Vzhůru na klíčky!

Vzhůru na klíčky!

Email Tisk

nakliceno 200Další malou a praktickou knihou vydavatelství Esence je Naklíčeno! Semnka, obilniny a luštěniny, která vás naučí vypěstovat si tyto zelené dobroty plné vitamínů.

 

 

Knížečka na první pohled zaujme lákavým a svěžím zeleným obalem. Stejně jako u Moje zero-waste kuchyně mě akorát velmi překvapilo, že se na něm nenachází žádná zmínka o autorce knihy. Ten sice vychází z originálu, kde také není, ale Caroline Brethertonová není uvedena ani v tiráži, jen na poslední stránce je o ní několik kusých informací. Nicméně s přebalem koresponduje také barevnost a praktické zobrazení informací v knize.

Naklíčeno! je rozděleno na dvě části: první představuje fenomén klíčení jako takový a druhá obsahuje velmi zajímavé a zdravé recepty. Čtenáři se nejprve dozví, co to jsou klíčky, proč jsou dobré a jaké jsou nejvhodnější luštěniny, semínka, obilniny. Dále co budou potřebovat, jak postupovat, nebo jak si z klíčků udělat mouku.

Recepty pak obsahují krátký úvod, seznam surovin, postup a také praktické barevné zápatí s informacemi o době klíčení daných surovin. Všechny recepty jsou moc lákavé: od pohankové kaše, přes raw energetické tyčinky až po tabouleh, quesadillu s černými fazolemi nebo letní závitky s klíčky. Jídla vypadají zdravě, jsou lehká a přímo stvořená na léto.

Klíčky si připravuji moc ráda a nejčastěji si je dávám na chleba nebo přidávám do nějaké masové směsi, takže jsem moc ráda za tuto knihu, která je pro mě v prvé řadě zdrojem inspirace. Také mě potěšila přehledná a praktická tabulka máčení a klíčení o dobách a výnosu klíčení. Kdo ohledně klíčků ještě váhá, rozhodně by měl do této knížečky nakouknout!

Caroline Brethertonová už přes 20 let pracuje v potravinářském průmyslu a napsala nebo byla spoluautorkou 10 knih, například The American Cookbook: A Fresh Take on Classic Recipes, Step-by-Step Bread nebo Super Clean Super Foods. Právě super potraviny a také nakličování je jí velmi blízké a ráda zkouší nové postupy.

nakliceno

Naklíčeno! Semínka, obilniny a luštěniny
Autor: Caroline Brethertonová
Překlad: Tereza Grufíková
Žánr: populárně naučná, kuchařka
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2018
Počet stran: 72
Hodnocení: 89 %

https://www.bux.cz/zdrava-vyziva/nakliceno?searchToken=69795666-9839-482f-9831-2d6d479fbde4


 
Banner

Přihlášení



Anketa


Partneři

Hledat

Příběhy Elišky, Vítka a Čenišky (4)

Z archivu...

Čtěte také...

Pečeť smrti a Král nezná bratra

kral perexPokud má čtenář současně k dispozici historickou knížku s detektivní zápletkou od dvou různých autorů navíc s dějem v Praze, může porovnávat nejen autory, ale také jak se měnilo město. Oba autory není potřeba zvlášť představovat Jan Bauer


Literatura

Poněkud děsivá vize nesmrtelnosti

budeme zit vecne perexBudeme žít věčně? Nejen tuto otázku kladou autoři stejnojmenné knihy, spisovatel Tobias Hülswitt a fyzik Roman Brinzanik, vědcům z nejrůznější...

Divadlo

Divadelní Ostrava představí v listopadu v Praze Shakespeara pětkrát jinak

ostrava v praze 200V Praze / Ostravě 25. října – Divadelní Ostrava míří do Prahy - od 6. do 28. listopadu představí v průběhu pěti večerů výběr her nesmrtelného Williama Shakespeara. V Praze tak vyvrcholí celoroční projekt SHAKESPEARE OSTRAVA 2016, j...

Film

PADESÁT ODSTÍNŮ ŠEDI MÍŘÍ DO KIN, PRODEJE TRILOGIE PŘEKROČILY PŮL MILIONU VÝTISKŮ

50 200Celosvětově nejúspěšnější kniha posledních let, erotický román Padesát odstínů šedi od E L James, přichází zítra do českých kin. Nakladatelství XYZ, které knihu vydalo v září 2012, ji nyní přináší čtenářům v nové podobě s filmovou obálkou.

...