Standing ovation na travesti show? Ano, prosím!

Standing ovation na travesti show? Ano, prosím!

Tisk

screamers 200Travesti skupina Screamers je v Česku už zavedený pojem. Já sama je znám už dlouhých 12 let. Když jsem se na začátku roku dozvěděla, že se udály změny v obsazení, docela jsem si zoufala. Ale po pražském úterním představení je mi jasné, že to byl neopodstatněný strach. Pánové jsou stále ve formě a noví členové k nim výborně sedí.

 

 


Skupina každoročně připravuje několik programů. Letos na jaře se představuje s pořadem „Přijela pouť“. Zdá se, že noví členové s sebou přinesli i změny v dramaturgii. Více mužských postav, v postavě Haliny/Patrika i skvělý imitátor, ne jen co se týče převleků a navyklých specifických pohybů, ale i hlasu. Měli jsme tak možnost pobavit se humorem Luďka Soboty, Chantal Poullain zalamentovala nad češtinou a pan prezident překvapivě za večer neřekl ani jedno sprosté slovíčko.

screamers 2


Na začátku naší pouti jsme mohli v rychlém sledu vidět kromě dam pěveckého nebe i Michala Davida. Z mužských představitelů se na pódiu ještě objevil například Karel Černoch. Ovšem třešničkou na dortu první části bylo vystoupení, ve kterém se sešly hned dvě Hany Zagorové, tedy takové setkání původního jádra souboru s novými členy. Zatímco Hana v podání slečny Dolores hrála spíše na vtipnou notu, Hana v podání Lili zas byla naprostou klasikou, kterou pravidelný návštěvník Screamers očekává.

Po první půlce, která jak se říká „ani nenadchla, ani neurazila“ to pánové rozjeli, jak je u nich zvykem – pěkně za účasti publika. Potvrdilo se tím i to, že pánové zaujmou i mluveným slovem a vtipy lítaly tam a sem. Opravdovou lahůdkou bylo ztvárnění Lucie Bílé a zároveň Heleny Vondráčkové, taková akce 2 v 1, které se skvěle zhostil Lukáš/Paula. Cher (v podání slečny Stacey) a její If I could turn back time nemůžu dostat z hlavy, podoba s originálem opravdu neuvěřitelná. Na stejnou úroveň bych zařadila i Halinu Pawlovskou; v podání Dolores/Lukáše byla naprosto dokonalá – kdyby to bylo možné, tak řeknu, lepší než originál.

screamers 3


Pokud bychom se měli bavit v číslech – každý měsíc odehraje skupina Screamers přibližně 20 představení, což opravdu není málo a svědčí o velkém zájmu ze strany publika. A mít přes 6 tisíc fanoušků na facebooku je v českém prostředí opravdu více než slušná cifra.
Na závěr nás čekala oblíbená „odličovačka“, kdy pánové odhodili ženské šaty, paruky a smyli výrazný make-up. Nastal obrovský potlesk, který vygradoval ve standing ovation, tak byli návštěvníci spokojeni a pobaveni. Nedalo mi to a při odchodu jsem poslouchala, o čem si povídají ostatní přítomní – a ano, také byli nadšení a obavy z nového složení skupiny naprosto odpadly. Jen tak dále, Screamers!

screamers 4


Název představení: Přijela pouť
Žánr: travesti show
Uvádí: Skupina Screamers
Kde: KC Novodvorská
Datum představení: 24. 3. 2015
Hodnocení: 85 %                

Zdroj foto: faceboková stránka skupiny Screamers (Mirka M. Janečková)

( 12 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Vydru překvapilo, jak dlouho trvalo, než se Michal Hrůza stal tím, čím je dnes

vydra200Petr Vydra (*1972) vystudoval dramaturgii na pražské DAMU. Jako stand-up komik vystupuje v internetových a klubových pořadech Na stojáka a v televizním Comedy clubu. Jeho divadelní hry a adaptace uvádělo Městské divadlo Kladno a Švandovo divadlo. V Dejvick...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Aplikace najde nejbližší sběrné místo pro vysloužilé úsporné zářivky

ekolamp 200Vysloužilé zářivky, LED diody a úsporné žárovky do běžného odpadu nepatří. Kvůli obsahu toxických látek, byť ve velmi malých množstvích, je třeba je odevzdat k odborné recyklaci. Kde ale takové místo najít?

...

Literatura

Romantičky, zbystřete: Domek v Irsku

domek v irsku200V březnu vydalo nakladatelství Cosmopolis další pohádkovou knihu Julie Caplinové z její série Romantické útěky, Domek v Irsku. Pokud hltáte příběhy o hledání lásky, o dobrém jídle a rádi se seznamujete s novými místy, pak je toto příjemné...

Divadlo

První rande v Městském divadle v Brně

první rande perexNe, to není nějaká schůzka v divadle. Tak se jmenuje muzikálová komedie Alana Zachary, Michaela Weinera a Augustina Winsberga, která měla světovou premiéru v USA v roce 2012.. Tento typ příběhu je opravdu v dnešní době víc jak akt...

Film

Za čtyři týdny začíná 23. ročník Filmového festivalu Litoměřice. Festival nese téma hranice

Millennium MamboOd 25. do 27. srpna proběhne 23. ročník Filmového festivalu Litoměřice – FIFELI. Přehlídka aktuální, experimentální i kultovní filmové tvorby z Česka i zahraničí je jedinou ucelenou událostí svého druhu na severu Čech. Festival nabídne ve t...