Deníček moderního fotra – povinnost nejen pro táty na rodičovské dovolené

Deníček moderního fotra – povinnost nejen pro táty na rodičovské dovolené

Tisk


moder200Deníček moderního fotra se ukázal jako ideální materiál pro audioknižní podobu, protože ho tátové a mámy mohou poslouchat například při procházkách s kočárkem nebo chvílích klidu doma. Audioknihu má na svědomí vydavatelství OneHotBook a mluvčí Filip Švarc.

 

 

Předchůdcem knihy je oblíbený a úspěšný blog http://fotruv-denik.blog.cz/, kde Dominik Landsam vtipně, osobitě a s jistou nadsázkou popisoval radosti a strasti otce na rodičovské dovolené.  Z textů pak vznikly hned dvě knihy Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti a Deníček moderního fotra 2 aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech). Na facebookovém profilu naleznete také fotografie a videa z Čeňkova rodinného života.

Úvod audioknihy přináší posluchačům „stručné rady protřelého fotra méně protřelým fotrům“, poté následuje několik postřehů z těhotenství a po porodu už se logicky vše točí kolem Čeňka. Můžete se těšit na popis probdělých nocí, poznáte důležitost rozvíjení a dnešní moderní výchovy a poznáte i další mimísky. S Čeňkem a jeho rodinou prožijete například fitness třídu, jeho první Vánoce a vše završí velká oslava prvních narozenin.

Deníček moderního fotra je jistě oblíbený pro rodiči známé situace a různá přirovnání a podobně. Posluchači si vše může představovat, ztotožnit se a rozhodně se u toho všeho pobaví. Mně osobně nejvíce nadchla kapitola s názvem Deníček malého Čeňka nebo ta zaměřená na rozvíjení pomocí dětských básniček a písniček.

„13:00 - Začíná vyučování. Čeněk stejně dochodil a je připraven vstřebávat nové informace a rozvíjet se. Nejprve začneme rozcvičkou. Klasické stimulování mozku a zkouška paměti. "Čeňku, udělej paci paci". Čeněk zatleská. "Čeňku, ukaž, jak jsi veliký". Čeněk zatleská. "Čeňku, udělej pápá". Čeněk zatleská. "Čeňku, udělej Indiána". Čeněk zatleská. Nechci být poslem špatných zpráv, ale zatím to nevypadá, že Čeněk bude nějaký myslitel. U ústní zkoušky dopadl Čeněk ještě hůř. Místo toho, aby řekl "táta", zatleskal. Když jsem se ho zeptal, jak dělá kravička, vstal, rozeběhl se a narazil hlavou do komody. Žádný učený z nebe nespadl.“

moder3


Audioknihu namluvil Filip Švarc a udělal tak už z tak dobré předlohy ještě lepší dílo. Na jeho hlasu a celkovém provedení vůbec nejde znát, že není tím moderním fotrem, právě naopak. Výborně se poslouchá a vše dokreslují taky různé zvuky, například smích miminka. Už teď se těším na druhý díl!

Filip Švarc se narodil 1. dubna 1975 v Praze, v dětských rolích hostoval v Divadle na Vinohradech a v Divadle E. F. Buriana. V roce 1989 nastoupil na Státní konzervatoř v Praze, kde po šesti letech úspěšně absolvoval obor herectví. Jako host hrával v pražském Divadle ABC, dlouho moderoval ve Fajn Rádiu a v současné době se věnuje hlavně dabingu.

Deníček moderního fotra
Autor: Dominik Landsman
Interpret: Filip Švarc
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 5 hodin 58 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 95 %

( 1 hlas )

https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Book/2412/Audiokniha-Denicek-moderniho-fotra-Dominik-Landsman

Zdroj foto: onehotbook.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Balet a Twerk? V dnešní turbulentní době je třeba upoutat vždy netradičně

balet twerk 200Dva natáčecí dny, 15 lidí na place, 3 kamery, 1 jeřáb a 1 smeták, to je bilance tvorby kontroverzního propagačního videa baletu Národního divadla Brno s názvem Balet a Twerk. Jeho cílem bylo přiblížit ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Poslechněte si případ detektivní kanceláře Ostrozrak

vrazda se zarukou 200Září 1938. Nad Československem se stahují válečná mračna, zatímco v pražském Braníku dojde k záhadné vraždě. Hitler žádá Sudety a ve vile čp. 383 v ulici Nad myslivnou je nalezen zastřelený pár. Major Československé armády Dušan ...


Literatura

Byerley Turk: napínavý příběh koně

plnokrevnik perexVšichni, kdo se zajímají o koňské dostihy a chov koní plemene anglický plnokrevník, znají pojem „věčné trio“. Jedná se o tři hřebce, kteří jsou zakladateli tohoto nejrychlejšího koňského plemene. Jedním z těch tří, jejichž krev koluje i v...

Divadlo

Pejsek a kočička bavili děti první festivalové odpoledne

altDivadelní přehlídka Setkání 2012 Stretnutie není jen o věhlasných divadelních souborech a profláklých tvářích prken, která znamenají svět. Není ani o výhradně dospělém divákovi. Děti jsou ve zlínském divadle vítány, a tak hned první od...

Film

Kryštof Hádek a Kristina Svarinská znovu spolu. První záběry z komedie „Lítá v tom“

TEASER PLAKÁT - Lítá v tomKryštof Hádek a Kristina Svarinská se po společném působení v seriálu Volha znovu sejdou. Tentokrát na filmovém plátně v hlavních rolích nové filmové komedii režiséra Tomáše Diani...