Stanislav Náčin hovoří nejen o cestě do Ria

Stanislav Náčin hovoří nejen o cestě do Ria

Tisk

piano 200Podívejte se na další díl talkshow Piano, která se koná v Baťově vile ve Zlíně a jednotlivé díly jsou prezentovány veřejnosti pomocí Youtube kanálu s názvem Fundchaser. Nejnovějším hostem je Stanislav Náčin, vozíčkář, vrátný a sportovec. Poslechněte si jeho talkshow a dozvíte se například, co znamená prdelní rozhodčí.

 

Talkshow s názvem Piano má za úkol ukázat, že i lidé z té nejmenší vesničky mají možnost a schopnost se prosadit a udělat jak sebe tak i svět lepším. Jedním z jedinečných příkladů a lidí, kteří si zaslouží jak pozornost, tak obdiv je Stanislav Náčin. Ten se narodil 16. března 1960 a v roce 2009 mu nehoda změnila život. Vybuchlo mu auto na pln a on měl mnoho zranění a popálenin a ocitl se na vozíku. Ničemu se však nepoddal, zůstal nad věcí a zkoušel, co se dá…

Zlíňané jej mohou znát jako vrátného Městského divadla a mohli ho vidět například v inscenaci Prodaná nevěsta, kde se stejně jako celé zázemí divadla objevuje na jevišti.

Stanislav Náčin vyzkoušel mnoho sportů, například sledge hkej nebo vozíčkářský curling, ale ustálil se u vrhu koulí. Je mistrem rebubliky a právě dnes odlétá do Dubaje jako nejstarší nováček české reprezentace. Poslechněte si jeho příběh a držte mu palce na cestě do Ria!

Předchozí videa naleznete na Youtube kanálu Fundchaser a pro veškeré novinky sledujte Facebook Piano.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Renata Štulcová je od dětství jazykový nadšenec a miluje češtinu

renata stulcovaS Renatou Štulcovou jsme se poprvé setkaly v roce 2003. Strávily jsme spolu pěkné dopoledne na besedě s dětmi. Zrovna jí vyšla první kniha Nemetonburk aneb Tajemství ve skále. Renata malovala dětem lab...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

V Městské knihovně ve Vrbně pod Pradědem pasovali druháčky na čtenáře

Pasovani na ctenare perexVrbno pod Pradědem Místní třída 2.A se s paní učitelkou Danuší Hoškovou ve středu zúčastnila slavnostního pasování žáčků na čtenáře. Městská knihovna pro ně připravila zábavný program, u kterého si děti uvědomily, ...


Literatura

Všichni jsme nějak vadní

vsichni jsme nejak vadni200Pokud hledáte nějaké pohodové a vtipné letní čtení, kde je hlavním hrdinou v poněkud nešťastný muž, sáhněte po novince nakladatelství JOTA s názvem Všichni jsme nějak vadní od Matthewa Normana.

Divadlo

Slovácké divadlo uvede brilantní komedii Dealer´s Choice

Dealers Choice 200Nový rok začal před pár dny a Slovácké divadlo už hlásí první premiéru. Představí ji v sobotu 14. ledna a jedná se o brilantní komedii Patricka Marbera Dealer´s Choice, která se s obrovskými úspěchy uvádí po celém světě.

...

Film

O drogové závislosti až na dřeň

magnea200Přiznávám se, že v dnešní rychlé době jsem si přečetla anotaci k filmu Nech mě padnout velmi zběžně. V paměti mi utkvělo, že jde o výpovědi lidí, kteří se potýkali se závislostí nebo se závislými. Očekávala jsem tedy hraný dokument, který se bude ...