The Music Digest naservíruje v Akropoli hudební novinky, tipy i zákulisí novinářské praxe

The Music Digest naservíruje v Akropoli hudební novinky, tipy i zákulisí novinářské praxe

Tisk

music digest 200Potravu pro uši i oči přináší každý měsíc The Music Digest, hudební pořad, kterého se můžete zúčastnit také vy. Vydejte se do Paláce Akropolis 18. dubna na nejzajímavější hudební objevy prvního čtvrtletí roku nebo na festivalové speciály 2. května a 14. června k letošním ročníkům Colours of Ostrava a Brutal Assault. Aktuální výběr novinek, hudební historie a současnost, videoklipy a také tipy na akce, které by vám neměli ujít, nabídne publicista Dan Sywala (Muzikus, Full Moon, Český rozhlas Jazz, ČT art, Televize Seznam).

 

Nemáte prostor a energii vyhledávat novou muziku? Přijďte na dvě hodiny vypnout a seznámit se s méně známými umělci i legendami v nových souvislostech. Čeká vás tucet nejlepších skladeb posledního měsíce s důrazem na novinky, výročí nebo blížící se kulturní akce. Poslechový pořad nabízí multižánrovou hudební projekci, která vás provede od progresivního rocku, přes moderní jazz, až po world music. A jako bonus se dozvíte zážitky z rozhovorů a osobních setkání z téměř patnáctileté praxe hudebního novináře.

„Díky rozhovorům nebo přípravě pořadů pro Český rozhlas mám hodně materiálu, ze kterého můžu pro poslechovky čerpat. Neustále naposlouchávám kvanta hudby, ale pořád mě moc baví procházet tipy od přátel nebo kolegů. I proto jsou dvě skladby z celkových dvanácti tzv. „Volba publika“, kde je možnost se s ostatními podělit o tip. Pokaždé mě baví, jak zajímavé a hlavně rozmanité věci návštěvníci vyberou,“ přibližuje Sywala.

Music Digest1

Sywala působí aktuálně v týmu ČRo Jazz, ČT art, Full Moon, Harmonie a na svojí platformě Rock’n’Roll Journalist. V minulosti působil i na Televizi Seznam nebo jedenáct let v redakci magazínu Muzikus. Věnuje se především rozhovorům a mezi jeho nejznámější hosty patřili mimo jiné Adam Clayton (U2), Jason Newsted (ex-Metallica), Stewart Copeland (The Police), Richard Kruspe (Rammstein), Andrea Bocelli, Slash, Mike Shinoda (Linkin Park), Avishai Cohen nebo Goran Bregović.

„Na konci každé poslechovky má publikum možnost vyplnit hlasovací lístky a přiřadit body svým favoritům. Výsledky najdete druhý den ve facebookové události akce. Mě to dává představu kam poslechovku posouvat a publiku možnost porovnat své preference s ostatními nebo se pečlivěji zaměřit na nové objevy,“ dodává Sywala.

music digest2

Zdroj foto: Martin Bambušek, Nadan Pojer

Více informací:

The Music Digest, FB událost, 18. 4. 21:00: https://fb.me/e/2kneY1rHg
The Music Digest: Festival Special Colours of Ostrava, FB událost, 2. 5. 21:00 https://fb.me/e/3ppcO0KTU
The Music Digest: Festival Special Brutal Assault, FB událost, 14. 6. 20:00: https://fb.me/e/13fXWJZSd


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Abychom žili plnohodnotný život, nemusíme zvířata týrat “ říká Alena Buksová

zvirata perexAlena Buksová zasvětila svůj život práci v organizaci na ochranu zvířat. Jak se staví k současné situaci práv zvířat ve světě a jaká jsou podle jejích slov největší úskalí při práci v neziskové organizaci?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Tři super knihy pro děti od Fragmentu

super fragment.pgNakladatelství FRAGMENT patří k deseti největším nakladatelům v České republice a mezi jeho stěžejní produkty patří knihy pro děti a mládež. A to nejen pohádky a příběhy, ale i populárně naučná literatura. Do této kategorie se řadí i t...

Divadlo

Shakespeare v Mahenově divadle NdB
necozaneco perJe to skutečně záhada. Velký dramatik Shakespeare napsal spoustu nejlepší divadelních her, jaké kdy se objevily a taky několik velmi špatných her. Jako by v Shakespearovi byli dva autoři. Nebo že by Shakespeare, onen herec co utekl ke k...

Film

Cinema City znovu otevírá své brány 10. června

Cinema City znovuotevreni 200Multiplexy Cinema City přivítají své diváky ve čtvrtek 10. června 2021. Na ná-vštěvníky tak opět čeká velmi pestrá filmová nabídka a intenzivní kino zážitek.

...