Roztančené jeviště – souboj divadel

Roztančené jeviště – souboj divadel

Tisk

Roztancene 3Dne 17. ledna jsme byli pozvání na tiskovou konferenci s protagonisty II. ročníku soutěže Roztančené jeviště – souboj pražských divadel, která se konala ve Švandově divadle v Praze na Smíchově. Tereza Kostková nám představila taneční páry této soutěže v následujícím složení:

 


Adéla Gondíková a Martin Šimek, Berenika Kohoutová a Jakub Necpál, Ivana Chýlková a František Kopecký, Sara Sandeva a Adam Havel, Tereza Řípová s tanečním partnerem, Josef Polášek a Petra Stehnová, Miroslav Hrabě a Zuzana Šťastná, Vladimír Polívka a Dita Tuháčková.

Roztancene 4

Duchovním otcem a autorem tohoto projektu je Martin Šimek společně s Terezou Řípovou. Důležitými partnery akce jsou například Ateliér Šťastná – jenž navrhl a dodá taneční šaty pro ženy.

„Hrozně ráda trdluji asi jako každá ženská. Hudbu, zpěv, muzikály mám stejně ráda jako tanec, nijak to nerozlišuji….“ řekla při rozhovoru Adéla Gondíková naší produkci a magazínu Kultura21. ZDE

Roztancene 1

Novinkou pro tento rok jsou dva večery. Na veřejnou generálku ve Švandově divadle, kterou bude moderovat loňský vítěz David Gránský, se můžete těšit 14. března 2019 od 19.00 hodin a finále proběhne15. března 2019 od 19.00 hodin, kdy se průvodního slova ujmou Tereza Kostková a Libor Bouček. V porotě zasedne mimo jiné i Marta Kubišová.

Roztancene 5

Roztančené jeviště – souboj divadel
„V rytmu svobody 1989-2019“ II. ročník

Výňatek z tiskové zprávy:
Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí. Po tamním úspěchu proběhl na sklonku minulého roku třetí ročník v Mladé Boleslavi. V Loňském roce se dvojice tanečníků rozhodla připravit podobný koncept i pro Prahu, Roztančené jeviště – Souboj divadel Praha. V březnu 2018 v prvním finále vyhrál David Gránský. Letos se uskuteční v Praze již druhý ročník, jehož finále proběhne 15. 3. 2019. Veřejná generálka proběhne 14. 3. 2019.

V pražském klání se do projektu nezapojí jen jediné divadlo, ale rovnou osm pražských scén. Mezi zúčastněná divadla patří: Divadlo Palace, Stuido DVA divadlo, Činoherní klub, divadlo Na Fidlovačce, divadlo Radka Brzobohatého, divadlo V Rytířské, Dejvické divadlo, divadlo Na Zábradlí. Každé z výše jmenovaných divadel vysílá do tanečního souboje jednoho herce či herečku. Projekt je pořádán ve spolupráci se Švandovým divadlem na Smíchově, kde také proběhne v sobotu 15. března 2019 finálový večer. Generálka pro veřejnost proběhne o den dříve, tedy 14. března 2019.

Každý ze soutěžících herců a hereček ve finále předvede jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec, které pak po boku profesionálních tanečníků natrénují.
www.facebook.com/RoztanceneDivadlo/ 

Foto: Roman Šebek

www.baseprodukce.cz

 



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na našich představeních bývá veselo, říká Jiří Zbořil

zbor perexModerátor a organizátor kulturních vystoupení Jiří Zbořil jezdí po republice s Divadlem Evy Hruškové, s Janem Přeučilem nebo se zpěvačkou Marcelou Březinovou. „Je vidět, že lidé byli dlouho doma a strašně jim chybí sociální kontakt - pobavit se, dá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Děti z Karlovy Studánky přivítaly adventní období krásným představením

KS advent perexPrvní prosincový týden je tradiční dobou, kdy se rozsvěcují vánoční stromky. Nejinak tomu bylo i v půvabné horské lázeňské obci Karlově Studánce. Děti z místní mateřské a základní školy (MŠ a ZŠ), si nachystaly nezapomenutelné předváno...


Literatura

Finále stockholmské story

top dog200Švédský autor Jens Lapidus dopsal finále trilogie, ve které se setkávají dva protipóly - svědomitá právnička Emelie a bývalý gangster a vězeň Teddy. Do jakého případu se tentokrát namočí a jak celá jejich (love)story skončí?

Divadlo

Co se stane, když naše vnitřní dítě mrzne?

Chladne-dite perexMít nějaký životní plán. To je to, co starší generace očekává od svých potomků. Jasnou vizi, do detailů promyšlenou cestu, po které by šli. Potomkové však nic takového nemají. Ano, vědí, co nechtějí, ale není jim jasné, jak by vlastně...

Film

S filmem Tenet došel Christopher Nolan na konec jedné cesty

tenet perexLoňský rok byl v kinech ze známých důvodů dost slabý a od března se v nich hrály prakticky jen filmy komornější, pro náročnější publikum a blockbustery úplně absentovaly. Snad jedinou výjimkou bylo srpnové nasazení akčního sci-fi Tenet režijního...