Ice Magic v Praze. Přeneste se do kouzelného ledového světa

Ice Magic v Praze. Přeneste se do kouzelného ledového světa

Tisk

Ice Magic Fikota perex70 ledových soch. 9 pohádkových témat. 180 tun ledu. 23 uměleckých řezbářů z celé Evropy. 3 000 hodin tvorby. 300 metrů čtverečních plochy výstavy. To je výstava ledových soch Ice Magic, kterou můžete obdivovat v našem hlavním městě.

 

Ledový svět vznikal čtyři týdny pod vedením uměleckých řezbářů Adama Bakoše ze Slovenska a Jana Paďoura z Česka. Tématem výstavy jsou známé české i světové pohádky a filmy a jejich hrdinové, které si oblíbili děti i dospělí.

Hrad Anny a Elsy, Mimoňové a mamut z Doby ledové

Hlavní dominantou výstavy je bezpochyby mamut Manfred z filmové série Doba ledová. Tato impozantní socha váží až devatenáct tun a je největším dílem, které zde můžete vidět. Děti však nejvíce okouzlí ledový hrad, před nímž stojí oblíbené princezny Anna a Elsa a jejich kamarád, sněhulák Olaf. Součástí hradu je totiž ledová skluzavka, po které se mohou sklouznout tolikrát, kolikrát jen budou chtít.

Ice Magic Fikota 4

Pokud máte rádi originální fotky, můžete se vyfotit buď na ledových pohovkách obklopených Mimoni nebo rodinou Addamsových, nebo na valentýnské lavičce. Své působivé sochy z čirého nebo barevného ledu se dočkali i Krteček, odvážná Vaiana, Kung-fu panda, včelka Mája a Lví král a jeho společníci. Nechte se uchvátit tímto královstvím křehké krásy a přijďte obdivovat precizně provedená umělecká díla!

Ice Magic Fikota 2

Vstupenky a další důležité informace

Výstavu najdete v severovýchodní části pražských Riegrových sadů, naproti vile s adresou Riegrovy sady 28, 10 minut pěšky z Václavského náměstí. Pokud se rozhodnete jet MHD, nejblíže jsou stanice metra a tramvaje Jiřího z Poděbrad, stanice metra Muzeum, tramvajové zastávky Vinohradská tržnice a Husinecká a autobusová zastávka Na Smetance. Kolem Riegrových sadů lze i zaparkovat, ale dávejte si pozor na rezidenční parkování.

Ice Magic Fikota 3

Vstup se psy je povolen, ale pes musí být na vodítku a nesmí skákat na ledové sochy ani jinak poškozovat prostor výstavy a vystavovaná díla. I když je výstava kompletně zakrytá, díky čemuž jsou uvnitř stejné povětrnostní i světelné podmínky během celého dne, je doporučováno teplé oblečení. Teplota uvnitř totiž dosahuje pouhých -5 °C až -6°C.

Ice Magic Fikota 1

Ice Magic Praha. Výstava je otevřena každý den od 10:00 do 20:00 až do 14. dubna 2024. Vstupenky můžete zakoupit online na webových stránkách Ice Magic nebo na místě.

Vstupné:
Dítě do dvou let: zdarma
ZTP/P: zdarma, doprovod platí základní vstupné
Základní vstupné: 249 Kč – pondělí–čtvrtek, 279 Kč – víkendy, svátky
Zvýhodněné vstupné (děti do 18 let, senioři, ZTP): 199 Kč – pondělí–čtvrtek, 229 Kč – víkendy, svátky
Rodina 3 (3 osoby, z nichž alespoň 1 je dítě do 12 let): 650 Kč – pondělí–čtvrtek, 740 Kč – víkendy, svátky
Rodina 4 (4 osoby, z nichž alespoň 1 je dítě do 12 let): 850 Kč – pondělí–čtvrtek, 950 Kč – víkendy, svátky
Happy Hour (1 osoba): 199 Kč – pondělí–čtvrtek, tento druh vstupenek lze zakoupit pouze na místě v čase od 18:00 do 20:00
Zdroj info a foto: www.icemagic.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nenudím se a nechápu, když mi někdo vypráví „jak se nudí“, říká René Kekely

rene200V médiích a šoubyznysu se René Kekely pohybuje přes dvacet let, a je to znát. Je to profesionál. Třeba když moderuje talk show Face To Face, kde si zve zajímavé hosty, je vidět, jaký je hostitel, jak je připraven, přitom vždy jde o rozhovor svižný, kultivov...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Vrhněte se s Janem Rádlem do vod První republiky

Inspektor Radl 200Mladý novinář Marek Skřipský přichází s originální retro kriminálkou, která se odehrává v období mezi první a druhou světovou válkou. Kniha Případy inspektora rádla vyšla v nakladatelství Moba. Období První republiky přitahuje i po ...

Divadlo

Nora, osekaná, Helmerová

nora uvodkaHenrik Ibsen a jeho Nora (původně Domeček pro panenky) patří k divadelní klasice. Hra byla napsaná před více než sto lety, ale její téma – postavení žen ve společnosti - je živé dodnes. Inscenace brněnské Reduty (Národní divadlo Brno) přijela v p...

Film

DVD Zvonilka: Tajemství křídel

zvonilka magicbox 200Distribuční společnost Magic Box přináší na DVD další díl volné série Zvonilka s názvem Tajemství křídel. Studio Disney se opět zaměřilo na dívčí publikum a připravilo pro ně ...