Bára Poláková vyrazí na turné k albu ON/OFF letos v listopadu

Bára Poláková vyrazí na turné k albu ON/OFF letos v listopadu

Tisk

ON OFF BARBORAPOLAKOVA 200Album ON/OFF je třetí studiovou nahrávkou Barbory Polákové. Obsahuje třináct skladeb a přizvala na něj hned několik hostů. Je mezi nimi Jan Cina, Marek Adamczyk nebo Ben Cristovao. Album představí Bára Poláková živě v rámci klubového turné v listopadu a prosinci, a to celkem v pěti městech.

 

Nahrávka ON/OFF přichází po pěti letech od zatím posledního alba ZE.MĚ. Přináší s sebou silné spojení hned tří producentů. Jedním z nich se stal David Hlaváč, který tvoří s Bárou autorské duo už od jejího prvního alba, dalším Jan P. Muchow, který produkoval obě předchozí desky a poprvé se Bára pracovně setkala s producentem Filipem Jelínkem. “Každý z kluků je úplně jiný, každý jinak pracuje. Honza ovládá magii a kouzlo elektroniky a Filip zase magii lehkosti rytmu jako takového, kromě toho, že u nás neznám nikoho, kdo umí napsat tak geniální aranže pro dechy. Všichni tři jsou extrémně empatičtí a umí pracovat se svým egem tak, aby byla práce radostná a tvůrčí. A o to tak nějak, myslím, nejvíc jde,“ vysvětluje ke spolupráci s uvedenými producenty Bára.

Skladby nového alba představí Bára Poláková naživo se svou kapelou v rámci klubového turné, které je v plánu na konci letošního roku. Má celkem pět zastávek, a to: 3. 11. Pardubice (Žlutý pes), 7.11. Praha (Lucerna Music Bar), 10.11. Plzeň (Buena Vista), 14.11. Brno (SONO) a 1.12. Olomouc (S-Klub). Na vybraných zastávkách turné vystoupí i hosté, kteří jsou na albu, a to Marek Adamczyk, Jan Cina a Ben Cristovao.

S Janem Cinou a Markem Adamczykem vznikl roztančený singl DESE. Oba hostují také v další skladbě z alba, která nese název A-E-I-O-U. “Marek s Honzíkem jsou moji kamarádi. Posledních pár let vlastně úplně ti nejbližší. Takže to, že jsou tady na našem mimi, je vlastně logické,“ doplňuje k zapojení obou Bára. 

Ben Cristovao je zase hostem ve skladbě Oplatka. Ke spolupráci s ním Bára říká: “Napsala jsem Oplatku asi před rokem a přála si přizvat nějakýho kluka. Dva měsíce jsem rozmýšlela, koho oslovím. Přemýšlela jsem, jestli je to vážně Ben, jestli se k němu písnička hodí, jestli ho bude bavit. Jsem strašně ráda, že do toho šel. Napsal si naprosto skvělý text a bombasticky to nazpíval. Je to jediná písnička z alba, kterou si pustím jen tak v autě. Má úplně speciální auru.“

Album ON/OFF vyšlo 26. května 2023 prostřednictvím digitální distribuce u Championship Music. V brzké době ji doplní i fyzické nosiče, konkrétně vinyly, CD a audio kazety.

ON OFF BARBORAPOLAKOVA

ON/OFF tour 2023:

3. 11. 2023 Pardubice, Žlutý Pes
https://xticket.cz/koncert-festival/1214-barbora-polakova-on-off-tour-2023---pardubice---music-club-zluty-pes
7.11. 2023 Praha, Lucerna Music Bar
https://xticket.cz/koncert-festival/1215-barbora-polakova-on-off-tour-2023---praha---lucerna-music-bar
10.11. 2023 Plzeň, Buena Vista
https://xticket.cz/koncert-festival/1216-barbora-polakova-on-off-tour-2023---plzen---buena-vista-club
14.11. 2023, Brno, SONO
https://xticket.cz/koncert-festival/1217-barbora-polakova-on-off-tour-2023---brno---sono-music-club
1.12. 2023 Olomouc, S-Klub
https://xticket.cz/koncert-festival/1218-barbora-polakova-on-off-tour-2023---olomouc---s-klub


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bejzo z Polemic: „Nálady sa v takom početnom týme zvyknú často meniť...“

bejzo polemicSlovenská legenda ska Polemic si užívá léta plnými doušky, a to především na festivalech. Nyní hráli i v samotném olympijském Londýně. Nejen o něm nám něco pověděl leader skupiny Bejzo.

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Podivuhodné příhody Ingrid Winterové – někdy je třeba se zbláznit

pribeh

Ingrid je v jednom kole. Je matka tří dětí, její manželství se ocitlo na mrtvém bodě, ztratilo jiskru a do toho musí stíhat spoustu povinností, o které ani nestojí, ale které nedokáže odmítnout. Třeba bez schůzek rodičovského sdružení – kde se realizu...

Divadlo

Nebezpečné hry irského tance

Lord perex1. listopadu jsme měli možnost zhlédnout další unikátní taneční show Lord of the Dance, tentokrát s názvem "Dangerous games". Představení proslulého Michaela Flatleyho opět nezklamalo.

...

Film

Film Zrození na Kamera OKO 2019 dostal druhou šanci

birthMéně známý a nedoceněný snímek režiséra Jonathana Glazera Zrození s Nicole Kidman v hlavní roli, byl dalším z mnoha zajímavých filmů, které diváci mohli vidět na 11. ročníku mezinárodního filmového festivalu Kamera OKO. Ten se let...