Kvietah skládá od jedenácti let a nyní vydává své první veřejné album Hejno černejch koček

Kvietah skládá od jedenácti let a nyní vydává své první veřejné album Hejno černejch koček

Tisk

kvietah 200Po dvou singlech a úspěšné crowdfundingové kampani vydává Kvietah své album Hejno černejch koček. Třiadvacetiletá skladatelka, zpěvačka a multiinstrumentalistka, která má na kontě kolem desítky nahrávek určených jen nejbližším, tak přichází s první oficiální deskou.


Magdalena Fendrychová alias Kvietah vydává první dlouhohrající desku určenou veřejnosti. Album Hejno černejch koček, které vychází digitálně a na CD, obsahuje 10 písniček pohybujících se na pomezí indie, folku i elektroniky. „Nikdy jsem se nenechala svazovat žánry, ale na rozdíl od mých minulých věcí je tohle album niternější. Texty i melodie jsou ovlivněné tím, že jsem album psala během prvního covidového roku v izolaci od společnosti,” popisuje Kvietah náladu nahrávky, kterou provází témata jako vyrovnávání se s osamělostí nebo zlomeným srdcem.

„Psaní písniček pro mě bylo odmalička nejdůležitější činností, brala jsem jako samozřejmé, že něco složím a nahraju, ale dál jsem to neřešila. Až u poslední desky mě napadlo, že bych svou tvorbu mohla nabídnout veřejnosti,” vysvětluje Kvietah, co proč oslovila vydavatelství Divnosti a producenta Tomáše Tkáče.

„Moje tvorba jsem prostě já. Jsem hodně citlivá a smutek, bolest a emoce, o kterých se těžko mluví, na světě jsou. Nálada desky je autentická, a to je podle mě nejdůležitější,” je přesvědčená Kvietah a vysvětluje melancholické vyznění desky. „Čím jsem starší, tím je psaní textů náročnější. Cítím větší zodpovědnost za vyřčená slova, nechci se sama sobě zpronevěřit, psát o něčem, čemu nerozumím, co není opravdové,” uzavírá.

Magdalena Fendrychová studuje skladbu na konzervatoři, a kromě hudby a textů je autorkou také většiny aranží. Sama sebe nevnímá pouze jako písničkářku, ale jako skladatelku a po letech vystupování sama s kytarou a klavírem začíná hrát opět naživo s celou kapelou. Album živě představí 24. 2. na radiu Proglas a křest proběhne v Café V lese 17. 3. s kapelou Jiné metro.

kvietah obalka

Zdroj foto: David Procházka

Více informací:

Album Hejno černejch koček na streamovacích službách: https://songwhip.com/kvietah/hejno-cernejch-kocek
Facebook Kvietah: www.facebook.com/Kvietah-101307504815056
Instagram Kvietah: www.instagram.com/kvietah/
Bandcamp Kvietah: https://kvietah.bandcamp.com
Facebook Divnosti: www.facebook.com/Divnosti
Instagram Divnosti: www.instagram.com/divnosti_label/
Bandcamp Divnosti: https://divnosti.bandcamp.com/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Vaněk: „Koncerty v Brně, Praze a Mnichově Hradišti chystám sám a vymazluji k obrazu svému.“

tomas vanek200Zpěvák a herec Tomáš Vaněk se v prosinci vypraví se svými vánočními koncerty do tří měst a my jsme jej u této příležitosti vyzpovídali a zjistili, na co se jejich návštěvníci mohou těšit.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Claudia Lazar, Monika Cordes: Vegetariánské dobroty

Vegetarianske-dobroty-box-na-web (2)36 tipů na kartičkách. Zdá se vám to málo? Jen do chvíle, než se těmi recepty pěkně jeden po druhém proberete. Pak zjistíte, že jsou to základy pro různé další obměny, které vynikají především ná...

Divadlo

Dušek se vrací na místo činu - Lávka Open Air Chocerady bude 21. – 27. června

lavka open air 200Již podruhé si budou moci vychutnat návštěvníci legendární divadelní představení Jaroslava Duška Čtyři dohody, Pátá dohoda a Vizita v rámci Lávka Open Air Chocerady. Vstupenky k dostání v síti Ticketportal.

...

Film

Temná a zdařilá minisérie Pustina vyšla na DVD

pustina perexV letošním „masarykovském“ šílenství na Českých lvech mohlo klidně zaniknout, že se předávala i cena za Nejlepší dramatický televizní seriál, kterou si odnesli tvůrci osmidílné série s názvem Pustina. Tu vyprodukovala televizní stanice HBO a ...