Mrazivou hrůzu přináší kniha Paříž - Katakomby

Mrazivou hrůzu přináší kniha Paříž - Katakomby

Tisk

katakomby200Nakladatelství XYZ nás chce v září postrašit napínavou knihou Jeremyho Batese Paříž katakomby, ve které si bude muset nesourodá skupinka mladých sáhnout na samé dno, aby přežili. Podaří se jim to?

 

 

Jeremy Bates (* 1978) je kanadský autor, který přišel se zajímavým nápadem na sérii knih - a to Nejděsivější místa světa. V češtině zatím vyšel Les sebevrahů, ale v originále máme příběhy z Helltown v Ohiu a Ostrov panenek v Mexiku. Čtenáři navíc mohou spolupracovat interaktivně a podívat se na některá z těchto míst přes autorovy webovky – jeremybatesbooks.com.

Paříž není jen symbolem lásky a městem zamilovaných, dokáže nastavit i druhou tvář. Třeba když se chceme podívat na zoubek pařížským katakombám, jako naši protagonisté Will, Danièle, Rob a Pascal. Francouzi Pascal a Danièle by se daly zařadit mezi katafily, tedy lidi, kteří chodí do podzemí často a vyžívají se v tom. Američan Will a švagr Danièle Rob jdou do podzemí poprvé. A kdyby věděli, co je tam čeká, tak by svou zvědavost zatratili.

Bylo to naprosto neuvěřitelné panoráma výjevů smrti, ze kterého se točila hlava – zetlelé stehenní kosti, prasklé lebky, popraskané pánevní kosti a pohozené čelisti. Prázdné oční důlky vypadaly, jako kdyby zíraly přímo na vás. Byly tu všechny tvary a velikosti kostí a všechny byly kdysi součástí těl živých, dýchajících lidí. Řemeslníci i aristokrati, venkované i děti, revolucionáři i vojáci – teď už ale jenom anonymní individua, na která každý zapomněl, rozložená na kousky. Kosti v masovém hrobě. (str. 204)

Katakomby předkládají rychle plynoucí příběh, kde se hlavní vyprávění odehrává pouze ve 48 hodinách. Samozřejmě musíte počítat s různými flashbacky, abychom si představili hlavní postavy a jejich rozpoložení. Nejde samo o sobě o horor, ale o mrazivý napínavý příběh o přežití s nečekanou zápletkou. Knížka má spád a nechybí jí logika, takže se od ní jen tak neodtrhnete. Určitě ve mně probudila zájem o další autorovy knihy a to jak nápadem, psát o pozoruhodných místech, tak stylem autora. Určitě doporučuji všem, co mají zálibu v obskurních lokalitách!

katakomby

Název: Katakomby
Autor: Jeremy Bates
Žánr: horor
Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 448
Hodnocení: 90 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lepší odměnu za svou práci, než že někoho rozesměju, si nedovedu představit

Lucie HřebečskáPsaní se věnuje odmala, zaznamenávala si črty, scény, nálady a taky si psala deník. Nedávno přišel zlom a začala psát delší texty s cílem nabídnout je i světu kolem, nejen sobě. Začala své literární práce posílat do různých soutěží a uspěla. A letos vyhrála Lucie Hřebe...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Příliš vysoká očekávání jsou retro deníkem s velkou porcí humoru

Příliš vysoká 200Příliš vysoká očekávání Karoliny Hošek jsou zábavným deníkem, který se věnuje životu obyčejného člověka na pozadí událostí posledních desetiletí. Už úvodní obrázky jednoznačně dokazují, že lidé s mládím v devadesátkách se mají na c...


Literatura

Druhý díl románu pro pankáče

punkovy prapor 200Ve vydavatelství Papagájův Hlasatel Records vyšel druhý díl knihy Punkový prapor, tentokrát s dvojkou na konci a podtitulem Restart. Stalo se tak po třech letech a čtenáře čeká další, trochu vyspělejší punková zpověď.

...

Divadlo

Hudební scéna Městského divadla v Brně jubiluje

Hudebni scena 200Je to neuvěřitelné, jak letí ten čas. Docela nedávno byl v jámě budoucího divadla na Lidické ulici v Brně kladen základní kámen – až z Broadwaye. Pokřtili jej šampaňským manželé Formanovi. A jejich přání, aby to bylo divadlo veleúspěšn...

Film

Riddick se opět boří do tmy

200filmPo Černočerné tmě a Riddickovi: Kronice temna do kin přichází další pokračování příběhu s prostým názvem Riddick. Režisér David Twohy, jenž má na svědomí i samotný scénář, se opět vrhl do spolupráce s hereckou akční hvězdou dnes už áčkového formátu Vinem ...