Vychází VYLOMENINY JIŘÍHO KRAMPOLA

Vychází VYLOMENINY JIŘÍHO KRAMPOLA

Tisk

Vylomeniny200Jiří Krampol je vulkán českého humoru. Dokáže ze sebe chrlit veselé příběhy, vtipy a humorné vzpomínky na své herecké kolegy. Dělá to vždy s úctou a láskou. Každého chce potěšit a pobavit. Říká, že život má být švanda. Tu najdete i v této knize z edice Humoriáda, která vychází z posluchačsky oblíbeného pořadu regionálních stanic Českého rozhlasu.

 

 

Jiří Krampol vás pobaví při vyprávění jedinečných příběhů, v nichž vystupují jeho herečtí kolegové Miloš Nedbal, Jiří Kodet, Jan Přeučil, Rudolf Hrušínský, Miloslav Šimek, Josef Fousek a další.

Zároveň vám v této knížce přiblíží své dětské a studentské vylomeniny, první herecké zkušenosti nebo sportovní úspěchy a zavzpomíná na natáčení slavných filmů, seriálů a zábavných pořadů.

Kniha je doplněna o fotografie z archivu Jiřího Krampola doprovázející vyprávění v textu.

„Slíbil jsem si, že dám dohromady knížku, po jejímž přečtení by bylo mně i lidem veseleji. Pokud by navíc dokázala zahnat chmury, špatnou náladu a negativní energii, tak je vyhráno. Posuďte sami, zda se mi to podařilo.

Tato knížka by měla fungovat jako vzpomínka na lidi, kteří mi byli a jsou drazí. Můj život byl plný setkání, událostí a zážitků, které mi často vyloudily úsměv na tváři. Vybral jsem tedy ty nejlepší a nejatraktivnější a sepsal je do této knihy, která by měla být jednoznačným vzkazem pro všechny, aby hledali v životě to pozitivní, lepší a radostnější. Úsměv je totiž zdravě nakažlivý a zároveň zdraví prospěšný, přeskočí na druhého v jedné jediné vteřině, a čím déle zůstane, tím lépe. Ani jednoho z nás navíc srdečný úsměv nic nestojí, a přitom je to jedna z nejdůležitějších věcí, které nás činí lidštějšími a zdravějšími.

Nechte se v dobrem slova smyslu nakazit humorem obsaženým v teto knize a pusťte si do hlavy endorfiny, které vás udělají šťastnějšími na duchu i na těle.

Váš Jiří Krampol“

Ukázka z knihy:

Slávek přišel s nápadem, že bychom v Semaforu hráli pohádku. Ale nevěděl si rady s obsazením, a tak přemýšlel nahlas: „Kdo bude hrát prince?“
Povídám: „To je otázka, kdo bude hrát prince. Prince budu hrát samozřejmě já.“ – „Jirko, neblbni. Už jsi někdy viděl, že by byl princ starší než král?“ A když padla otázka, co se Sněhurkou, ozvala se automaticky Uršula: „Tak snad se mnou počítáte.“
V nejrůznějších pohádkách jsem hrál čerty, chasníky, bodré chlapíky i královské rádce. Urazila mě ale jedna věc. To, že hrál prince Pavel Trávníček, je jasný. Že si ho zahrál Lukáš Vaculík, je zcela v pořádku. Že se princem stal i Jan Čenský, tomu také rozumím. Ovšem, že prince hrál i Vítězslav Jandák a já ne, to mě opravdu naštvalo. Přesto jsem dostal jednou jedinkrát pozvání na konkurz, když hledali prince do pohádky Zlaté kapradí. Zasadila se o to asistentka režie, která mě předtím viděla ve školním představení v Disku. Dostavil jsem se v kýžený den do ateliéru, kde už stálo asi třicet hezounů. Vůbec jsem mezi ně nezapadal a ptal jsem se sám sebe: Proč mě ta Andulka vůbec zvala? Odříkal jsem smluvený text. Chtěl jsem to mít rychle za sebou, věděl jsem, že je to trapné. Navíc jsem se i trochu styděl. Můj pocit zpečetil Jiří Weiss, který pohádku režíroval. Zpoza kontrolního monitoru na mě zavolal: „Podívejte
se, pane Krampole, my vám dáme vědět.“ Tuhle větu znají všichni neúspěšní adepti z konkurzů. Bral jsem to spíš jako vysvobození. Při odchodu jsem zaslechl něco, co jsem neměl.
Režisér Weiss si totiž myslel, že už jsem pryč, a zvolal: „Andulko, to snad nemyslíte vážně?! Tenhle člověk by podle vás měl hrát prince? Vždyť má nos jako otvírák na lečo.“ To mě urazilo. Šel jsem pryč a plánoval pomstu. Po dvou měsících jsme se s Jiřím Weissem někde potkali a moje kuráž byla ta tam: „Dobrý večer, pane režisére, jak se máte?“

(…)

Vylomeniny

Jiří Krampol – Patrik Rozehnal: VYLOMENINY JIŘÍHO KRAMPOLA
Váz., formát 147×200 mm, 230 stran, fotografie v textu
Edice: Humoriáda

Více informací: https://www.radioteka.cz/detail/crobook-876481-jiri-krampol-patrik-rozehnal-vylomeniny-jiriho-krampola


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nezapomínejte na úsměv

Jde to i s usmevem 200Nakladatelství Portál vydalo další knihu psychiatra, publicisty a pedagoga Karla Nešpora, tentokrát zaměřenou na úsměv a humor. Nemračte se a začtěte se radši do této útlé knížečky.

 

...

Divadlo

Na road-movie? Jedině se slušným člověkem!

slusny-clovek200Jízda životem, i tak bychom mohli nazvat novou inscenaci Švandova divadla. Martina Krátká napsala a zrežírovala novou hru pro smíchovské divadlo na motivy novely Karla Čapka Obyčejný život. Nachystejte si jízdenky, revizor vašeho ž...

Film

S Pepikem Hnátkem je Okresní přebor konečně úplný

alt„Na žádnej ťukes nemáte, jste dřeváci, a proto taky hrajete vokres.“ Tahle věta stačí, aby si divák udělal dojem nejen o celém filmu (i seriálu), ale také o hlavním hrdinovi Pepikovi Hnátkovi a jeho fotbalovém m...