Nápady pro týdenní detox organismu za pomoci zelených smoothies

Nápady pro týdenní detox organismu za pomoci zelených smoothies

Tisk

smoo200Zima svou vládu ještě neskončila a jaro se s jarní únavou ještě nedostavilo, proto je nyní vhodná doba na týdenní detox! Novou příručku Zelené smoothie  s podtitulem 7 – denní detox si pro nás a naše zdraví připravilo nakladatelství Noxi.

 

 

Victoria Boutenko propaguje zdravou stravu, hlavně syrovou, a na kontě má hned několik knížek o této problematice: Zelené smoothie recepty, 12 kroků k syrové stravě. Je také autorkou bestselleru Zelené smoothie – Revoluce ve výživě.

Přebal knížky nám předkládá přesnou představu o tom, čeho se v této knížečce dočkáme. Kniha je rozdělena do tří hlavních částí: Průvodce léčebným pobytem, Dopisy od účastníků léčebných pobytů a uzavírají ji, jak také jinak, jednotlivé Recepty.
Victoria Boutenko patří do rodiny, která propaguje zdravou syrovou stravu a tedy hlavně smoothie. Pořádají léčebné pobyty a informují jejich účastníky o tom, proč je dobré a zdravé stravovat se tímto způsobem a proč by měli podstoupit očistu těla i duše. To je také má hlavní výtka vůči knize – jelikož mi to přišlo hlavně jako propagace sebe sama a neustálé poukazování na to, jak lidem pomohli, mě silně rušilo.

smoo9


V knize jsme se dozvěděli třeba to, proč detoxikace uzdravuje, denní program této očisty, ale třeba i to, jak zvládat stres a proč se zaměřit i na plané rostliny. Sekce Dopisy účastníků léčebných pobytů pro mě měla nejmenší informační hodnotu a sloužila jen k podpoře kultu autorčiny formy detoxikace. Očekávala jsem, že receptů na smoothies bude víc, vlastně tvořily jen čtvrtinu obsahu. Recepty jsou rozděleny na Sladké zelené koktejly, Zelené polévky, Zelené pudinky a Saláty a polévky oblíbené u nás doma.
Co říci závěrem? Prostě a jednoduše jsem čekala víc. Nebo mě překvapilo, že autorka tak propaguje svou živnost. Smoothie je fenoménem moderního zdravého stravování a proto považuji za příjemné, že existuje tolik kuchařek a návodů k přípravě této pochoutky. Kniha o detoxikaci organismu zde má určitě taky své místo. Pokud tedy chcete zkusit něco nového a zdravého, můžete to zkusit právě s touto příručkou Victorie Boutenko!   


Název: Zelené smoothie – 7-denní detox
Autor: Victoria Boutenko
Žánr: příručka/kuchařka
Nakladatelství: Noxi
Rok vydání: 2016, paperback
Počet stran: 168
Hodnocení:  70 %

( 0 hlasů )

http://www.noxi.cz/kniha/168-victoria-boutenko-zelene-smoothie-7-denni-detox.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Pavel Novotný: Mastný se mě drží už sedmnáct let. Nebo já jeho?

pavel novotny200Není to jen zkušený divadelní herec. Mediální slávu přinesly Pavlu Novotnému televizní seriály. Nejvíce asi populární „Ulice“, kde představuje urostlého elegána Mastného. Za ty roky si tato postava prošla nejroztodivnějšími peripetiemi. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Skandální život Kate Foxové

altPotřebovala jsem si odpočinout od všeho denního stresu, který se na nás hrne ze všech stran. Nechtěla jsem sledovat Ordinaci v růžové zahradě, která je podle upoutávek horší než mexická telenovela a ani jsem nestála o žádnou detektivku, kterých je v televizi až pře...


Literatura

Zvláštní příběh, román z pera slovenské autorky

zvlastni pribeh200Slovenská autorka Katarína Gillerová svým nejnovějším románem nevstupuje na pole literatury poprvé. Naopak, Zvláštní příběh je podle všeho jejím dvanáctým románem a někteří tuto spisovatelku dokonce označují za „slovenskou Daniell...

Divadlo

Zažijte atmosféru Glasgow ve Švandově divadle

johnny2 uvodkaV sobotu 17. října uvedlo Švandovo divadlo první premiéru nové sezóny. Hra skotského autora D. C. Jacksona se na české jeviště dostává po roce od její světové premiéry. Glagow, město s nejvyšší kriminalitou ve...

Film

Pražský výběr - Symphony Bizarre: Koncert na stříbrném plátně

prazsky vyber200Velkolepý koncert Pražského výběru na stříbrném plátně s názvem Symphony Bizarre ukáže vystoupení kapely v O2 aréně v prosinci roce 2016. Pražský výběr tehdy převedl divákům více, než jen rockový koncert. Ke svému výročí připravil bombast...