FOK si hraje s dětmi v rámci Adventu po síti

FOK si hraje s dětmi v rámci Adventu po síti

Tisk

fok advent 200Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK pravidelně každý pátek od 16:00 vysílá na svém YouTube kanálu cyklus hravých úkolů pro celou rodinu s názvem Vánoční obyčejář. V posledních adventních týdnech nás čeká společné čarování nebo koledování.

 

 

K vánočnímu období patří řada zvyků či obyčejů, které si zábavnou a hravou formou, mnohdy velmi originálně, připomeneme. V pátek 11. prosince budeme kouzlit v pořadu #ČáryMáryFOK, o týden později se naučíme koledovat v pořadu #FÍK(si)Koleduje. Pořady připravuje a s humorem moderuje Klára Boudalová, jejímiž hosty jsou členové Pražských symfoniků – varhanice Daniela Valtová Kosinová, trumpetista Marek Zvolánek a dámy z Eve Quartet. Interaktivní forma přímo vyzývá děti a jejich rodiče, aby se společně zapojili a výsledné fotografie či videa sdíleli s ostatními pod hashtagem daného pořadu.

„Tradice a obyčeje jsou nesmírně krásné a podnětné. Ty vánoční obzvláště! Společně s kolegy z FOK bych ráda s některými obyčeji seznámila i děti, aby tento pojem neměly spojený jen s vyjmenovanými slovy. A protože za jeden z nejkrásnějších momentů považuji spontánní dětskou radost a smích, zkoušíme náš obyčejář dělat hravě a rozverně,“ podotýká průvodkyně pořadem Klára Boudalová.

Již proběhlé obyčejáře, které se věnovaly vánočnímu pečení #SladkáNočníHudba a uklízení #GenerálníHudebníÚklid, mohou děti sledovat i zpětně na YouTube FOK.

Festival aktivit Advent po síti nabízí posluchačům nejen Vánoční obyčejář, ale rovněž hudební setkání dramaturga Martina Rudovského se zajímavými hosty FOK ON, povídání s odborníky o Vánocích a jejich tradicích, historii i duchovním odkazu Sváteční rozjímání a v neposlední řadě streamy komorních koncertů.


fok obycejar
Všechny přenosy jsou ke zhlédnutí zdarma na YouTube kanálu Pražští symfonikové FOK.

Podrobný program festival Advent po síti:
www.fok.cz/christmas

Více informací:
Web FOK: www.fok.cz
Youtube kanál Pražští symfonikové FOK
Facebook: orchestrFok


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Práce s dětmi musí procházet skrz duši!

200rozPři fotografování dětí je nejdůležitější navodit tu správnou a uvolněnou atmosféru. Díky tomu, že je sám tatínkem, je vůči dětské duši nesmírně vnímavý a citlivý. Ví, jak moc je pro dítě důležité, aby se cítilo dobře v cizím prostředí, jakým takový foto...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Znamení v kameni: Příběh Otty Hornunga, vojáka Čs. zahraniční armády

bmid znameni-v-kameni-pribeh-otty-hornun-wb4-497899 (2)Knížka Znamení v kameni vás přenese do období 2. světové války na válečnou frontu, kde si budete moci nacítit reálnou válečnou atmosféru přímo z deníkových z...

Z archivu...


Literatura

Inspiraci najdete v Hravém tvoření

hrave tvoreni skladacky vybarvovanky vystrihovanky 200Hravé tvoření od Tony Payne je zábavná pracovní kniha s důmyslnými postupy pro vytváření předmětů z papír...

Divadlo

Herec Jan Mazák oslaví životní jubileum

Jan Mazak200Nezaměnitelný hlas a soustředěné herectví – to jsou typické znaky Jana Mazáka, který ve čtvrtek 30. června 2022 oslaví své šedesáté páté narozeniny.

...

Film

VÁCLAV KRŠKA A (NEJEN) FILMOVÝ ODKAZ

osudova nesmelost200Režisér Václav Krška (1900-1969) patří mezi české režiséry, kteří zůstávají ve stínu svých slavnějších kolegů. Je uznáván jako průkopník poetických či lyrických výpovědí, jenž měl tu smůlu, že svého uměleckého vrcholu dosáhl v...