Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování po Itálii

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování po Itálii

Tisk

Italie2016 perexFascinuje vás neotřelá krása Itálie a plánujete jet na dovolenou právě do této destinace? Zajímají vás památky, pamětihodnosti a historie Apeninského poloostrova? Holdujete delikatesám a lahůdkám, kterými italská kuchyně přímo oplývá? Nebo jen máte rádi podrobný přehled o základních informacích a souvislostech, které se s touto zemí pojí? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli kladně, je vaší povinností pořídit si turistický průvodce Itálie z řady Rough Guides.

 

Nakladatelství Jota vydalo turistický průvodce Itálie z edice Rough Guides – v češtině čtvrté, ale v originálu již dvanácté revidované vydání. Kniha je vskutku odborná, obsáhlá a přehledná, jak autoři slibují již na přebalu - vyšla v paperbacku a čítá úctyhodných 1056 stran a váží 890 gramů!

Tradiční přehledné dělení knihy je následující: Úvod (např. kam se vydat, autoři doporučují, nejzajímavější trasy), Základní informace (např. cestování do Itálie, ubytování, strava, nakupování, praktické informace), Průvodce (rozdělen přehledně na 17 lokalit: 1. Řím a Lazio, 2. Piemont a Valle d´Aosta, 3. Ligurie, 4. Lombardie a jezera, 5. Tridentsko-Horní Adiže, 6. Benátky a Benátsko, 7. Furlansko-Julské Benátsko, 8. Emilia-Romagna, 9. Toskánsko, 10. Umbrie, 11. Marche, 12. Abruzzo a Molise, 13. Kampánie, 14. Puglia, 15. Basilicata a Kalábrie, 16. Sicílie, 17. Sardínie), Souvislosti (dějiny, umění, architektura, film, knihy, italština) a na závěr Poznámky a rejstřík.

Nemohu si turistické průvodce z řady Rough Guides vynachválit, jelikož turistům poskytují vše, co by se jim v dané lokalitě mohlo hodit a ještě přihodí něco navíc. V tomto případě šli ještě dál a dali nám bibli pro cestovatele po Itálii. Kniha, která se hodí pro všechny cestovatele po této zemi mnoha možností a malebných zákoutí, by neměla chybět ani vám!

Italie2016

Itálie
Autor: kolektiv autorů
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2017, paperback
Počet stran: 1056
Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Václav Vydra: „Budu jezdit a věnovat se koním, dokud budu schopen nasednout.“

altDo letních dní vám přinášíme rozhovor s populárním hercem a chovatelem koní, Vaškem Vydrou. Dozvíte se v něm například, jak vzpomíná na pořad StarDance, či jaký má vztah k vaření.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Dva silné sociální příběhy z Brazílie – zcela jiné a přesto podobné

brazil200Kniha Dva bratři, film Campo Grande. Oba příběhy jsou zcela odlišné, odehrávají se v jiném období i místě Brazílie. Přesto lze najít spojující linku – sociální rozdíly, které mají obrovský vliv na život a šance lidí.  

...

Literatura

Vášeň ku knihe alebo príbeh emancipácie žien

zeny200Ako napovedá názov knihy, pôjde o vášeň, o silné emócie a zmenu sociálneho postavenia. To všetko má za následok kniha. Dnes vymierajúci predmet, do ktorého musíme mládež nútiť, v 18. storočí kľúč k pokroku a vzdelanosti.

...

Divadlo

„Jsme citoví analfabeti”

sceny200Měsíc po premiéře nové inscenace Švandova divadla Scény z manželského života, jsem i já vyrazila na představení. Inscenace vychází ze slavného stejnojmenného filmu Ingmara Bergmana, který napsal pro svou bývalou lásku Liv Ullmann a vycházel ve scénáři ...

Film

Dvanáctý ročník festivalu Film a architektura představí nejlepší město na světě i hraný snímek z blízké budoucnosti

fa 200Mezinárodní festival Film a architektura se letos uskuteční opět na přelomu září a října. V termínu od 29. 9. do 4. 10. 2023 bude k vidění v Praze, Brně a v dalších městech po celé České republice i na Slovensku třicítka krátkých a celovečerních snímků zaměř...