Bedekr: Itálie

Bedekr: Itálie

Tisk

bedekr italie 200V červenci vydalo nakladatelství Edice České televize turistický průvodce Bedekr: Itálie, který nám představí zábavný cestopis hýřící fotkami a aktuálními informacemi pro všechny, kteří obdivují Itálii. Nechte se poučit i pobavit touto publikací podle stejnojmenného cyklu České televize!

 

Příručku o cestování, která je kromě faktických informací plná barevných fotografií, rad a tipů opět sestavil Šimon Tatíček. V knižní podobě z tohoto cyklu již vyšlo: Bedekr: Francouzské klenoty, Bedekr: Francie, Bedekr: Rakousko. Vřele doporučuji všechny díly a i těm čtenářům, kteří cestují jen prstem po mapě.

Itálie nejde jednoduše charakterizovat, je to čarokrásná země plná slunce, dobrého jídla a pití a vřelých lidí. Nejdůležitější je podle mého pocit, jaký si z ní odnášíme, a tyto vzpomínky přetrvají dlouho. Při čtení knihy a prohlížení fotek na mě dýchalo její kouzlo a já jsem se vrátila do země tvaru kozačky a náležitě si čtení užívala.

Kniha je hned na začátku rozdělena do několika hlavních kapitol: Řím, Bologna, Florencie, Janov, Neapol, Turín, Milán, Benátky, Terst, Padova a Verona, Lyžování v Dolomitech. Každá sekce obsahuje informace o městě v bodech, historii, dopravě, doporučení a pak už obsahuje tělo – tedy co v dané lokalitě nevynechat. Popisy jsou doplněny fotografiemi těchto míst a aktuálními informacemi (adresa, webová stránka, otevírací doba, vstupné). V závěru každé kapitoly je dvojstránka věnovaná ubytování, tipu, co určitě ochutnat a kde se dobře najíst a napít, ale také je zde varování, na co si dát pozor.

Cyklus České televize v knižní podobě má snad všechno, co cestovatel i baťůžkář může chtít. Je aktuální, přehledný, plný informací a přináší konkrétní rady a typy, kterými se můžete zkusit řídit. Tak se zkuste začíst a troufám si říct, že i vy podlehnete kouzlu tohoto nádherného poloostrova.

bedekr italie

Název: Bedekr: Itálie
Autor: kolektiv autorů, sestavil Šimon Tatíček
Žánr: cestopis, turistický průvodce
Nakladatelství: Edice České televize
Rok vydání: 2019, paperback
Počet stran: 192
Hodnocení: 80 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/51073531/bedekr-italie/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Organizátoři konference Symposium: „Letos jsme se hodně zaměřili na marketing, zdroje financování a obchod.“

symp200V Brně se bude 19. – 20. listopadu na Podnikatelské fakultě VUT konat podnikatelská konference Symposium. Ta návštěvníkům nabídne v sérii přednášek mnohé praktické informace. Přednášky upozorní na počítačové úskalí mladých podnikatelů, pomohou s přípra...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Festival muzejních nocí zakončí Pražská muzejní noc

altLetošní osmý ročník u veřejnosti velmi oblíbených muzejních nocí byl slavnostně zahájen již 18. května 2012 v Novém Jičíně. Od tohoto data, které od roku 1977 připomíná Mezinárodní den muzeí, probíhají muzejní noci v řad...

Z archivu...


Literatura

Zdálo se, že Bůh je lhostejný…

200litDlouho jsem přemýšlela, jak pojmenovat článek o knize, která vyšla péčí Radioservisu v letošním roce. Nakonec jsem dospěla k závěru, že název této knihy je maximálně uspokojivý a vypovídající o všem, co je jejím obsahem. Jde o devět osudů českých Židů, kte...

Divadlo

Mistrovská lekce bude majstrštyk Heleny Čermákové

Mistrovska-lekce plakat200Diváci, kteří zavítají do Městského divadla Zlín na hru Terrence McNallyho o věhlasné operní superstar Marii Callas pod názvem Mistrovská lekce, zažijí doslova masterclass, hodinu zpěvu a života. Hořká komedie v režii o...

Film

Filmový muzikál „Bídníci“ aneb kdy(ž) se lůzou staneme?!

bidnici 200Do nového roku 2013 vstupujeme do českých kin s novými muzikálovými „Bídníky“, kteří přicházejí z Velké Británie v režii Toma Hoopera (oscarového tvůrce filmu „Králova řeč“). Victor Hug...