Hudebník DOKOSH vydává nový singl, chce jím navázat na předchozí úspěch v rádiích

Hudebník DOKOSH vydává nový singl, chce jím navázat na předchozí úspěch v rádiích

Tisk

Dokosh200V roce 2022 nahrál s producentem Alešem Zenklem svoje debutové album. Z něj pochází i singl Konečná, který se dostal do éteru Radiožurnálu a dalších rádií. Teď se hlásí o slovo s novým singlem Ne naposled.

 

 

Singl Ne naposled vznikl opět ve spolupráci s Alešem Zenklem (bývalým členem kapel Mekyho Žbirky nebo Michala Hrůzy). "Většinou je to tak, že přinesu Alešovi song a on ho svýma aranžema dotáhne k dokonalosti. Mám vždycky nějakou představu, jak by skladba mohla znít, ale on vždy překvapí a mně spadne brada," vysvětluje k jejich spolupráci DOKOSH (vlastním jménem Honza Pokorný).

Bicí ve skladbě nahrál Roman Vícha (bubeník Ewy Farne). O mix a master skladby se postaral Ecson Waldes. "Dokosh dokáže v textech občas překvapit elegantním obratem, originální metaforou a tak. Daří se mu dělat líbivé rádiové skladby, za které by se nemusel stydět ani nikdo z těch obecně fungujících muzikantských bardů," popisuje svůj dojem ze skladeb dramaturg Radiožurnálu Petr Král.

DOKOSH je původně djem a rádiovým zvukařem. Od roku 2005 byl členem kapely Faux Pas. Po jejím rozpadu odstartoval sólovou dráhu. V roce 2019 začal spolupráci s producentem studia Anděl Sound a frontmanem dnes už legendární klubové kapely The Slots, Ericem Stevensonem.

Dokosh1

Více informací:

https://www.facebook.com/dokoshmusic
https://www.instagram.com/dokosh_official/
https://www.pjdokosh.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Záhada hlavolamu láká i po letech

zahada-hlavolamu 2

Nakladatelství Albatros vydalo další z památných děl Jaroslava Foglara. Tentokrát se jedná o jedno z nejslavnějších, první díl Stínadelské trilogie s názvem Záhada hlavolamu.

...

Divadlo

Muzikál Jane Eyrová podruhé v Brně

jana Eyre perexPo delší době, tedy přesně po roce, se Hudební scéna Městského divadla rozezvučela muzikálem, který mněl svou první premiéru těsně před zavřením divadel v nastávající pandemii korona viru.

...

Film

Poctivý životopisný film o legendách zločinu

zlocin 200Film Legendy zločinu (2015) je povedený snímek o klasickém gangsterském tématu, který ale patří mezi ty nejlepší, které kdy byly natočeny. Nechybí mu nic, zakládá se na skutečné události, je v něm zločin, krev i humor, ale celé to je navíc dost m...