Nečekaně ztřeštěný výlet do Litvy

Nečekaně ztřeštěný výlet do Litvy

Tisk

litva200Severský filmový podzim nabízí nejen filmy severských zemí, jak by název mohl napovídat, ale hranice se rozšiřují i na filmy z pobaltských republik. Ve filmu Litva, do toho! se můžete seznámit s největší pobaltskou zemí prostřednictvím ztřeštěné road movie.

 

 

Mladí muži z Británie dostanou kšeft - okrást místního bosse. Což vypadá jako celkem nenáročná práce. Jenže když vám nevyjde únikový plán, všechno se diametrálně změní. John, Ben, Tim a Michael chtějí po svém kšeftu uniknout do Malajsie. Jenže Matka příroda to vidí jinak. Špatné počasí přicházející od Islandu způsobí, že let nekončí v exotickém ráji, ale v Litvě.

Pro ty, co cestovali v bezvědomí, je to velký šok. Nicméně, je třeba se dostat z této šlamastyky a cestovat dál. Okradený boss je však rychlejší než změna počasí a už jde po naši známé čtveřici.

litva

Pánové tak zažívají opravdu obskurní situace, ve kterých jde často o život. Jenže jsou to takoví pitomečci, že se jim prostě musíte smát. Když si vzpomenu, že jedna z postav má na sobě skoro celý film pouze ponožky a radiátor...Díky neustálému pohybu pánové prozkoumají mnoha zákoutí země a mají možnost zúčastnit se aktivit v různých sociálních skupinách.

Film může posloužit také jako jazykový průvodce - uslyšíte angličtinu, litevštinu, ruštinu a polštinu. Já jsem Litvu v letošním roce navštívila a naštěstí mám úplně jiné vzpomínky než protagonisté filmu.

litva2

Ne, není to film pro slečinky. Je to drsné, ztřeštěné a naprosto šílené. Budete koukat úžasem, budete se smát jako diví. Krev, rány, útěky, překvapení, absurdní situace - to vše tvoří tento film a mám za to, že byste na promítání filmu neměli chybět.

Litva, do toho!/Redirected/Už Lietuvą!
Akční/komedie/thriller
Litva, 2014, 115 min
Režie: Emilis Velivis
Scénář: Emilis Velivis
Hrají: Vinnie Jones, Aurimas Meliesius, Emilis Velivis, Scot Williams, Gil Darnell, Andrius Ziurauskas, Antony Strachan, Vytautas Sapranauskas, Artur Smolyaninov, Vita Siauciunaite, Monika Vaiciulyte, Daniel-John Williams, Daniel Bowker, Andrew McHale, Oliver Jackson
Hodnocení: 80 %
Foto: http://www.sfklub.cz/litva-do-toho


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Lauerová nafotila exkluzivní kalendář českého šperku, rozepsanou knihu uložila do šuplíku a chystá velké změny

SL perexFanoušci populární české spisovatelky Sylvy Lauerové jistě vědí, že se nevěnuje jen psaní knih. Její druhou doménou je móda a velkou zálibou cestování. Potěšení z práce jí však v poslední době kalí neradostná rodinná situace. Dočkají se čtenáři nového ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Filmová sci-fi novinka Ex Machina

Exmachina 200Je novinkou letošního roku a fanoušci sci-fi si můžou pomalu odpočítávat dny do 30. 4. 2015, kdy tento film má, díky společnosti CinemaArt, v České Republice svoji premiéru.

...

Literatura

Famózní francouzský thriller Syndrom E

syndrom200Nedávno vyšel první díl z pentalogie od spisovatele Francka Thillieze, který má za sebou mnoho knih a patří mezi jednoho z nejlepších francouzských spisovatelů současnosti. Kriminální thriller Syndrom E vyvolal velký ohlas a zaručeně byste po něm...

Divadlo

Rychlé šípy aneb Kam se poděli gentlemani? … o zábavu a humor není nouze

rychle sipy divadlo radostKdyž jsem šel na představení Rychlé šípy, nevěděl jsem, co od toho mám čekat. Pětici kamarádů zná snad každý. Všichni vědí, kdo to byl Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Čer...

Film

Avatar nemůže své příznivce omrzet

altFilm Avatar (2009) se těšil obrovské popularitě a díky šmoulímu zbarvení mimozemšťanů si na něj dodnes každý vzpomene. Kvůli pěkným vizuálním efektům a nápadité anatomii různých mimozemských příšer se dá sledovat s úžasem. Napodruhé však může působ...