Skladatel Tomáš Kympl vydává nové album Kernel Panic, nahrané v době pandemie

Skladatel Tomáš Kympl vydává nové album Kernel Panic, nahrané v době pandemie

Tisk

kympl 200Hudební skladatel a oceňovaný český umělec, mimo jiné držitel dvou nejvyšších ocenění britské mezinárodní soutěže The UK Songwriting Contest, Tomáš Kympl, vydává nové album Kernel Panic. Originální elektonicko - technologická nahrávka vznikla během pandemie koronaviru v Praze a Londýně.

 

Názvy skladeb jako Data, Email, Wifi nebo Login vtahují posluchače do světa digitálních technologií, počítačů a internetu. Do atmosféry a prostředí, které je již dlouho důvěrnou součástí našeho každodeního života. Všechny elektronické i akustické nástroje na albu si autor nahrál sám. Zvláštní důraz kladl na party bicích nástrojů a basové linky. Použití klasických analogových syntetyzátorů v kombinaci s moderními VST instrumenty (tzn. virtuálními nástroji) dodává nahrávce charakteristický zvuk.

"Dlouhou dobu jsem si přál nahrát elktronické album, ale nezbýval mi čas. V době pandemie jsem ještě zrychlil a tak se mi podařilo jeho vznik předsunout před další připravované projekty. Je také skvělou příležitostí připomenout si, že tvořit nebo poslouchat hudbu může být přínosné i během přečkávání pandemie," říká Kympl.


Album Kernel Panic je od dnešního dne ke stažení na všech digitálních a streamovacích platformách, zároveň ho celé můžete poslouchat na Youtube.

Názvy skladeb: 1) Data 2) Www 3) Email 4) Login 5) Password 6) Zip 7) Html 8) Cookie 9) Download 10) Wifi 11 Offline 

kympl obal

O autorovi:

Tomáš Kympl, hudební skladatel, multi - instrumentalista a producent se narodil v roce 1975 v Praze. V letech 1989 až 2001 studoval Pražskou konzervatoř a Hudební akademii (obory bicí, klavír a skladba). Rozsah jeho autorské činnosti sahá od vážné hudby, duchovní, přes populární, šansony, muzikál až k hudbě filmové.

Od roku 2001 je zastupován mezinárodním nakladatelstvím Warner Chappell. V roce 2015 jeho skladba Ave Maria zvítězila v kategorii Open prestižní britské hudební soutěže UK Songwriting Contest. A roku 2016 také jeho skladba New York zvítězila v kategorii Instrumental prestižní britské hudební soutěže UK Songwriting Contest.

Mezi tuzemské a zahraniční hvězdy klasické i populární hudby, kteří interpretují skladby Tomáše Kympla patří: Peter Dvorský, Jana Sibera, Jiří Suchý, Petr Janda, Naďa Urbánková, Michael Kocáb, Helena Vondráčková, Jiří Korn, Hana Zagorová, Josef Laufer, Jitka Zelenková, Kamil Střihavka, Radka Fišarová, Daniel Landa, Ladislav Křížek, Petr Kolář, Natalie Kocábová, Bohuš Matuš, David Kraus, Honza Jareš, Jaroslav Satoranský, Josef Dvořák, Jiří Lábus, Jan Hrušínský a mnoho dalších umělců.

Kympl 2

Zdroj foto: archiv Tomáše Kympla

Další informace:

www.tomaskympl.com

https://cs.wikipedia.org/...mpl

https://www.facebook.com/...mpl


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tleskač: „My nejsme apriori veselá kapela.“

altSkupina pyšnící se podtitulem Pilsner Ska Orchestra Tleskač má před sebou festivalovou sezonu, novou vokalistku Karolínu Jägerovou a rok staré album Never die songs. Na různé názory jsme se zeptali kapelníka ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Poznejte Dámu s veverkou

Dama s veverkou perexNakladatelství Jota vydalo román Dáma s veverkou americké autorky Elizabeth McKinzieové, který předcházely samé kladné recenze a byl také nominován na cenu National Book Award for Fiction za rok 2016.

Divadlo

Komiksovou komedii se špetkou černého humoru uvede Divadlo na Vinohradech

vinohrady200Daniel Majling je autorem hry Láska! Prsty! Salman Rushdie!, kterou uvede v premiéře v sobotu 4. června ve Studiové scéně Divadlo na Vinohradech. Představení, které se hraje v překladu a dramaturgii Vladimíra Čepka, režíruje Barbora Mašková a vin...

Film

Kieslowski se táže, jaké taje skrývá lidská duše

kieslowski-o-kieslowskem 200Polský režisér Krzysztof Kieślowski si u nás získal mnohem menší pozornost, než jakou by si zasluhoval. V kinech jeho filmy rozhodně nepatřily mezi vyhledávané, ani v televizi nelámaly rekordy sl...