Synové smrti debutovali na Dušičky

Synové smrti debutovali na Dušičky

Tisk

synove smrti200Kapela Synové smrti vydává svoje debutové album nazvané 206 kostí.

 

 

 

Projekt dvorního skladatele a kytaristy etablované olomoucké skupiny Nylon Jail Romana Vičíka se zrodil před třemi lety, když se v Praze spojil s výraznými postavami hudební scény. Za bicí si trochu netradičně sedl Antonín Dlapa (Prago Union), kterého obvykle vídáme s kytarou, ze své domovské hip-hopové party pak přizval basáka Ondřeje Hausera, kytary obstarává Václav Hruška (Lebanon) a frontman Roman Vičík.

Ten se tentokrát objeví v roli, v jaké ho fanoušci Nylon Jail neznají: „Došel jsem k názoru, že některá témata potřebuju vyjádřit víc napřímo a že je tím pádem chci odzpívat sám. I proto jsem dal Synky dohromady,“ říká Vičík.

Debutové album 206 kostí vyšlo příznačně na Dušičky a přináší desítku skladeb, které vznikaly během covidu a bezprostředně po něm: „Odráží se v nich úsek života, kterému jsem ne úplně rozuměl. Je v tom rokec, country, trochu blues. Nic objevného, láska, smrt, desperáti, nostalgie, podivnej soused a tak,“ dodává.

Nahrávka vznikla v Golden Hive Studiu u Amáka a předcházel jí singl a videoklip Sny.

Album 206 kostí je k poslechu na Spotify a brzy se dočká i nosiče…

synove smrti

Více informací:

https://www.instagram.com/synove.smrti/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100072331902888


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dům kultury v Kroměříži představuje noviny Afriky pod jednou střechou

Miroslav karasek perexSběratel Miroslav Karásek vystavuje od 3. ledna do 15. února ve foyer Domu kultury v Kroměříži část svojí ojedinělé sbírky novin z celého světa. Po úspěšné prezentaci asijských periodik se tentokrát věnuje periodickému tis...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Hravou formou na angličtinu pro děti

anglictina 200Děti, rodiče i učitelé se začátkem nového školního roku jistě uvítají Praktickou angličtinu pro děti s výstižným podtitulem Aby se rychle rozmluvily, kterou pro nás připravilo nakladatelství Portál. Zábavnou formou nás provede každodenními si...

Divadlo

Derniéra kultovního muzikálu Andrewa Lloyda Webbera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť z Plzně už 22. května streamem!

muzikal josef 200Velkolepá a zábavná muzikálová show pro všechny generace z autorské dílny Andrewa Lloyda Webbera a Tima Rice Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť dobyla doslova celý svět!!! Muzikál s podtitulem Bible v rytmu rokenrolu vznikl na m...

Film

ČT nachystala nový kanál pro děti a na něm Děsivé dějiny

Desive dejiny CTD 200Česká televize už láká zájemce jak na kanál speciálně sportovní, tak speciálně zpravodajský. Na konci srpna zprovoznila další, určený především dětem: ČT :D (a ponechme stra...