Jaroslav Došek představuje jeho album LÁSKA, BŮH & CHEMIE

Jaroslav Došek představuje jeho album LÁSKA, BŮH & CHEMIE

Tisk

jaroslav dosek200Jsem muzikant, co si skládá a nahrává muziku, protože ho to baví a naplňuje. Snažím se dělat hudbu tak, aby byla upřímná a zároveň aby bavila mě i posluchače. Doufám, že takové jsou i moje songy – veselé, smutné i drsné - jako život.

 

Hudbě jsem se aktivně začal věnovat vlastně až po čtyřicítce a natočit solové album jsem se rozhodl až pár let před padesátkou.

Před půl rokem jsem vydal album Láska, Bůh & Chemie, které jsem natočil s pomocí několika přátel.

Proč jsem album natočil? S trochou nadsázky lze říct, že se mi nechtělo chodit k nějakému terapeutovi a řešit co s životem, tak jsem si postavil studio, napsal pár songů a s přáteli je nahrál. Album je prostě drsně i něžně otevřená zpověď, která má myslím potenciál oslovit hodně posluchačů.

Jsem moc rád, že textově jsem album mohl osvěžit dvěma texty vycházejícími z básní mého kamaráda, básníka Milana Děžinského, držitele ceny Magnesia Litera.

jaroslav dosek2

Album je pestré nejen žánrově, ale i tématicky – od pozitivně nabitého songu Proud, přes poněkud posmutnělou skladbu Vrhám stín, protiválečné Mlčení až po depresivní PS (Možná jsem tu sám)

Zkušenost, kdy jsem se songem procházel od prvního nápadu, přes tvorbu hudby, aranží, textu až po nahrávání, produkci a mastering, je opravdu zajímavá. Byl to dlouhý několikaletý proces, kdy jsem s některými přáteli, například mou kamarádkou basistkou Adélou Löwovou nebo kamarádem zpěvákem Peťanem trávil ve studiu plno času a to i během pandemie covidu – to je určitě zkušenost, která přátelství utuží.

A ta dlouhá doba strávená na tomto mém projektu podle mě vlastně nahradila práci producenta – producentem byly zkušenosti a čas.

Na albu je také jednoduchá pozitivní skladba Proud - proud jako proud řeky. Proud jako hrdost. Proud jako mé rodné město. A právě tento song si podle mne zasloužil své kvalitní video, které jsem s přáteli natočil – hraje v něm herečka a dabérka Kateřina Peřinová a s ní studentka, herečka a modelka Natálie Němcová.

Koncerty hraji ve dvou různých sestavách – malé akce s kamarádkou Adélou Löwovou, případně hosty, větší akce s kapelou, ve které hraje např. basista Kolda Novák, kytarista Maty Pilař či multiinstrumentalistka Hanka Beranová.

Živé verze songů jsou z části velmi odlišné, při hraní používám looper na živé nahrávání motivů v podobě smyček a bicí sekvencer.

jaroslav dosek

CD je samozřejmě k dispozici na všech důležitých streamovacích službách:

https://open.spotify.com/album/3o83w1SUJ9SBXXEs50sdCH
https://music.apple.com/cz/album/l%C3%A1ska-b%C5%AFh-chemie/1657379220?l=cs
https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_l-_Cu61XhB_eoQeHmuRJcuOjIL2VLeBm0

Moje stránky a linky:

www.dosek.cz
https://www.facebook.com/dosekcz
https://www.instagram.com/dosek.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Eva Hölzelová: Hvězdná obloha byla můj sen

200rKdyž se náctiletá holka zamiluje do antických mýtů a bájí, může se za řadu let stát, že je z ní vydavatelka a v rukou drží svůj ztělesněný sen. Svou vlastní knihu o mýtech a bájích inspirovanou hvězdnou oblohou. Jedinečné pojetí a strhující styl vyprávění. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Závisláci na diářích a milovníci Paula Coelha, pozor!

coelho odvaha 200Knižní klub v těchto dnech vydal další diář Paula Coelha tentokrát zaměřený na Odvahu. Není pochyb o tom, že jej musejí mít milovníci tohoto brazilského spisovatele, ale jistě ním nepohrdnou ani ostatní.

Divadlo

Kolečko v Disku pracuje s buchtami i bohyněmi

buchty a bohyne200Petr Kolečko (Okresní přebor) napsal divadelní hru přímo na míru čtyřem absolventkám, čtvrtého ročníku Katedry herectví činoherního divadla pražské DAMU, Nikol Kouklové, Evě Josefíkové, Marii Poulové

Film

Teroristka sice chce zabít Martina Hoffmana, ale přesto vás pobaví

Teroristka 1

Hned na začátku dubna přichází do kin nový český film Teroristka s Ivou Janžurovou a Martinem Hoffmanem v hlavních rolích. Stojí tato komedie s poučnou zápletkou za návštěvu kina?

...