Román nejen pro mladé: Odvrácená tvář lásky

Román nejen pro mladé: Odvrácená tvář lásky

Tisk

odvracena tvar lasky200Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností… Dvě jasná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce?

 

 

 

V březnu vyšlo v Edici New adult nakladatelství Ikar novinka od u nás oblíbené autorky nejen romantických příběhů Collen Hooverové Odvrácená tvář lásky.

U nás ne neznámá autorka

Colleen Hooverová (* 1979) je americkou bestsellerovou autorkou New York Times, jejíž romantické příběhy se těší obrovskému ohlasu čtenářů. Autorka pravidelně střídá žánr young adult s literaturou pro dospělé čtenáře. Colleen žije v Texasu s manželem a třemi syny. Česky jsme si mohli přečíst už pěknou řádku jejích knih: Bez naděje, Ztracená naděje, Život jedna báseň, Možná jednou, Námi to končí, Na obtíž, To nejlepší v nás, Pravda, nebo lež, Nelituji ničeho.

Román s důrazem na přívlastek erotický

Vysokoškolačka Tate Collinsová se přestěhuje do San Franciska ke svému staršímu bratrovi Corbinovi a hned tu noc se seznamuje s jeho nejlepším kamarádem Milesem, který bydlí hned naproti. Není to však zrovna příjemné setkání. On je namol opilý a potřebuje její pomoc. Ona jako ošetřovatelka mu ji poskytne, ale jejich vztah není zrovna přátelský, spíš napjatý až ostražitý. Přesto je to k sobě oba táhne. Jenže Tate pracuje v nemocnici a studuje a Miles je stejně jako Corbin, takže často nebývá celé dny doma. Tak se dohodnou, že jejich vztah bude čistě sexuální. Zvládnou nepodlehnout citům a zůstat pouze v ryze tělesné rovině?

Různé tváře lásky

Colleen Hooverová dokáže psát tak, aby čtenáře vtáhla do děje, který je plný dialogů a pěkně odsýpá. Vybrala si tematiku tělesné přitažlivosti a touhy, tedy vztahu, který má svá jasná pravidla. Ovšem proč tomu tak je, proč podmíněná láska, a jak uvažují hlavní hrdinové? Nejen toto se ve vypravování, které se vyznačuje silnou erotickou jiskrou, ale dotýká se i psychologických aspektů postav, dozvíme. A závěr bude pro mnohé nečekaný, silný a dojemný.

Doporučuji hlavně čtenářkám, které preferují romány primárně o vztazích a erotice, neboť obojího se v knize dočkáte až až.

odvracena tvar lasky

Název: Odvrácená tvář lásky
Autor: Colleen Hooverová
Originální název: Ugly Love (2014)
Žánr: erotický román
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2023, brožovaná
Počet stran: 288
Hodnocení: 70 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/odvracena-tvar-lasky/kniha/13680/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„V poezii jsem objevila tu nejvhodnější vrbu,“ tvrdí Věra Orzághová

obalka ROZT 200Drsná, provokativní, dráždivá, zhýralá. A také něžná, milující, pokorná a obětující se. Taková je poezie Věry Orzághové, v literárním světě známé pod uměleckým pseudonymem Vorona. Autorka v básních prož...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sestav si svůj burger

sestavburger 200Víte, že na šťavnatý burger je nejlepší prorostlé maso? A že je vhodné směs nemíchat příliš dlouho, aby burger nebyl tuhý? A co dělat, aby lahodná šťáva v mase zůstala? Tak i to se dozvíte v knížce plné...


Literatura

Křest knihy Já a pan Darcy pod taktovkou Ondřejů

altVe středu 25. dubna se v kulturním centru Písecká brána uskutečnil křest knihy jedné z nejpopulárnějších světových autorek románů pro ženy současnosti. Alexandra Potter vydává u nás své druhé dílo s názvem Já a pan Darcy. ...

Divadlo

Divadelní loď Tajemství

Před dvanácti lety na břehu Vltavy zakotvila nevídaná loď. Loď s oponou, s divadelními prkny a programem pro malé i velké. Na boku s velkým nápisem Tajemství, s podtitulem Bratří Formanů si křižuje dvě největší české řeky, kotví...

Film

Knick - doktoři bez hranic

knick 200Newyorská nemocnice Knickerbocker, v níž se desetidílný seriál Knick - Doktoři bez hranic odehrává, skutečně existovala (na rohu 131. ulice a Convent Street) už od dob občanské války, svému účelu sloužila do 60. let m...