Meredith Hunter přichází s debutovým albem a klipem s Wolverinem

Meredith Hunter přichází s debutovým albem a klipem s Wolverinem

Tisk

meredith hunter 200Modern-rockoví Meredith Hunter z Liberce vydávají po třech letech intenzivní práce svoji první plnohodnotnou deskou Proud to Be Different. Žánrově jde o poměrně rozmanité album, které obsahuje jak svižné pop-rockové skladby, tak i tvrdší hard-rockové až pop-coreové kousky. Pojícím charakteristickým rysem všech songů jsou hutné energické kytary podpořené melodic-kými samply s výraznými vokálními linkami. Vydání alba doprovází výpravný videoklip k písni Wolverine Song.

Album Proud to Be Different tvoří 12 písní. Šest z nich již kapela představila v průběhu posled-ních dvou let společně s videoklipy. Zbylá šestice se svého obrazového doprovodu dočká během letošního podzimu. Společně s albem vypouští kluci z Meredith Hunter singl Wolverine Song opatřený dosud vůbec nejvýpravnějším klipem. Video vzniklo v pražském filmovém studiu FSG pod taktovkou režiséra Radima Věžníka (Mirai, XindlX, Lucie, Slza...). Hlavní dětskou roli ztvárnil Felix Šrámek (Ulice), ve vedlejších rolích se objevuje hokejový bouřlivák Radek Duda i fanoušci kapely.

"Jedná se o náš zatím nejambicioznější klip, s jehož financováním nám pomohli fanoušci skrz crowdfundingovou kampaň. Klip je poctou komiksovým hrdinům a s nadsázkou podtrhuje sdě-lení a text písně,“ popisuje frontman Roman. „V příběhu se dost možná najde každý z nás. Kdo totiž v dětství občas nesnil o superhrdinovi, který povstane, zastane se slabšího a pomstí bez-práví? I když nakonec to třeba bude úplně jinak. Uvidíte po zhlédnutí klipu," doplňuje kytarista Zdeněk Sonntág.

Samotné album je unikátní tím, že v průběhu jeho natáčení kapela prošla poměrně zásadní personální proměnou, kdy došlo mimo jiné i k výměně na postu zpěváka. „Během deseti let fungování kapely se nám v životech změnily priority a každý nebyl schopný skloubit rodinu, prá-ci a ještě mít dostatek energie na kapelu. Za ty roky se z kluků, kteří se seznámili na inzerát stali opravdoví kamarádi a ta rozhodnutí odejít byla těžká pro všechny. Jsem moc rád, že v kapele v novém složení již od prvních setkání zafungovala chemie a vlastně i entuziasmus z práce na novém materiálu, který přeci jen už v poslední době trochu chyběl. Se zpěvákem Radimem Berkou jsme spolupracovali už dříve a dokonce nám pomáhal s produkcí některých vokálů, takže byl jasným favoritem na post nového frontmana,” dodává kytarista a producent Zdeněk Sonntág.

meredith hunter1

Na některých písních spolupracovala kapela s producentem Damiánem Kučerou z hardcoreových Skywalker, mix pak obstaral Jaro Lukáč ze slovenského studia Negative Tunes. „S oběma muzikanty děláme už delší čas a skoro si nedovedeme představit, že by se s námi někdo dokázal tak dobře propojit jako Damián a Jaro,“ vysvětluje Zdeněk.

Album Proud to Be Different je od 20.10. 2023 dostupné také na všech streamovacích platformách.

meredith hunter cover

Slavnostní křest se uskuteční 8.12.2023 v libereckém Bunkr Music Clubu a to společně s kapelami The.Switch a Kontua.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přišel jsem na to, že i s harfou se dají dělat šílené věci, říká Michal Matejčík

michal matejcik perexVídeň, Hamburg, Berlín, Sapporo, New York... To jsou alespoň některá z měst, kde koncertoval slovenský harfista Michal Matejčík. Respekt mu zajistily precizní hra a originální úpravy skladeb různých stylů, což vyvrcholil...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Jednorožci vždycky nemusí být hodná stvoření

skandar 200Skandar a zloděj jednorožců je prvním dílem fantasy od A. F. Steadmanové, která nyní vychází v Nakladatelství Host a zároveň také v dalších více než třiceti zemích. Jak uvádí nakladatelství, tak kniha se už před svým vydáním stala senzací anglo-ame...

Divadlo

Listopad ukáže prezidenta USA bez kalhot!

listopad200Myslíte si, že politika může být jen nudná a dokáže člověka jenom rozčílit? A co takhle sám prezident Spojených států amerických? Velevážená a celosvětově uznávaná osoba nemusí být jen taková, jakou ji známe z televize. Ve hře Listopad

Film

Já robot

ja 200K nočnímu promítání na Prima Cool 4. 4. něco před třetí ráno připomínám film, který si vzal několik témat od slavného sci-fi autora Isaaca Asimova.

...