Na ostrově Komodo jsem objevila mladého výtvarníka…

Na ostrově Komodo jsem objevila mladého výtvarníka…

Tisk

sperk200V minulých dnech mne na jedné módní přehlídce zaujaly šperky. Jistě jsem nebyla sama. Okouzlily mě zvláštním nápadem, zpracováním. Oslovila jsem proto majitelku pražského butiku Details Alenu Zemanovou, která tuto módní přehlídku uspořádala…

 


Šperky z ostrova Bali jsou vyráběny ručně a ze zajímavých přírodních materiálu  – z perleti, ze dřeva… Z jakých dalších?
Je až s podivem, co všechno se dá najít v přírodě a použít pro výrobu nejenom šperků. Kromě již zmiňovaných materiálů jsou to rohovina, pryskyřice (letos velice módní), mušle, přírodní kameny, sysal, textil a kůže.


Jedná se o jedinečné šperky…. Proč právě Bali?
Již před 24 léty jsem pracovala v butiku Exotik, který jako první v ČR dovážel krásné exotické výrobky z Bali. Po 22 letech Exotik skončil svoji činnost a já jsem se rozhodla v této tradici pokračovat.

sperk3


Co následovalo?
Sama jsem se vypravila do Indonésie hledat něco originálního, co v Česku ještě nebylo. Na ostrově Komodo jsem objevila mladého výtvarníka, jehož šperky splňovaly mou představu o tom, co mohu v Praze svým zákaznicím v butiku Details nabídnout.

sperk6


V jaké cenové relaci se tyto šperky pohybují?
Cena se liší podle vzoru, velikosti nebo materiálu. Ale je, myslím, velice dostupná - od 589 do 1290 korun.
Šperky, jak dámy na módní přehlídce viděly,  vyniknou na černých šatech. A když šperk zrovna zůstává doma, může mít i své stále místo. Co  myslíte, může sloužit i jako dekorace v bytě – když visí na hřebíčku na zdi?
Jednoznačně ano. Především veliké a těžké šperky. Dekorace z nich jistě každého návštěvníka nejenom zaujme nápadem a jedinečností šperku, ale přinesou do bytu krásu a slunce dalekých zemí. Vyzařuje z nich totiž jakási pohoda a klid tvůrce.

sperk7


Foto: butik Details

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Prospěli jsme svému zdraví, zdraví našich klientů a hlavně se chováme šetrně k přírodě, co více si přát“

Tezop 200iskárna EZOP je zlínská společnost, která vznikla už v roce 1993 a od té doby se vyvíjí a upevňuje svou pozici především v oblasti tiskových služeb, reklamy a různých výstavních expozic. Všechny jejich tisky jsou ekologické a víc nejen o nich nám prozr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Léto se snažím spravedlivě rozdělit mezi odpočinek a prací na knize, říká Jiří Bartoň

Bartoň Povídání o létě, prázdninách či okurkové sezóně poskytl v těchto dnech Kultuře21 herec, šansoniér a filmový historik Jiří Bartoň. I když přiznává, že léto trávil na Moravě a navštívil řadu míst, která má rád, pře...


Literatura

Jaroslav Erik Frič – Kdyby nebyli básníci, nebyl by ráj a naopak!

jef jsi orkneyske vino perexUndergroundový básník J. E. Frič vydal na podzim loňského roku novou básnickou sbírku Jsi orkneyské víno a jiné básně (1996 - 2010). Nese stejné jméno jako deska, kterou v roce 2...

Divadlo

Divotvorný hrnec – muzikál v barvách duhy

200hrnecMěstské divadlo Zlín zahájilo sezónu muzikálem od Voskovce a Wericha Divotvorný hrnec. Jak se s tímto kouzelným příběhem o hledání štěstí na konci duhy vypořádali, se dozvíte v tomto článku.

...

Film

Prestižní soutěž Jameson Done in 60 Seconds v režii Jameson whiskey je zpět!

altV letošním roce proběhne již druhý ročník soutěže Jameson Done In 60 Seconds v rámci Jameson Empire Awards, která je určena pro všechny fanoušky filmu.

 

...