Humbook tip: Odpočiňte si u pořádné love story s Jenny Hanovou

Humbook tip: Odpočiňte si u pořádné love story s Jenny Hanovou

Tisk

jenny hanova200Druhou říjnovou sobotu, tedy 7. října se v Praze koná Humbook festival, zaměřený především na young adult literaturu. Návštěvníci se v rámci něj mohou osobně setkat se světovými i českými autory, redaktory, překladateli a bloggery a užít si zábavu během workshopů a bohatého doprovodného programu. Jedním ze zahraničních hostů bude také spisovatelka Jenny Hanová, se kterou vás nyní seznámíme a zaměříme se na její sérii s hlavní hrdinkou Lara Jean.

Jenny Hanová se narodila 3. září 1980 a pochází z Richmondu ve Virginii. Vystudovala tvůrčí psaní pro děti a mládež v New Yorku a po škole se přestěhovala do Brooklynu. Kromě psaní pracuje na poloviční úvazek ve školní knihovně a nejraději píše v kavárnách, metru nebo klidně doma u známých. Když se po Jenny poohlédnete na internetu a hlavně na sociálních sítích (Facebook, Twitter), vykoukne na vás moc sympatická a usměvavá dívka asijského původu, se kterou se prostě chcete seznámit a také kamarádit!

jenny hanova1

První knihu pro děti napsala Jenny Hanová už při studiu na vysoké škole a jednalo se o dílo s názvem Shug (2006) pojednávající o dvanáctileté Annemarie Wilcox bojující jak sama se sebou, tak přechodem na jinou školu. Další dětskou knihou je Clara Lee and the Apple Pie Dream z roku 2011. Pro náctileté napsala Jenny Hanová hned tři série – Léto (Léto, kdy jsem zkrásněla, Bez tebe to není léto a Vždycky budeme mít léto) , Všem klukům, které jsem milovala a také Oko za oko (Oko za oko, Oheň a plamen, Prach a popel), jenž napsala ve spolupráci se Siobhan Vivian.

První díl ze série Všem klukům, které jsem milovala vyšel v roce 2015 a seznamuje nás s mladou Larou Jean. Té zemřela matka, má tátu a dvě skvělé sestry. Její život se změní, když zjistí, že její milostné dopisy někdo rozeslal. Tyto dopisy měla pečlivě schované doma a psala je adresátům jako rozloučení – svěřovala se do nich upřímně se svými tajnými myšlenkami. A najednou tomu všemu musí čelit a ve výsledku je za to vlastně ráda. Druhý díl P.S. Stále Tě miluju přináší na scénu dalšího kluka a je více zaměřený na lásku jako takovou a pořád si drží nastavenou laťku. Závěrečný díl Navždy s láskou, Lara Jean vyšel teprve před pár dny a Laru Jean i jejího přítele staví do stresových situací spojených s vysokou školou. Do toho jsou čtenáři svědky plánování svatby Lařiného otce a také pilování cookies a především užívání si posledního ročníku na střední…

Série Všem klukům, které jsem milovala je určena mladým čtenářkám, ale jako oddych je výborná i pro ty starší. Jedná se sice o takový typický slaďák, při kterém se nedá vzpomínat na různé americké teenagerovské komedie (nemohla jsem přestat myslet na film 10 důvodů proč tě nenávidím, kde byl také táta gynekolog :-)), ale děj přirozeně odsýpá a dává smysl. Čtenář se navíc dokáže vcítit do jednání postav a často také vzpomíná na svou pubertu a také první lásky. Série je opravdu skvěle napsaná a zhltnete ji během pár hodin, věřte mi.

V červnu tohoto roku bylo oznámeno, že Všem klukům, které jsem milovala bude zfilmován, tak pokud raději první čtete knihu, máte další důvod sáhnout po dílech Jenny Hanové! A nezapomeňte, 7.října se s ní můžete potkat v Praze!

jenny hanova

Více informací: http://jennyhan.com/ nebo http://humbookfest.cz/

Zdroj foto: https://www.facebook.com/dearjennyhan/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Vlastimilem Vondruškou u příležitosti završení čtyřdílné Přemyslovské epopeje.

200rozJiž ve středu 25. září vyjde závěrečný čtvrtý díl Přemyslovské epopeje s podtitulem Král básník Václav II. a my všem příznivcům historické literatury a fanouškům přinášíme rozhovor s Vlastimilem Vondruškou!

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pohled do života proslulého fotbalového trenéra

mou 200Životopis jednoho z nejlepších současných fotbalových trenérů José Mourinha přináší příběh o vášni, ctižádosti i disciplíně. Jeho autorem je sportovní žurnalista Ciaran Kelly, začínající autor knih o fotbale. V České republice vyšel u nakladatelství Ml...


Literatura

Síla hotentota po česku

sila hotentota 200Nakladatelství Pointa vydalo v květnu sbírku zamyšlení a jakýsi nenásilný návod na život v podobě literární prvotiny Petra Kovaříka s originálním názvem Síla hotentota.

...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede inscenaci Anna Karenina, vášnivé drama o lásce a odpuštění

anna karenina200Švandovo divadlo připravuje inscenaci Anna Karenina, věčně živé drama o vztazích, milostné vášni a smyslu života.

...

Film

Autor*vize*meze*televize

tele200Jaká je podoba televize? Jakým jazykem se vyjadřuje? Co svými pořady sděluje? V čem se liší poslání veřejnoprávních a soukromých televizí? Jak se vytváří iluze reality, potažmo "jediné" pravdy? O tom všem pojednávaly příspěvky na konferenci, která zaštítě...