Písničkářka Lauren Ruth Ward (US) se vrací do Prahy s novinkou Mindseye

Písničkářka Lauren Ruth Ward (US) se vrací do Prahy s novinkou Mindseye

Tisk

lauren 200Americká multitalentovaná písničkářka Lauren Ruth Ward se vrací po čtyřech letech do Prahy. Po beznadějně vyprodaném koncertu v Café V lese se tentokrát představí 26. března v pražském Futuru.

 

 

Hudební kritika o ní mluví jako o spojení Janis Joplin, Florence Welch a Courtney Barnett, její pěvecké mistrovství je nepřekonatelné, lyrické brilantnosti se vyrovná pouze intenzita živých vystoupení, která mají podle většiny lidí blíže k mystickým zážitkům než k čemukoliv jinému. Pódium sdílela s pestrou plejádou umělců jako jsou Keith Urban, Shirley Manson, Eddie Vedder, Shakey Graves, Liz Phair a v neposlední řadě svou expartnerkou LP.

Marylandská hudebnice je rozená bojovnice. Její texty, ve kterých popisuje své životní zážitky a drsně i s chvěním sdílí svou zranitelnost, jsou prosyceny skrytou silou. Po zhroucení a znovuzrození osobních i hudebních vztahů, je její aktuální tvorba zpovědí, která byla napsána, nahrána, produkována převážně ženami.

Každá píseň je sebezpytující sondou do vlastního nitra i elektrizující poselství posluchačům.

Její koncerty, ať už s kapelou, která flirtuje s padesátkovým a šedesátkovým rock'n'rollem, nebo jen jako písničkářka s kytarou, jsou plné syrových a niterných emocí.

Aktuálním počinem je na podzim vydané EP Mindseye doprovázené zcela čerstvým stejnojmenným videoklipem. Lauren Ruth Ward reflektuje truchlení nad ztrátou milované bytosti i širokou škálu emocí od touhy po žárlivost a smutek.

lauren

Lauren Ruth Ward (USA)
26. 3. Futurum, Praha

Vstupenky a více informací: https://connect.boomevents.org/cs/event/6c4657a4b05c7249


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martina Boučková umí psát skvělé pasti na čtenáře

martina bouckova200Známe se několik let. Máme za sebou spolupráci při propagaci knížek, dobře vím o její vášni pro psaní. Skvěle fabuluje a je mistrem dialogů. Na začátku vydala texty pro děti, dnes se posunula o stupínek výš a vycházejí jí i knížky...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Haiku, kresba, kaligrafie – velmi stručná poezie

oci vazky 200Chcete zažít něco výjimečného? Zaslechnout zašustění křídel vážky či zahlédnout třpytící se krůpěj rosy? Postřehnout takové vjemy, k jejichž zachycení potřebuje člověk klid a čas? Přečtěte si haiku!

 

...

Divadlo

Muzikál Edith a Marlene se v Národním divadle moravskoslezském dočká čtyřiačtyřicáté reprízy

edith a marlene perex1Jubilejní 44. reprízy se dočká v pondělí 28. prosince na jedné ze scén Národního divadla moravskoslezského Ostrava, konkrétně na jevišti Divadla Jiřího Myrona, komorní muzikál Edith a Marlene, jehož autorkou je maďar...

Film

Vstup do Zóny jen na vlastní nebezpečí

Zona 200Když příznivec ruského režiséra Andreje Tarkovského uslyší nebo uzří slovo Zóna, okamžitě zastříhá ušima, zbystří pozornost a hledí zjistit, zda se tenhle výraz neváže k filmu Stalker (1979). V případě knihy Zóna, vydané nakladatelstvím Paseka, se sk...