Doreen Virtue: V zajetí jídla

Doreen Virtue: V zajetí jídla

Tisk

v zajeti jidla doreen virtueNezvladatelná chuť k jídlu je obrovským problémem. Americká psycholožka na chvíli opouští andělskou říši a vydává se po stopách tak reálných a bolavých, že i její odpůrci musí uznat nedozírný význam její nové knihy. Rázem se řadí vedle takových průkopnic, jako je Louise L. Hay a její duchovní příčiny nemocí.



Navíc, s Louise L. Hay také spolupracuje

Doreen Virtue vystupuje v rádiu, které spoluzakládala právě Louise L. Hay. Je to obrovská náhoda nebo prostě podobné přitahuje podobné? Nyní budeme také trochu pátrat po příčinách nemocí, ale spíše počínajících a psychických. Emocionální hlad. Kdo by ho neznal. Náhlá a nutkavá potřeba něco sníst – běžný to stav pro ženy v jisté části měsíčního cyklu. Závislost na jakékoliv potravině však může být déletrvající, případně cyklická.

Přehledná a čtivá kniha

Neodtrhnete se od ní. Velmi pochopitelně a atraktivně tu autorka vysvětluje souvislost mezi tím, jak naše tělo BAŽÍ po jídle. Ano, baží – to je přesně to slovo, kdy musíte něco sníst, jinak,… jinak snad někoho zabijete! Na vině je nějaká nerovnováha, k níž je v dnešní době příčin milion. Stres, nadměrná únava, deprese, nespokojenost, zlost, frustrace životem, náročné životní období. Ženy zajídají únavu, zajídají nešťastnou lásku i fyzické nepohodlí.

Kniha má sice téměř 350 stran, ale… neuškodilo by víc

První obsáhlá část knihy nás provádí všemi tělesnými procesy, které mohou za to, že náš mozek vysílá pocit bažení po něčem. Tělo je moudré a ví, co je kde obsaženo. Ví, že tou či onou potravinou si na chvíli uleví. Na chvíli, jako když přes krvácející ránu na chvíli přiložíte kapesník.

v zajeti jidla doreen virtue

Řešení – afirmace?

Řešení je logické, odstranit příčinu bažení. Srovnat si svůj život. Možná to ne vždy jde v reálu, depresivního frustrujícího zaměstnání není možné se zbavit ze dne na den, stejně rychle nevyřešíte ani dlouhodobě neuspokojivý vztah. Afirmace tedy mohou pomoci. Krátké větičky, které procítěním vyjasní mysl a postoj sám k sobě. Vlastně téměř vždy jde o sebelásku. Málo se milujeme, málo si věříme, jsme sami k sobě málo laskaví… To je často kořen všeho a tak… tak to můžete zkusit.

Praktické rady na oddálení záchvatu žravosti jsou také dobré, napít se, počkat, vyčistit si zuby apod…Už jen naučit se rozeznávat, kdy je hlad fyzický a emocionální je obrovským přínosem do života.

Myslím, že se tady Doreen Virtue podařila báječná kniha, která se dá nekonečně dlouho číst, od jakékoliv stránky, všude najdete něco přínosného. Závěrečný seznam bažených potravin je jen třešničkou na dortu, jež umožní rychlou orientaci, když vás v budoucnu záchvat popadne…

Doreen Virtue, Ph.D., je velmi oblíbená spisovatelka, která pracuje s říšemi andělů a elementárních bytostí. Je známá také z televizních pořadů jako Oprah, The Wiew, Good Morning America a dalších. Kromě toho přednáší a vede workshopy po celém světě. Další informace najdete na www.AngelTherapy.com Doreen Virtue se narodila 29. března 1958 a její první kniha na toto téma vyšla v Synergii v roce 2007 pod názvem Zbavte se svých kil bolesti.

v zajeti jidla doreen virtue

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2012, www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Festivalové otázky pro: Jirku Sýkoru (Tleskač)

200rozPřinášíme vám další rozhovor ze série festivalového ‚popovídání‘. Po koncertě partičky Tleskač na Benátské noci jsme se sešli s frontmanem Jirkou Sýkorou!

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Přečtěte si „strašně krásné básničky hrozně dobrého autora“

divka ktera se ptala na otazky 200V Hukvaldech v květnu 2017 až červenci 2018 vznikla kniha se zajímavým názvem Dívka, která se ptala na otázky aneb Slovo je o váze od Neklana. Vyšla v nákladu 100 kusů a najdete v ní plno hravých i pr...


Literatura

Naučte se francouzsky s úsměvem

francouzstina perexPokud rádi cestujete, víte, jaký je problém domluvit se v některých zemích včetně evropských anglicky. Příkladem může být Francie. Ten, kdo již Francii navštívil, možná zjistil, že je snadnější naučit se francouzsky, než se s Fran...

Divadlo

Čvachtající labutě? Baletní parodie v Severočeském divadle již tento pátek!

baletparodie perexMám moc ráda balet. A tak se těším do Severočeského divadla v Ústí nad Labem, kde je v pátek 22.5.2015 na programu představení na motivy Labutího jezera. Má být plné komických prvků a komediálního ztv...

Film

Jaká je autenticita vjemu?

aute 200Ačkoli obě nyní hodnocené knihy, jak Holubcovo Ještě nejsme za vodou, tak Malaníkové Autenticita ve světě médií, jsou maximálně rozdílné, spojuje je důraz na prozkoumávání vnějškově doložitelných faktů a hodnověrnost následné percepce. Není pak rozhodu...