Nový díl Hunger Games je prequelem původní série

Nový díl Hunger Games je prequelem původní série

Tisk

Hunger Games200Nový přírůstek v sérii Hunger Games nese podtitul Balada o ptácích a hadech a odehrává se více jak 60 let před posledním dílem, díky čemuž mohou diváci poznat trochu z minulosti Corionaluse Snowa, budoucího ředitele Panemu. Ten jako mladý dostane za úkol být mentorem jednoho z vyvolených, kteří i tentokrát budou bojovat o přežití. Bohužel mu bude přidělen největší outsider, dívčí zástupkyně chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. Na boj na život a na smrt v Hladových hrách se mohou fanoušci těšit na 16. listopadu v kinech. Film je zpracován podle stejnojmenné knižní předlohy od Suzanne Collinsové.

Děj filmu začíná v době, kdy se odehrávají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow čeká jen na to, jak v nich zazáří. Tentokrát jako mentor jednoho z vyvolených. Tvrdě dřel, aby dokázal naplno využít svůj šarm, znalosti a dovednosti, které mohou dovést vyvoleného k vítězství. Bohužel, štěstěna mu není moc nakloněna, protože dostane ponižující úkol. Trénovat největšího outsidera, dívčí zástupkyni chudého dvanáctého kraje Lucy Gray. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo arénu se v Coriolanovi ale probouzejí city... a tak se musí rozhodnout, zda bude dodržovat pravidla nebo se bude řídit pudem sebezáchovy, který mu radí něco jiného. Boj o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinné ptáče a kdo had, čekající na svou příležitost zaútočit. Pokud patříte mezi ty, kteří si před filmem rádi přečtou knihu, u Albatros Media aktuálně pořídíte tento titul i v limitované filmové edici.

Hunger Games1

Na režisérském křesle i tentokrát seděl Francis Lawrence, který režíroval kromě předchozích dílů Hunger Games například Vodu pro slony, Rudou volavku nebo Constantine. O hudbu se postaral James Newton Howard (Fantastická zvířata, Bourneův odkaz), scénář napsal Michael Arndt (Toy Story 3: Příběh hraček, Star Wars: Síla se probouzí). I herecké obsazení je pestré. Představil mladého Corionala Snowa hraje seriálový a filmový herec Tom Blyth. Za filmovou Lucy Gray stojí Rachel Zegler jejíž filmovým debutem byla role v muzikálu West Side Story režírovaný Stevenem Spielbergem. Za tuto roli získala Zlatý glóbus pro nejlepší herečku ve filmové komedii nebo muzikálu a zároveň se stala první herečkou kolumbijského původu která v této kategorii zvítězila, a zároveň nejmladší vítězkou v této kategorii ve věku 20 let.

V dalších rolích se objeví Peter Dinklage, Viola Davis, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Laurel Marsden, Ashley Liao, Mackenzie Lansing a další.

Hunger Games

Premiéra 16.11.2023
Originální název THE HUNGER GAMES: THE BALLAD OF SONGBIRDS AND SNAKES
Žánr Dobrodružný, akční, sci-fi
Režie Francis Lawrence
Scénář Michael Lesslie
Michael Arndt
Suzanne Collins
Hrají Rachel Zegler
Tom Blyth
Hunter Schafer
Peter Dinklage
Viola Davis
Rok výroby 2023
Země původu USA
Délka 157 min
Jazyková verze české titulky
Filmové kopie 2D DCP
Přístupnost Nevhodné do 12 let

Hunger Games - Balada o ptacich a hadech


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nic Maeder (Gotthard): „Divné bylo vzbudit se a být ve všech novinách.“

gotthard nic maederŠvýcarská hard rocková kapela Gotthard téměř před dvěma lety přišla tragicky o zpěváka Stevea Lee. Dne 5.října 2010 zemřel ve Spojených státech. Steve zůstává nadále v srdcích a myšlenkách fano...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

KLIP: Porno převlečené za umění? Ani náhodou!

srbsky film klipOd chvíle, kdy – díky akci pro filmofily ´Fresh Film Fest´ - do naší distribuce vpadl snímek Klip, se ozývá ze všech stran Klip! Klip! Hurá!, anebo Klip! Klip! Fuj! Jak kdo do divácké veřejnosti volá, tak se pak z div...


Literatura

Dánský thriller roku: Chlapec v kufru

chlapec v kufru uperexChlapec v kufru je dánský thriller od dvou autorek Lene Kaaberbalové a Agnete Friisové, který byl přeložený do 27 jazyků. Jeho úspěchu se člověk nemusí divit, příběh chytne a nepustí. 

Divadlo

Nový muzikál Mýdlový princ na prknech Divadla Broadway

MP perexUž od začátku ledna probíhají v pražském Divadle Broadway zkoušky na nový muzikál Mýdlový princ, jehož premiéra je ohlášena na 12. března 2015. Zatímco režisérem inscenace, která je avizována rovněž jako hudební komedie, je...

Film

Časopis Film.sk oslavuje pätnásť rokov

Film sk 200Mesačník o filmovom dianí na Slovensku Film.sk, ktorý vydáva Slovenský filmový ústav si tento rok pripomína pätnásť rokov od svojho vzniku. Jeho novembrové číslo je tematicky zamerané na výročie časopisu a približuje ho v prem...