Korben Dallas zahrali i na počesť Princea

Korben Dallas zahrali i na počesť Princea

Tisk

korben200Korben Dallas sa minulý týždeň objavili na brnenskej Fléde a ich predskokanom sa stala formácia Kieslowski. Koncert bol energický a poznamenaný smrťou legendy hudobnej scény.

 

Slovenská kapela v zložení Juraj Benetin (spev), Lukáš Fila (gitara) a Ozo Guttler (bicie) posledné roky žnú úspechy na slovenskej i českej hudobnej scéne. Ich premyslená hudobná stratégia uchvacuje stále viac a viac poslucháčov rôznych vekových kategórií. V štvrtok 21. apríla na brnenskej Fléde odohrali väčšinu hitov svojho najnovšieho albumu Kam ideme z roku 2015, ktorý znie inak naživo a inak na disku. Nedá sa povedať, že v live verzii by významne chýbala zložka slovenského filharmonického orchestra, ale takto aspoň viac vynikne spev, gitarové sóla a zvuk bicích.

Hity z nového CD ako Za sklom, Kam ideme, či starší Otec, ktorý sa ale objavuje tiež na novom albume, sú určite novými a dlhotrvajúcimi hitmi Korben Dallasu. Hosťujúce hlasy Anety Langerovej, Jany Kirschner, či kapely Zrní sú znamením populárnosti kapely a tiež znamením ich hudobnej výrazovej škály.

korben2

 

Rocková formácia, ktorá reprezentuje hrdo slovenskú scénu je projektom, ktorý by mal trvať ešte veľmi dlho a rozvíjať sa rovnakým tempom ako doteraz. Od roku 2010 je totiž ich progres neuveriteľne rýchly a každý zaznamená z ich skladieb kvalitatívny progres.


Smrť popovej legendy, Princea, ktorá poznačila tento štvrtok na Fléde, sa odrazila na začiatku v trochu pochmúrnej nálade koncertu, ale ako povedal následne Juraj Benetin: „Hudba je liek na všetko.“ a po dlhom aplauze od publika zaznel i kúsok skladby Purple Rain očarujúcim hlasom Juraja Benetina.

www.facebook.com/korbenband
https://korbenband.bandpage.com/
www.fleda.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Klasnová: „Spojilo se nespojitelné, proto vznikly problémy.“

klasnova katerinaSloučením Národního divadla a Státní opery Praha došlo, podle slov členky sněmovního podvýboru pro kulturu Kateřiny Klasnové (VV), pouze k technickému spojení dvou operních domů. J...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Klid pro duši v Japonsku

cajovna v tokiu 200Čajovna v Tokiu je název šestého dílu knižní řady Romantické útěky od britské autorky Julie Caplinové. Romantický příběh vyšel pod hlavičkou nakladatelství Cosmopolis letos v březnu a rozhodně stojí za přeč...

Divadlo

Lordi v Českých Budějovicích byli famózní, skvělí a vysloužili si aplaus - fotoreportáž

Lordi perexNáš fotoreportér Rudolf Hojdar nafotil sérii snímků z českobudějovckého vystoupení souboru Lord of The Dance, které se konalo 27. února 2014 v Budvar Aréně. Ačkoliv časový prostor k pořízení fotografií byl, dle pokynů pořadatelů, velmi krátký, můžeme se díky...

Film

Kniha filmu: velké ideje jednoduše vysvětlené

kniha filmu200V dubnu vyšel u nakladatelství Universum další díl z encyklopedické řady Kniha…, tentokráte Kniha filmu. Takže. Filmoví nadšenci, pozor a připravit na značkách!

 

...