Pražské městské části podpoří recyklaci drobného vysloužilého elektra

Pražské městské části podpoří recyklaci drobného vysloužilého elektra

Tisk
kontejneryNa podporu správného třídění drobného elektrozařízení vznikl ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy projekt „Praha v červeném“, který startuje na začátku června a potrvá až do konce srpna 2017.

Cílem projektu je podle společnosti ASEKOL seznámit občany s červenými kontejnery a správným postupem při recyklaci drobných a již nepotřebných elektrospotřebičů, které dnes představují jeden z nejrizikovějších odpadů.
Během těchto tří měsíců budou mezi sebou soutěžit všechny městské části v množství nasbíraného elektrozařízení. Městská část, která za léto nasbírá nejvíce kilogramů, bude oceněna certifikátem ASEKOL a věcným darem, který poputuje do vybraného potřebného zařízení v dané městské části.
O červených kontejnerech ASEKOL a o tom, jak správně recyklovat vysloužilé elektro, se mohou zájemci dozvědět více také v rámci Festivalu sportu, který se uskuteční 22. 6. ve Žlutých lázních v Praze.     ASEKOL a.s., je nezisková společnost, která od roku 2005 provozuje kolektivní systém zpětného odběru elektrozařízení.  Zajišťuje zpětný odběr elektrozařízení ve všech oblastech, např. výpočetní, telekomunikační a kancelářské techniky, spotřební elektroniky, elektrického nástrojů, nářadí, hraček a vybavení pro volný čas a sport, přístroje pro monitorování a kontrolu a výdejní automaty.
ASEKOL má uzavřeny smlouvy o zřízení míst zpětného odběru s více než 4 600 městy a obcemi a 3 000  opravnami a prodejnami elektro. Další tisíce sběrných míst vznikly díky vývoji a instalaci různých druhů kontejnerů na drobná elektrozařízení. Díky síti více než 15 994 sběrných míst zajišťuje společnost ASEKOL nejhustší sběrnou síť vysloužilých elektrozařízení ze všech kolektivních systémů v ČR i v Evropě.
 
kontejnery

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Felix Holzmann znovu na scéně.

200roz12. října 2013 uvedlo pražské divadlo Semafor premiéru pořadu herce, moderátora a režiséra Davida Šíra s názvem NOVÉ SCÉNKY FELIXE HOLZMANNA. A protože to je bezesporu ojedinělá příležitost, přinášíme čtenářům rozhovor s Davidem nejen o tomto pořadu, ale...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ateliér Zdeny Braunerové

atelier braunerova 200Vlastní atelier si nechala postavit v roce 1904 v anglickém stylu. Stojí v sousedství mlýna, který její otec zakoupil v roce 1861 a nechal předělat na letní bydlení. Zdena se narodila v roce 1858 do rodi...


Literatura

Proč? Všechny odpovědi najdete v Silu

silo-200Sci-fi román Hugha Howeye „Silo“ před námi leží jako nezodpovězená otázka, a je také tak celý koncipován. Autor před čtenáře klade neustálá Proč, a když jej pořádně rozparádí, stejně logicky na ně odpovídá. Je to bichle, ale stojí za to ji číst.

<...

Divadlo

Městské divadlo v Mladé Boleslavi uvádí legendární hru bratří Mrštíků Rok na vsi

rok na vsi200V režii Zdeňka Bartoše a v dramatizaci Miroslava Krobota uvádí už od letošního prosince Městské divadlo v Mladé Boleslavi hru bratří Mrštíků Rok na vsi. V inscenační úpravě režiséra a Kristýny Čepkové se představení prakticky celý soubor. Kr...

Film

Cesta k zemskému jádru nebezpečně žhne

cesta k zemskemu jadruV nedozírných hlubinách naší planety Země se ukrývá pevné jádro, jehož tajemství je chráněno vrstvou tekutého, žhavého magmatu. Po něm se posouvají tektonické desky, které tvoří dno oceánů a ovlivňují i procesy na pevn...