, Jakub Děkan či Kapela Napořád.


„Na festivale Okoř jsem hrál několikrát a vždycky mě překvapila romantická, až filmová atmosféra místa. V publiku se potkávalo několik generací a všichni si to užívali, takže se i s kapelou těšíme, že si to letos, na z loňska odloženém, festivale zopakujeme,“ zve Miro Žbirka.

okor meky 1

Open Air Festival Okoř je tradičně festivalem pro celou rodinu. Na louce pod romantickou zříceninou je dost místa nejen pro stage, ale také pro stánky s pestrou nabídkou občerstvení a nejrůznější atrakce pro děti. Organizátoři jako vždy věnují část výdělku ze vstupného na udržovací opravy hradu Okoř. Open Air Festival Okoř 2021 se uskuteční v souladu s aktuálními hygienickými opatřeními.

Vstupenky můžete zakoupit na https://www.festivalokor.cz/vstupenky-2021 či přímo v místě konání festivalu. Kapacita Open Air Festival Okoř 2021 je omezená, s nákupem vstupenek proto neradno váhat. 

okor 2

Více informací: https://www.festivalokor.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rostislav Kafka: Já píšu a tvořím „sobecky" už jen pro svou radost

Slávek KafkaPsaní se začal věnovat již v dětském věku. Jeho velkou láskou byl také film, a to animovaný. Několik let pracoval ve Filmovém studiu ve Zlíně. Později se věnoval výrobě loutek a po letech se vrátil k psaní. Je autorem básnické sbírky a vydal tři e-knihy. Letos se Rostisla...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Když vás život donutí začít znovu od nuly

nulta hodina 200Na každého z nás může v životě čekat moment, který pro nás bude nultou hodinou – okamžikem, od kterého začneme svůj život žít jinak, kdy změníme své základní hodnoty. Důvodů pro zásadní proměnu můžeme být mnoho. Budou vám o tom vyprávět...

Divadlo

15 let soudobé hudební scény Městského divadla v Brně


15 let MDB perexJe to až neuvěřitelné, ale skutečně uběhlo patnáct let od premiéry muzikálu VLASY, díla, které mělo premiéru na své Hudební scéně. Od prvního uvedení v roce 2005 do konce září 2019 zde bylo uvedeno šedesát osm (!) premiérových tit...

Film

Století rádia ukazuje, kudy se ubíralo rozhlasové vysílání

200filmV ostravském televizním studiu vznikl střihový dokument k 90. výročí rozhlasového vysílání, nazvaný Století rádia. Režisér Roman Vávra jej pojal jako mozaiku jednotlivých dochovaných relací od nejstarších dob téměř po dnešek, aniž by vložil jediné slov...