Zahradničení po celý rok

Zahradničení po celý rok

Tisk

zahradniceni po cely rok 200V únoru vydalo nakladatelství Esence vynikající příručku pro všechny zkušené i nově se učící zahrádkáře Zahradničení po celý rok od německé autorky Eriky Börnerové. Dodržíte-li zásady v knize popsané, pak bude i vaše zahrada krásná od jara do zimy!

 

Kniha s příjemným formátem je doslova nabušena informacemi, radami a praktickými tipy a na 160 stranách opravdu bohatě pokryje celý kalendářní rok a dotkne se rozličné škály témat, který každý člověk se zahradou potřebuje znát. Sezónní tipy a triky nám většinou přináší časopisy, ale je fajn, mít doma po ruce knihu rad a moci do ní sáhnout kdykoliv se nám zlíbí a třeba si naplánovat další zahradní úkony.

Co vše najdeme v knize? Podle Obsahu je to Přehledný kalendář, pak Základy zahradničení a další nápady (ty se dále dělí na Rostliny – jak žijí a co potřebují, Péče o rostliny, Množení rostlin, ochrana rostlin, Plánování zahrady, Nápady na zahradu, Péče o půdu a Technika), poté hlavní oddíl Zahrada po celý rok, jež se dělí na roční období. Knihu uzavírá povinný Rejstřík rostlin, nechybí Slovník nejdůležitějších zahradnických pojmů a Vysvětlení symbolů u portrétů rostlin.

Nejvíc se mi na této úžasné knize líbí, že autorka nám vše vysvětluje od píky – opravdu krok za krokem, aby to pochopil i laik. Nezapomíná ani na možné problémy, které třeba zkušenější zahrádkáře ani nenapadnou. A taky se mi líbí, že se nespecializuje na jeden typ zahrady, ale nabízí rady pro zahradu okrasnou, užitkovou i bylinkovou a pokouší se vyjít vstříc všem kutilům a lidem, kteří na zahradě rádi tráví svůj volný čas. Co mě překvapilo je to, že každé období uzavírá podkapitolka Portréty rostlin, kde si můžeme přečíst základní informace o pěstování květin, které zrovna v tomto období mohou zdobit naši zahradu.

Zahradničení po celý rok je příručka, která mi na českém trhu chyběla – díky svému obsahu, přehlednosti, věcnosti a faktu, že autorka si nehraje na všeználka, nicméně nám předkládá důležité rady a postřehy ze zahrady pro určité období. Všem milovníkům zahrady a zahradničení ze srdce doporučuji!

zahradniceni po cely rok

Název: Zahradničení po celý rok
Autor: Erika Börnerová
Originální název: Praxisbuch Gartenjahr
Žánr: naučná literatura
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 160
Hodnocení: 100 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/zahradniceni-po-cely-rok/kniha/11461/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dělám vědu proto, abych se dozvěděl, co ještě nikdo neví

archiv Jaroslav PetrPPopularizovat vědu je to pro něj úžasná možnost podělit se s lidmi o dobrodružné příběhy, které píše věda. Kromě vědecké práce se profesor Jaroslav Petr věnuje také psaní, působí jako pedagog na přírodovědeckých fakultách a spolupracuje s Český...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sexbomba v Praze

marylin monroe 200Koncem května zavítá do Jízdárny Pražského hradu expozice věnovaná sexy blondýnce stříbrného plátna Marilyn Monroe.

...

Literatura

Pačinko: dramatické osudy několika generací korejské rodiny v Japonsku

 Pačinko obalÚstřední postavou nového románu Pačinko z nakladatelství Jota, je chudá dívka Sundža, která vyrůstá se svými rodiči v jihokorejské vesnici. Otec jí zemřel ve 13 letech a od té doby se s matkou musely o sebe postarat samy.

Divadlo

Festival DIVADLO: demonstrace v Rusku, válečné Japonsko i Ingmar Bergman

ljud invasionMezinárodní festival DIVADLO oslaví od 12. do 20. záři v Plzni dvacáté narozeniny. V hlavní části připravil pro návštěvníky do 16. září přes 40 představení předních zahraničních a domácích divadel, v rámci epilogu pak 17. ...

Film

Ženy v běhu pobaví i dojmou

ženy v běhu 1

Komedie mají v našich končinách dlouhou tradici. Bohužel v poslední době vychází celá řada špatných zástupců tohoto žánru, které se nebojím nazvat až za trapné. Naštěstí se čas od času objeví i snímek, který má naději...