Dirty Old Dogs pokřtí album v budově těsně před její demolicí

Dirty Old Dogs pokřtí album v budově těsně před její demolicí

Tisk

dirty dogs 200Dirty Old Dogs pokřtí ve středu 27. října své třetí album Let's Burn Heaven Again u bývalé olomoucké šibenice v areálu pevnosti Fort Galgenberg. Nahrávka, která vyšla digitálně už v květnu tohoto roku, vychází nyní i na vinylu u vydavatelství Indies Scope. Ústřednímu tématu koncepčního alba o očistě ohněm a zániku zůstává kapela věrná i při produkci koncertu. Industriální hala, která je dějištěm hudební události, je totiž na konci října určena k demolici.

 

Na návštěvníky křtu v areálu pevnosti z devatenáctého století čeká také výstava fotografií Marka Kolaříka dokumentující vývoj skupiny nebo promítání videklipů pojících se s příběhem alba. Akce je součástí projektu Site Specific Olomouc.

„Cesta samotné desky pro nás byla dlouhá, a aby se její příběh řádně uzavřel, chtěli jsme album uctít rituálem na unikátním místě. Fakt, že nezapadáme do každého klubu, vycvičil naši kreativitu. Byl to adrenalin, ale lokaci Fortu Galgenberg se na poslední chvíli podařilo domluvit. Šibeniční vrch příběhy doslova dýchá. Vše, co jsme se snažili albem říct, kontinuita vzniku a zániku, vše to místo splňuje,” říká frontman kapely Tomm Prochazka.

dirty dogs1

Pochmurnou nahrávku o umění bolestivých rozloučení, i když se týká krásných věcí, dosud doprovodily dva retro laděné videoklipy. Bonusové třetí video ke skladbě Personal Darkness budou mít fanoušci možnost zhlédnout jako první přímo na akci. Autorem klipu je stejně jako u vizualizace prvního singlu One Day frontman skupiny Tomm Prochazka.

„Vinyl pro nás není jen fetiš, ale symbolizuje ucelenost a utvrzuje pocit, že jsme vytvořili opravdovou desku. Ondra Hruška z GrafickéPapíry.cz dodal celému projektu nový rozměr smyslového vnímání. Přidali jsme čichovou stopu. Miluju vůně. Proto jsme každý booklet s texty ještě udili ohněm, aby si fanoušci, co si vinyl pořídí, příběh alba umocnili i aromatem ohně, které prostupuje celým konceptem nahrávky,” popisuje Prochazka.

dirty dogs2

Akce proběhne v rámci projektu Site Specific Olomouc spolku Air Force z.s. a za podpory Ministerstva kultury, Státního fondu kultury ČR, Olomouckého kraje a Statutárního města Olomouc.

Zdroj foto: Marek Kolařík

Více informací:
Faceboová událost: https://www.facebook.com/events/1016480059141378

Facebook: www.facebook.com/dirtyolddogs7
Instagram: www.instagram.com/dirty_old_dogs

Předprodej na křest alba: https://bit.ly/Křest_DOD


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vadim Petrov: Novou hudbu již neskládám, ale některé skladby formuji do koncertní podoby

Vadim Petrov PEREXUznávaný český hudební skladatel Vadim Petrov je ve svém oboru osobností, která požívá v uměleckém prostředí vážnosti a respekt. Při našem setkání na zahradě jeho domu v Hlubočince u Prahy z něj sršela životní energie a ochotně se...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Quiche a koláče

QuichePokud jste tuhle pochoutku ještě nikdy neochutnali, nepekli, tak to rozhodně musíte napravit. A jestli si myslíte, že vás to neosloví, tak jedna věc mě při těch úžasných receptech napadla! Všechny ty náplně se dají skvěle použít i...

Divadlo

Umělkyně světových parametrů mají kromě talentu vždy něco navíc

perex hvezdyMám rád umělce, ale nejvíc asi ty, kteří něco umějí, a přitom si na nic nehrají. Vypadá to jako protimluv, ale možná mi rozumíte. A pak mám rád umělkyně, které – ačkoliv jsou talentované, inteligentní a krásné – ma...

Film

Dvě slova jako klíč? Strhující filmová záležitost po všech stránkách

dve slova200Dvě slova jako klíč je nový český film, který vznikal podle stejnojmenné knihy Josefa Formánka. Zatím jsem ji nečetl, ale to, co pro plátno vytvořil režisér Dan Svátek a kameraman Jakub Šimůnek, tak klobouk dolů. Navíc tam hrají výborní čeští her...