Metalové okénko březen

Metalové okénko březen

Tisk

mo 200Jaro je tady! A spolu s ním pravidelná dávka informací ze světa drsnější muziky. A že se máme na co těšit, tento rok vychází opravdu zajímavé věci…

 

 

Máme tady hned několik zpráv z tábora úžasné norské black metalové bandy Satyricon. Jejich zatím nejnovějším počinem je Deep Calleth Upon Deep z roku 2017, ale příští rok máme počítat s novou deskou. První album této slovutné kapely, Dark Medieval Times, vyšlo na podzim 1993 a o osm měsíců později bylo následováno deskou The Shadowthrone. Obě desky budou zremixovány a zremasterovány, aby mohly vyjít 28. května. Vyjdou hned v několika formátech, jako speciální limitovaný deluxe box, dvojLP, CD digipack a samozřejmě i v digitální podobě.

V první půli března vyšla novinka Roba Zombieho, sedmá deska, která se jmenuje The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy. Abyste si udělali obrázek o této trochu šílené hororově laděné hudbě, koukněte na videoklip k písničce Crow Killer Blues:

Lindemann, projekt zpěváka Tilla Lindemanna (Rammstein) a Petera Tägtgren (Hypocrisy, Pain) vydají 21. května na blu-ray koncertní film Live In Moscow. Jedná se o záznam koncertu z loňského března v moskevské VTB Areně a najdeme zde sedmnáct skladeb. Jen připomínám, že projekt toto duo loni v listopadu odpískali. Představu o hudbě i atmosféře si uděláte při zhlédnutí Allesfresser:

Lamb Of God loni v červnu vydali vynikající eponymní album a 26. března pustili do éteru DVD Lamb Of God - Live From Richmond, VA. Nasát atmošku zkuste s kouskem Memento Mori:

A pokud vás ani toto nepřesvědčilo, v rukávu mají ještě video k Hyperthermic/Accelerate:

Říká vám něco projekt Go Ahead And Die? To jednou strýček Max Cavalera přemítal, co s volným časem a se svým synem Igorem Amadeem Cavalerou si řekli, že něco splácají dohromady. Přizvali si k tomu bubeníka Zacha Colemana a snaží se smíchat death a thrash metal s trochou punkárny. Jedenáctého června jim vyjde eponymní debutové album, rovnou s jedenácti písničkami a už teď můžete omrknout jejich snažení a ohodnotit klip k Truckload Full Of Bodies:

Ukrajinská moderní banda Jinjer zalezla do studia, aby zamakala na čtvrté studiové desce. Tahle kapela se prostě činí: v roce 2019 jsme se dočkali EP Micro, plnohodnotného alba Macro a loni zase živáku Alive in Melbourne.

Americká rockárna Saliva oslaví dvacet let vydání debutu Every Six Seconds tím, že vydá EP Every Twenty Years, kde najdeme znovu nahrané písničky s nynějším zpěvákem, tedy s Bobbym Amaru. Deska má vyjít 7. května. Taky plánují nějaký dokument o historii kapely. A co naopak neplánují? Loni kapela hlásila, že se dá dohromady s původním zpěvákem, Joseym Scottem, ale to už teď neplatí.

mo saliva

Švédští Hypocrisy nás tento rok oblaží novým matrošem! Už bylo na čase, neboť jejich zatím posledním počinem je End Of Disclosure z roku 2013!

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

O svobodomyslnosti a lásce ve všech podobách s Adamem Pavlovčinem, vítězem Superstar

adam perexU každého výherce SuperStar jsou lidé zvědaví, jaký bude jeho další osud. Adam Pavlovčin vystupující pod uměleckým jménem Adonxs tuto soutěž vyhrál v roce 2021 a už vydal svoji první píseň s názvem Moving On. Zároveň otevřeně mluví o vztazích, sexuali...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Žádný sex, je úterý

sex200Tracy Bloomová nesnila o spisovatelské dráze, tak jako o ní snívají jiní autoři. Měla úplně jiné plány, ale jak už to tak bývá, život jí naservíroval úplně jiné menu.

...

Divadlo

Bratři Karamazovi – herecký koncert v Divadle Petra Bezruče v Ostravě

karamazovi  foto perexRomán Fjodora Michajloviče Dostojevského Bratři Karamazovi patří k vrcholným dílům světové literatury. Nesmrtelný příběh o otcovraždě měl v dramatizaci a režii Jana Holce premiéru v Divadle Petra Bezruče v Ostravě 10. pros...

Film

Jak si vedla česká animace v pandemickém roce 2020 a co ji čeká letos

asaf 200Pandemie Covid-19 zasáhla v loňském roce stejně jako všechna tvůrčí odvětví i animaci. Řada domácích i zahraničních festivalů, na kterých se odehrávají premiéry a dojednávají distribuční spolupráce, byla zrušena, nebo se přesunula do online prostředí. ...