Metalové okénko – květen, část první

Metalové okénko – květen, část první

Tisk

mo kveten1 200V květnu nás metalové hvězdy i hvězdičky přímo zahlcují videoklipy, kde prezentují své umění kromě audio roviny i vizuální formou. Jak se jim to povedlo, to už záleží na vkusu každého posluchače, fanouška či zvědavce. Pokud chcete zjistit více, směle čtěte dále!


Tony Campos, bývalý basák elektro-metalové kapely Static X, po čtyřech letech opouští Soulfy, aby se připojil k Fear Factory. Nahradí tak dalšího nadaného hráče, basáka a kytaristu Matta DeVriese, kterého můžete znát z kapel Chimaira či Six Feet Under.


Five Finger Death punch oznámili, že jejich novinkové album ponese název Got Your Six. Datum vydání zatím nebylo upřesněno.

mo kveten1 satyricon


Norská black metalová legenda Satyricon pracuje na desce cover verzí. Moc si to nedovedu představit, ale těším se na podání známých i neznámých písní v jejich podání.
Death metaloví veteráni nás oblažili albem Crypt Of The Devil a k písni Open Coffin Orgy natočili videoklip. Varování - nic pro slabší povahy!



Metalisté Death Angel ze San Francisca uvedli, že prvního října vstoupí do studia, aby zapracovali na studiové desce, která vyjde příští rok.  Již koncem června se však můžete těšit na vydání DVD A Trashumentary, které doprovodí také živé album The Bay Calls For Blood.


Kanadští zástupci extrémní hudby, kapela Cryptopsy, plánují vydat EP The Book Of Suffering. Bude se jednat o nástupce jejich tři roky staré novinky, jejich eponymního alba.


The Haunted, metalová banda ze Švédska, pracuje na novém albu, které by chtěla na podzim nahrát. Chlapci nelení, jelikož jejich zatím poslední deska Exit Wounds vyšla teprve vloni. Pokud jejich tvorbě fandíte, těšit se na ně můžete v srpnu na festivalu Brutal Assault v pevnosti Josefov.


U Švédska zůstaneme – melodici Amaranthe si připravili klip k písni Digital World, ze své třetí desky Massive Addictive.



I ve slunném Řecku se daří metalové hudbě. Důkazem jsou mohykáni Rotting Christ, kteří ve studiu pilně pracují na své dvanácté regulérní desce.
Marilyn Manson vydal začátkem roku album The Pale Emperor a nyní nám servíruje videoklip k písni The Mephistoteles Of Los Angeles. Točil se kde jinde než v LA, režie se ujal Francesco Carrozzini (Sia, Beyonce) a hraje zde Michael K. Williams (The Wire, Boardwalk Empire).



Devil You Know je kapela, složená mimojiné i ze slavných jmen: zpěváka Howarda Jonese (ex Killswitch Engage), kytaristy Francesca Artusata (All Shall Perish) a bubeníka Johna Sankeye (Devolved). Tato skvadra plánuje do konce roku vydat své druhé album.

mo kveten1 devilyouknowband


Britští Cradle Of Filth vydají v červenci svou již jedenáctou studiovou desku s názvem Hammer Of The Witches. Již teď ale můžeme jejich nejnovější tvorbu otestovat v klipu k písni Right Wing Of The Garden Triptych.



Nový videoklip vypouští do světa i znovuvzkříšená kapela Coal Chamber. Jde o písničku I.O.U Nothing z desky Rivals, která vyjde již 19. května.



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Alžběta Bublanová: „Život s panikou mě naučil být silnější. Ovládat svůj život a nespoléhat se pořád na někoho.“

alzbeta bublanova 200Alžběta Bublanová za svou prvotinu, povídkovou sbírku Čtyři stěny (2012), získala od Akademie literatury české ocenění Máchova růže. Kromě beletrie se zabývá také psaním recenzí, rozhovorů, fejetonů a článků. Narodila se 8....

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Scrutonov sprievodca vínom a životom

scr200Myslíte si, že máte vzťah k vínu? Určite sa mýlite!

...

Divadlo

Absolventka Harvardu a velitel zvláštních jednotek. Muzikál IAGO láká diváky na moderní pojetí Othella

Othello Lukas Adamec Iago J. Ledecky DSC1934 zarlivostMinulý týden proběhla v pražském divadle Hybernia poslední tisková ...

Film

Kean vs. Kean

big eyes uvodkaPo dvaceti letech se Tim Burton opět pustil do natočení životopisného filmu (první Ed Wood, 1994). Tentokrát se zaměřil na malířku Margaret Kean, která proslula obrazy dětí s obrovskýma očima a které je Burton sám fanoušek a vlastní některá...