Pojďte se naučit cvičit! Malá škola Pilates

Pojďte se naučit cvičit! Malá škola Pilates

Tisk
skolaV červnu vyšla pod hlavičkou nakladatelství Esence příručka s příznačným názvem Malá škola Pilates. Britská autorka Anya Hayesová nás uvede do tohoto typu cvičení, naučí nás základy, ale i složitější cviky a sestavy. Hlavně je vše srozumitelně popsáno a doplněno o celou řadu barevných fotografií, aby se mohli rozhýbat a podlehnout pilates i naprostí laici. Jdete do toho?
 
 
Autorka knihy Anya Hayesová je instruktorka pilates, žije s rodinou v Londýně a tomuto cvičení se věnuje více než 10 let. Napsala též knihu My Pilates Guru a můžete si vyhledat rovněž její blog.Nemohu nezmínit popisné a poučné barevné fotografie, které mají na svědomí Peter Anderson a Dave King.
 
Malá škola Pilates má šikovný formát, disponuje celou řadou fotografií, které se postarají, abyste cviky prováděli správně, a hlavně jde opravdu do hloubky a neopomene žádný základní kámen cvičení. Kniha je pečlivě rozdělena do několika kapitol a kvituji s povděkem, že se věnuje naprostým začátkům, například má menší kapitoly na začátku jako Kurz na míru, Zásady pilates, Výhody pilates, Nezbytné pomůcky. Nabízí ale i Pár odborných slov, kde se dozvíme něco o anatomii, správném držení těla a správném dýchání. Což je důležité při jakémkoliv cvičení a u mě má autorka plusový bodík za to, že na tyto důležité věci nezapomněla.
 
Samotné jádro knihy se dělí na 3 části: 1 – Začněte jednoduše, 2 – Máte na čem stavět, 3 – Rozjeďte to naplno. Jak jistě tušíte, zde jsou vysvětleny a popsány jednotlivé cviky. To vše zaštitují fotografie s popisky, které budou při cvičení vaším rádcem. Navíc tu máme i Hlavní techniky, Zahřívací cviky a pak taky 15-45 minutové sestavy. Prostě vyčerpávající sonda do hlubin pilates.
 
Pokud byste rádi udělali něco pro sebe a své zdraví, ale nedokážete se rozkývat k činu a/nebo nevíte, kde začít, s klidem v duši vám doporučuji, abyste směle sáhli po tomto průvodci cvičením. Troufám si říci, že ani ti nejneohrabanější či nejlínější nebudou litovat!
 skola


Název: Malá škola Pilates
Autor: Anya Hayesová
Žánr: příručka
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 192
Hodnocení: 100 %

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Igor Bareš: Snažím se posluchačům předat ty správné emoce

Bares 200Uznávaný herec Igor Bareš se věnuje čtení rozhlasových pořadů a audioknih už dlouhá léta. S nakladatelstvím OneHotBook spolupracoval na příbězích Žena v kleci, Chatrč, Poslední Laponec a dalších titulech. O tom, co práce na audioknihách obnáší a co h...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

O lásce, hvězdách a snění…

200litNakladatelství Fragment uvede na trh prvotinu mladé české autorky Ireny Petříkové. Titul s názvem Štěstí na dosah je příběhem dívčích snů, lásky a také smutku, nadějí. Snili jste někdy o setkání s idolem, kterého všichni znají jen z plakátu?

...

Literatura

Kambioni jsou tu naposled

large200Poslední díl série s názvem Kronika kambionů nedávno vyšel a nese podtitul Polibek z temnot. I tentokrát nabízí Jaime Reed kombinaci nadpřirozena, romantiky i akce.

...

Divadlo

„Jsme citoví analfabeti”

sceny200Měsíc po premiéře nové inscenace Švandova divadla Scény z manželského života, jsem i já vyrazila na představení. Inscenace vychází ze slavného stejnojmenného filmu Ingmara Bergmana, který napsal pro svou bývalou lásku Liv Ullmann a vycházel ve scénáři ...

Film

FILMOVÉ BRNO

filmove brno 200Do dějin kinematografie nespadá jen filmová tvorba samotná, ale vše, co s ní souvisí – včetně společenských a politických kontextů, včetně toho, jakým způsobem se dostávala k publiku, jak jím byla vnímána, jaký byl o ni zájem. Například p...