Metalové okénko červenec

Metalové okénko červenec

Tisk

mo 200První prázdninový měsíc máme za námi a doufám, že jste si užili hudby naživo naplno, já tedy ano! Metalové okénko vám i tento měsíc přináší hlavně nálož videoklipů a informace o chystaných deskách. Máme se zase na co těšit!

 

 

Dvanáctá studiovka švédské vikinské kapele Amon Amarth vychází 5. srpna a jako ochutnávku tu máme videoklip k písničce The Great Heathen Army:

Je to něco trošku něco jiného, svěžího, a tak se na devět nových skladeb hodně těším a doufám, že vy také!

A ve stejný den vychází nová deska i americké kapele Soufly. Jejich Totem bude zastupovat deset písní, z nichž tu teď máme animovaný videoklip k písničce Filth Upon Filth:

Už jedenáctá studiovka, konkrétně deska Deceivers, vyjde švédské kapele Arch Enemy 12. srpna. Navnadit nás může singl In The Eye Of The Storm:

Industriální Dope plánují vydat svou sedmou studiovku, která se bude jmenovat Blood Money Part Zer0, 24. února. Zatím si můžete poslechnout písničky Believe:

{youtube}5YfpoOgnMz4{youtube}

a No Respect:

{youtube}UdTrWU-623Q{/youtube}

Činí se i americká rocková kapela Red Hot Chili Peppers, která na apríla vydala desku Unlimited Love a teď ohlásili, že ještě letos, konkrétně 14. října, se dočkáme další studiovky. A držte se, na Return Of The Dream Canteen najdeme dokonce 17 písniček!

mo rhcp

Rocková kapela Soil také vydá novou studiovku a bude to asi velmi zajímavé, protože půjde o skladby, které kapelu inspirovaly. Takže na desce Play It Forward najdeme třeba skladby od White Zombie nebo na památku bubeníka Taylora Hawkinse píseň od Foo Fighters. Máme tu i videoklip k písni Nightmare:

Portugalci Moonspell ohlásili, že 23. září vdají Blu-ray/DVD s názvem From Down Below – Live 80 Meters Deep, kde najdeme živé vystoupení z jejich poslední studiovky Hermitage (2021). Jak to bude vypadat, to vám napoví klip k písni Entitlement:

Polští metalisté Behemoth vydají 12. řadové album Opvs Contra Natvram 16. září a pilně pracují na jeho propagaci. Po videoklipech k Ov My Herculean Exile a Off To War! tu máme The Deathless Sun:

Americká kapela Lamb Of God plánuje v říjnu vydat desku Omens a z ní nám přináší eponymní skladbu ve formě videoklipu:

Zdroj: https://blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kamila Nováková: Jako správní nomádi jsme chtěli mít co nejvíce zvířat a pastvin

kovbojky obalkaNedávno vyšla kniha Kamily Novákové Co by se kovbojkám stávat nemělo. Kniha je nejen o chovu koní, o lidských a zvířecích dobrácích i potvorách, o krásách přírody v Jeseníkách, o nezaměnitelném kouzlu života v těchto horách,...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nepřekonatelný Saturnin

Saturnin perexPro mne rozhodně ano. Tento humoristický román mám ráda a vracím se tu a tam k němu, protože Jirotkův jazyk, nadhled a smysl pro humor mi vždy dokážou osvěžit den – byť by byl i chmurný. Co člověk může napsat...

Divadlo

„Psaní je líbání v hlavě“

dobry proti severaku200Únor začal v Městském divadle Zlín premiérou půvabného díla Dobrý proti severáku od Daniela Glattauera. Já jsem se do Dílny vydala hned na první reprízu, protože mě tato kniha dostala a byla jsem moc zvědavá, jak se s ní di...

Film

Matouš Ruml a Eva Toulová jako zamilovaný pár filmu Superžena

Superzena perexMájová nálada dorazila i na plac nového celovečerního filmu Superžena, ve kterém tvůrci natáčeli stěžejní vztahové scény snímku s Matoušem Rumlem a režisérkou Evou Toulovou. Hned v prvním obraze, který se natáčel ve Štramberském hotelu...