The Agonist se nás pokusí zajmout svým novým studiovým počinem s názvem Prisoners

The Agonist se nás pokusí zajmout svým novým studiovým počinem s názvem Prisoners

Tisk

altTato kanadská metalová parta z Montrealu The Agonist se na hudební scéně tvrdšího žánru pohybuje již pěknou řádku let a nejsou na metalcorové scéně žádnými nováčky. Smyslná diva s brutálním chraplákem Alissa White-Gluz je známá především z kanadské soutěže Canadian Idol, kde před lety účinkovala. Dalšími členy jsou Danny Marino (kytary), Pascal "Paco" Jobin (kytary), Chris Kells (basa) a bubeník Simon McKay.

 

Kapela doposud vydala dvě desky. První oficiální deska vyšla v roce 2007 pod titulem Once Only Imagined s peckami jako Take A Bow, Business Suits and Combat Boots nebo Void of Sympathy. Druhá deska spatřila světlo světa o dva roky později a jmenovala se Lullabies for the Dormant Mind, jejíž nejznámější peckou je skladba Thank You, Pain....

Charakteristické rysy, které se nedají grupě The Agonist upřít, jsou bezesporu rychlá tempa bicích nástrojů, svěží kytarové riffy a už výše zmíněný vraždící hlas frontwoman Alissy, jež ale dokáže býti i natolik smyslná, že vás přinutí skoro k pláči, když mění svůj téměř mužský chraplák do božského zpěvu anděla, jenž vám v duši zanechá kousek ze své krásy.

alt

Kapela po vydání druhého alba měla plno práce s koncertováním a vydala pouze EP The Escape v roce 2011, ale teď jsou připraveni vrátit se zpět na scénu a své síly zužitkovali na albu s názvem Prisoners, které vychází 4. června v Evropě a v Severní Americe potom 5. června pod labelem Century Media. Nové dítko kapely produkoval zkušený Christian Donaldson (Cryptosy) a mixoval Tue Madsen (The Haunted, Suicide Silence, Dark Tranquillity).

Prvním střípkem téhle skládačky, který The Agonist vypustili na světlo je skladba Ideomotor, jež si můžete poslechnout zde: http://www.yellmagazine.com/the-agonist-ideomotor-tour-dates-2012/31830/. Z poslechu lze odvodit, že deska bude opět silná, drsná a tvrdá jako desky předchozí a fanoušci si určitě přijdou na své. Hned po vydání nového počinu se kapela chystá na společnou šňůru koncertů spolu s dalšími čerticemi z řeznického oboru Kittie.

Prisoners
Interpret: The Agonist
Data vydání:
4. června 2012 (Evropa)
5. června 2012 (Severní Amerika)
Vydává: Century Media

Zdroje foto: Century Media


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zuzana Havlíková: „Zákaznice, které nosí moji značku vyjadřují a rády ukazují svoji ženskost.“

zannia 200U příležitosti akce Sušice Móda a Řemeslo, kde se bude konat módní přehlídka udržitelné módy a také celodenní market plný českého designu a charitativní bazar, vám přinášíme rozhovor s návrhářkami, které se zde představí. První z nich je Zannia – Zuza...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Meč severu chystá pomstu

mec200Nakladatelství Host přináší milovníkům fantasy druhý díl trilogie britského autora Lukea Sculla Temné bratrstvo nazvaný Meč severu, který čtenáře opět přivádí do kraje Trin, v němž mezi sebou bojují mocní Magelordi, kteří k realizaci svých plánů neváhají ob...

Divadlo

Komédia Sladký domov na odozvu slovenského diváka ešte len čaká

Sladky domov 200V priestoroch Mestského divadla P. O. Hviezdoslava v Bratislave sa 5. mája uskutoční premiéra hry v slovenskom preklade Sladký domov od  maďarského autora Györgya Spiróa.

 

...

Film

Poctivý životopisný film o legendách zločinu

zlocin 200Film Legendy zločinu (2015) je povedený snímek o klasickém gangsterském tématu, který ale patří mezi ty nejlepší, které kdy byly natočeny. Nechybí mu nic, zakládá se na skutečné události, je v něm zločin, krev i humor, ale celé to je navíc dost m...