Koncert Poletíme? V Uherském Hradišti neměl žádné hluché místo

Koncert Poletíme? V Uherském Hradišti neměl žádné hluché místo

Tisk

poletime200Skupina Poletíme? odstartovala svou 15 Let TOUR v pátek 20. října v Ostravě a o den později v Uherském Hradišti.

 

 

Původně se zde jako host měla představit ještě další veselá skupina –Heľenine Oči ze Slovenska. Až v průběhu pátku však oznámili, že z náhlých zdravotních důvodů vystoupit nemohou a Poletíme? proto fanouškům slíbili pořádně dlouhý koncert.

Oficiálně minimálně před koncertem nebyl legendární Klub MÍR vyprodán, ale o moc více lidí, než v tento sobotní večer, by se podle mě do něj nevešlo. Paradoxně bylo více místa vepředu než vzadu, ale teplota v sále byla vysoká ještě, než se ozvaly první tóny skupiny. Tato osmičlenná „skupina dobře vypadajících mužů“ pod vedením Rudolfa Brančovského nenechala fanoušky čekat a jak spustila, nevypadla ze svého tempa a valila hit za hitem (včetně třeba Chce to hit! ze stejnojmenného alba).

poletime1

Většina lidí se pohupovala, vlnila se a plnila kapele, co jim na očích viděla jako například ovace na výzvu „davy šílí“. Panovala zde moc příjemná atmosféra, kterou dokážou vytvořit právě Poletíme?. Já tuto skupinu objevila na střední škole a od té doby na ni nedám dopustit a pokud to jde, nenechávám si jejich koncerty ujít. Zde oproti festivalovému setu potěšily i nějaké méně hrané písně jako například Muž neviditelný a do setu skvěle sedla i novinka Můžeš mi říct, v jejímž klipu se objevuje David Vávra s Milanem Šteindlerem, nebo Potetovaná.

Já si moc užila například Mimochodem, Cirkus, Lokomotivu nebo mou oblíbenou píseň Běž dál o tom, že „za každou zatáčkou můžeš potkat knedlík s omáčkou“. Ani ne v půlce koncertu jsem měla dojem, že mi odejdou hlasivky a neděli strávím s tabulkou a tužkou. Byla jsem i překvapená, kolik lidí si zpívalo s Rudolfem a skvělou vsuvkou bylo, když se houslista a zpěvák Vojtěch Konečný pustil do písně Když jsem šel z Hradišťa. Bylo až magické, jak se toho všichni chytli a najednou vytvořili chorál, ze kterého až mrazilo. Byl to od kapely možná prvoplánový, ale moc milý dárek.

poletime3

Dvě hodiny utekly jako voda, během koncertu se objevily tři dámy na pódiu, svlékala se trička a k vidění bylo i „prádlo krajkový“. My před odchodem stihli ještě pochválit koncert a vyfotit se s houslistou a basákem, na kterých bylo vidět, že je pochvala od tří úplně propocených, vyzpívaných a hlavně a spokojených lidí potěšila. Teď už nezbývá než se těšit, až Poletíme? přijedou příští rok s novou deskou, na níž mají v lednu začít pracovat!

poletime2

Poletíme?
Kdy: 21. října 2023
Kde: Klub Mír, Uherské Hradiště
Pořadatel: Poletíme?
Hodnocení: 98 %

Zdroj foto: Facebook Poletíme?


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naše písničky vznikají jako bouřka – rychle!

Maxim Turbulenc 200Psal se rok 1994, když v Praze vzniklo nové hudební seskupení, které si dalo název Maxim Turbulenc. V tom roce mi bylo třiadvacet a tahle trojice mi připadala pěkně praštěná. Dokázali ale rozesmát a získat si náklonnost napříč ge...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Plujeme stále na vlnách dějin?

na vlnach dejin perexHistorik MARTIN NODL (*1968) patří mezi naše přední “středověkáře“, jeho stati nalezneme v řadě odborných sborníků, samostatně je podepsán i pod několika knihami. Před několika lety jsme na těchto stránkách psali o po...

Divadlo

Jak vidí budoucnost umění v on-line světě Jana Plodková a Jiří Vyorálek?

DNZ 200Oblíbení herci Divadla Na zábradlí se v krátkých rozhovorech zamýšlejí nad reflexí covidové pandemie v jejich profesním i osobním životě.

...

Film

9. ročník středoevropského festivalu 3KinoFest již za necelý měsíc

3Kinofest perexCentrum Prahy láká na světové filmové premiéry, filmy nominované na Oscara a výjimečné debuty středoevropské kinematografie. Slavnostní odhalení nově objeveného obrazu Tamary Lempické se také odehraje ve světové premiéře. Secesní pasáž ve Vo...