Metronome Prague 2023 představuje první hvězdu: M83

Metronome Prague 2023 představuje první hvězdu: M83

Tisk

M83 200Největší pražská mezinárodní hudební a umělecká událost začíná od-krývat programové karty šestého ročníku, který se uskuteční 22.–25. 6. 2023 na pražském Výstavišti. K nejsilnějším zážitkům bude beze-sporu patřit hvězdný elektronický projekt M83. Nejlevnější vstupenky z limitované edice 2023 kusů jsou již v prodeji na metronome.cz.

 

Potvrzeno, Praha se může těšit na kapelu hudebního megalomana Anthonyho Gonzaleze a jeho zvukovou tsunami složenou ze syntezátorů, kytar, vokálů a epických refrénů.

Skupinu založili v roce 1999 na střední škole v Antibes Anthony Gonzalez a Nicolas Fromageau pod názvem M83, který byl inspirován galaxií Messier 83 v souhvězdí Hydry. Své první album „M83“ nahráli na jaře roku 2001 a již jejich druhá deska, „Dead Cities, Red Seas and Lost Ghosts“, se setkala s me-zinárodním ohlasem a vynesla je do nejvyšších pater elektronické hudební scény.

V roce 2006, po americkém turné ke třetímu albu „Before the Dawn Heals Us“, Nicolas Fromageau skupinu opouští. Jednohvězdná M83 září dál a nezdá se, že by ji odchod Nicolase nějak ublížil. Naopak, následují další úspěšná alba „Digi-tal Shades Volume 1 (2007)“, „Saturdays = Youth“ (2008), „Hurry Up, We're Dreaming“ (2011), „Junk“ (2016) a „DSVII“ (2019).
M83 získali v roce 2012 nominaci na MTVU Woodie Awards s videem k písni „Midnight City“ a v roce 2013 na Grammy Awards za alternativní dvojalbum „Hurry Up, We're Dreaming“.

Metronome Prague 2023 pokračuje v plné síle a s odhodláním potvrdit své postavení nejvýznamnější hudební a umělecké události v Praze, a to za pomoci 8 samostatných scén s více než 50 hudebními projekty čítajícími přes 300 umělců, kteří na nich vystoupí. V žánrově bohatém hudebním programu plném zvučných jmen světové i tuzemské provenience si každý návštěvník bez ro-zdílu věku najde to své.

Již pošesté se bude Metronome Prague konat v areálu Výstaviště Praha, tedy přímo v centru hlavního města. A to je u akce takové velikosti opravdu výjimečné. Exkluzivní program není zdaleka vším, co nabízí – nebývalý komfort pro návštěvníky, dostatek míst k sezení, chill-out zóny nebo bohatá gastrono-mie umocňují celkový zážitek a přispívají k maximální spokojenosti návštěvníků.

Prodej vstupenek na nadcházející ročník již byl spuštěn na webu metronome.cz – k dispozici jsou nyní třídenní vstupenky, prodej dalších kategorií a vstupenek na Metronome Warm Up bude zahájen později.

M83 1

Metronome Prague – Music and Arts Fair“ je čtyřdenní hudební a umělecká událost, která poskytuje návštěvníkům unikátní zážitky přímo v centru Prahy. O neustále rostoucí prestiži doma i v zahraničí svědčí řada světových hvězd, které na akci vystoupily: Nick Cave, Underworld, Kraftwerk, Primal Scream, Liam Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Chemical Brothers, Kasabi-an, Tom Odell, Ella Eyre, David Byrne, John Cale, Massive Attack a další.

Z tuzemské scény se zde představili mimo jiné Alice s Danem Bártou, Lenny, Prago Union nebo Redzed, Ohm Square, Floex, Ille, Tata Bojs, David Koller s Katarzií či skupina Mig 21 s Orchestrem a Sborem Národního divadla v Praze.
Na minulý ročník zavítalo rekordních 22 000 návštěvníků.

Více informací: www.metronome.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lukáš Kovanda: „Ekonomie? Především věda o lidech a jejich rozhodování!“

Kovanda foto200Popularizátoři ekonomie a světa financí úspěšně bourají mýtus, že tato oblast je nuda a „suchařina“. K oblíbeným autorům patří Lukáš Kovanda. Jeho stravitelné a svižné texty se dobře čtou v kavárnách nebo při cestování ve...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zloděje zelených koní spaluje vášeň ke kamenům

Jzlo200iří Hájíček patří ke špičce současných českých prozaiků. Zloději zelených koní sice nesklidili taková ocenění jako jeho vrchol Rybí krev, ale kvalit Rybí krve dosahují. Svědčí o tom i fakt, že se nakladatelství Host rozhodlo v letošním roce vydat podruhé t...

Divadlo

Poprask na laguně jako pouliční muzikál

Poprask 200Vášně, atmosféra přímořského italského předměstí, živá kapela na jevišti a silná herecká komediální sestava, to jsou hlavní lákadla inscenace Poprask na laguně, která bude mít v sobotu 5. září odloženou premiéru ve Velkém sále Městského divadla Zl...

Film

Pí a jeho život aneb Proč začneme s tygrem komunikovat?!

pi a jeho zivotNový film „Pí a jeho život“, jehož režie se ujal oscarový Ang Lee, můžeme poprvé zhlédnout, ve 3D provedení, již pár dní před letošním Štědrým dnem. Chlapec, tygr a moře – to jsou hlavní hrdi...