Závisláci na diářích a milovníci Paula Coelha, pozor!

Závisláci na diářích a milovníci Paula Coelha, pozor!

Tisk

coelho odvaha 200Knižní klub v těchto dnech vydal další diář Paula Coelha tentokrát zaměřený na Odvahu. Není pochyb o tom, že jej musejí mít milovníci tohoto brazilského spisovatele, ale jistě ním nepohrdnou ani ostatní.

 

 

Diář Paula Coelha vychází v různých obměnách už několik let – dříve byl zaměřen například na Moudrost, Alchymii, Sdílení, Okamžiky nebo Inspiraci. Je plný ilustrací od Cataliny Estrady, které mají velmi syté barvy a svou mystikou i optimismem vhodně doplňují moudrá slova Paula Coelha. Ty pocházejí převážně z jeho knih, ale také z různých fejetonů.

„Všechno vyžaduje úsilí. Musíme prostě důvěřovat. A abychom to dokázali, musíme strhnout bariéry předsudků, což vyžaduje odvahu. Abychom měli odvahu, musíme překonat strach.“
Nevěra

„Znala cestu, a musela jít až do konce. Věděla, že kdyby to vzdala, jakákoli její životní volba by byla stále obtížnější.“
Brida

Diář je o něco menšího formátu než A5 a má měkkou vazbu, tudíž se pohodlně vejde do kabelky a nezabere zde mnoho místa. Na každé straně jsou dva dny, což umožňuje hodně prostoru pro poznámky. Jak to tak u diářů bývá, důležité informace si můžete uchovat i do zadní části diáře, kde je k tomu vyhraněno několik volných listů.

Diáře od Paula Coelha jasně ukazují, že diář nemusí být žádná šedivá bichle plná důležitých dat a hořících termínů a to je právě důvod jejich oblíbenosti. Vždyť kdo by se při zapisování nepříjemné schůzky nerad nezklidnil nějakým moudrým citátem a barevným obrázkem?

Paulo Coelho se narodil 24. srpna 1947 v Rio de Janeiru a živil se jako dramatik, novinář, scenárista a písňový textař. Jeho život velmi ovlivnila pouť do Santiaga de Compostela, po které napsal první úsěšnou knihu Poutník - Mágův deník. Následoval Alchymista (1988) a mnoho dalších knih, například Veronika se rozhodla zemřít, 11 minut nebo Čarodějka z Portobella. Vydal také eseje Rukověť bojovníka světla a Jako řeka, jež plyne.

Catalina Estrada Uribe se narodila 12. října 1974 v Kolumbii a od roku 1999 sídlí v Barceloně. V obasti reklamy, průmyslového designu nebo módy spolupracovala například s Coca-Colou, Sony Music, Nike, Levis a dalšími velkými jmény. Její díla mluví výrazným a živým jazykem, jsou optimistické a mají tisíce barev. Jejím hlavním zdrojem inspirace je fauna a flora.

coelho odvaha


Odvaha - Diář 2016
Autor: Paulo Coelho
Žánr: diář
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2015
Počet stran: 264
Hodnocení: 90 %

Zdroj foto: bux.cz
www.knizniklub.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Překladatelka Porodní báby, Jitka Hanušová: potřebuji textu věřit

porod200Jitka Hanušová je překladatelka velmi výjimečného díla. Finský román Porodní bába se dostal mezi české čtenáře, kde šokuje, ukazuje syrovost válečných let na severním finském pobřeží a vše ukazuje očima ženy. A že to ženy za války vůbec neměly lehké. Př...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nevíte, co upéct ke kávě? Nechte to na knize

klasicke moucniky 200V nakladatelství Esence vyšla kniha Klasické moučníky obsahující 500 receptů na slané i sladké dobroty.

...

Literatura

Albatros Media představilo novinky pro nadcházející období

big noc-bSt-364296 200Nakladatelství Albatros představilo na tiskové konferenci v pražské kavárně Louvre své novinky a oznámilo několik zajímavých zahraničních spisovatelů, kteří navštíví v letošním roce Českou republiku. Na konci článku ...

Divadlo

Tragédie člověka, který neuměl říct NE

netrpelivost-srdce perexPoručík Anton Hofmiller (Petr Matyáš Cibulka) má jednu vlastnost, která mu občas nesmírně komplikuje život: neumí říkat ne. Když se spřátelí s nádhernou Ilonou (Romana Widenková), zdá se, že našel své štěstí.

<...

Film

Velký Gatsby - aktualizovaný, neaktualizovaný

velky gatsby plakat 200Dalo se předpokládat, že nejnovější adaptace proslulého díla velikána americké literatury Francise Scotta Fitzgeralda neunikne zběsilým komparačním snahám odborné i laické veřejnosti. Zdá se, že věrnost př...