Chcete zvládnout organizaci času? Vyzkoušejte 25 metod a strategií Risy Williams

Chcete zvládnout organizaci času? Vyzkoušejte 25 metod a strategií Risy Williams

Tisk

Organizace casu perexPořád nic nestíháte a ať děláte, co děláte, nikdy nedokážete přijít včas? Zaplňuje se váš seznam úkolů tak rychle, že je nestíháte řešit? Vystupte ze začarovaného kruhu, určete si priority a vytřiďte balast, který k ničemu nevede.

 

Pokud je vašim každodenním společníkem ADHD neboli porucha pozornosti spojená s hyperaktivitou, je pro vás organizace času mimořádně náročná. Pomoct vám mohou praktické metody a strategie, díky kterým si vybudujete motivaci, jež přispěje k tomu, že budete v organizaci povinností úspěšnější. Zbavíte se zbytečného stresu a zjistíte, že existuje i něco jako volný čas. 25 různých technik vychází z kognitivně-behaviorální terapie, mindfulness a klasické psychoterapie a jejich kombinace vám pomůže zefektivnit způsob, jakým zacházíte s časem.

O autorce
Knihu Jak zvládnout organizaci času s podtitulem 25 metod a strategií napsala Risa Williams, klinická terapeutka a poradkyně v oblasti time managementu a strategie stanovování cílů. Je také autorkou mnoha oceňovaných knih a moderátorkou podcastu o produktivitě s názvem The Motivation Mindset. V českém překladu její knihu vydalo Nakladatelství Portál.

Organizace práce, motivace a dosahování cílů

Autorčiny tipy jsou kreativní, hravé, nenáročné a snadno realizovatelné, a tak je možné začlenit je do života prakticky okamžitě. Na první pohled se může zdát, že jde o drobnosti, ale když se podle jejich rad zkusíte řídit, poznáte, že i malé krůčky mohou vést k zajímavým výsledkům. Autorka jako terapeutka pracuje také s lidmi s ADHD, takže jsou tyto tipy vhodné i pro ně, což je dobře, protože pro dospělé lidi s ADHD se v Česku nevydává téměř žádná odborná literatura, a tak alespoň zde mohou najít informace, které jim pomohou s jedním z jejich největších problémů.

Poutavý styl psaní, který je zaměřený na čtenáře a ne na samotnou autorku, a celková přehlednost knihy jsou zárukou, že si z ní odnesete spoustu užitečných poznatků. Stručné popisy metod, cvičení, díky kterým je můžete hned uvést do praxe, střípky z neurovědy, citáty, které jsou shrnutím toho nejdůležitějšího z každé části, a jednoduché ilustrace – to všechno vytváří kombinaci, která je nezbytná pro každou úspěšnou seberozvojovou knihu věnující se organizaci práce, motivaci a dosahování cílů.

Organizace casu

JAK ZVLÁDNOUT ORGANIZACI ČASU
Autorka: Risa Williams
Originální název: The Ultimate Time Management Toolkit
Překlad: Petra Diestlerová
Žánr: psychologie
Vydáno: Portál, 2024
Počet stran: 176

Hodnocení: 95 %

https://obchod.portal.cz/detailsklk.aspx?sklk_id=EJTK100101


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Ke zpěvu u mě vedla dlouhá cesta a několik učitelů zpěvu,“ říká muzikální herečka Jarmila Vlčková

jarmila200S Bárou Hrzánovou a Liborem Jeníkem hraje Jarmila Vlčková v legendárním představení Hrdý Budžes dvacet let. Za tu dobu vystřídala několik divadelních angažmá a má za sebou desítky nádherných rolí. Objevila se v klasice i moderních hrách a publiku ji z...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Legendy: Prokleté knihovny

proklete knihovny perexKnihovna nemusí být pouze místem, v němž jsou uloženy knihy, na něž pomalu usedá prach a o něž pečuje bělovousý knihovník, ale i místem, v němž se skrývá tisíce světů a v němž  může jít i o život, o čemž se přesvědčili hrdinov...


Literatura

Cesta do hlubin kleptomanské duše

zpoved kleptomanky perexValentine de Lestrangeová je úspěšnou znalkyní současného výtvarného umění a manželkou zámožného bankéře a prezidentova dobrého přítele, který se stal ministrem financí. Synonymy jejího života jsou luxus a pohodlí. Z...

Divadlo

Pilsen Busking Fest 2022 oznamuje hlavní hvězdy svého programu

busking fest200Mezinárodní festival Pilsen Busking Fest, který už devátým rokem láká na vyvážený a velice pestrý program se po roce znovu hlásí o slovo. Tato přehlídka plná muzikantů, cirkusáků, akrobatů a dalších uměleckých profesí se uskuteční na konc...

Film

Co zosobňují Oscary

oscar soska200Tak skončilo letošní oscarové klání. Ocenění opět děkovali a vznikal dojem, že Amerika znovu nabídla to nejlepší, co nabídnout mohla. Zvítězilo Argo (na snímku), hlásající že američtí správní hoši dokáží vysvobodit rukojmí i ...