Xindl X není mimo mísu, nejspíš proto stojí jeho koncerty za to

Xindl X není mimo mísu, nejspíš proto stojí jeho koncerty za to

Tisk

xindl xVe čtvrtek 15. března přijel Xindl X do šumperského H–Clubu, kde vystoupil v tradičně netradičním xindlovském stylu. H-Club, zaplněný diváky všech věkových skupin, se pouze domníval, jaký koncert od Xindla X může očekávat. Ovšem jak se mohou domněnky měřit se skutečným výkonem?  Jednoduše nemohou. Jeho originalita a osobitost nezná mezí.

 

Koncert odstartoval skladbou Zlato, která je z nového alba Láska a od starších písní se citelně liší. To však vůbec nebylo na škodu, ba naopak, fanoušci aspoň zakusili něco nového, něco jiného. Podle zpětné vazby soudím, že se bude líbit i široké veřejnosti. Na třešničku na dortu, ostatní skladby, si ještě počkáme do konce léta, kdy vyjde celé album. Sice se dle jedné skladby nedá posoudit celé album, ale téma lásky nemůže zklamat nikoho.

Po první ochutnávce Zlata diváci rozhodně nestáli nohama na zemi, ale pustili se přes Hollywood až do Turecka. Pro vysvětlení, zazněly písně Hollywood a Láska v housce. Skladba písniček byla tedy pestrá a diváci si užívali každý okamžik. Jak by si také mohli neužívat, když byli následně vzati do nebeských výšin skladbou Anděl.


alt

Dobrý koncert by neměl být jen o hudbě, a to Xindl dobře ví. Fanoušky zatahoval neustále do víru své hudby. Ti se samozřejmě vůbec nebránili. Ve spolupráci s publikem si zazpíval pasáž z Lásky v housce. Příjemná improvizace skupiny a Xindla X rozhodně nebyla jen doplňkem celého vystoupení, spíš přirozeností.

Určitě byste byli překvapeni, jak skvěle se dá zvládnout kytara vypraná v Perwollu Magic, tedy následně sražená, a aby toho nebylo málo i rozladěná. (pozn. red.: tímto způsobem zpěvák narážel na vlastní kytaru, která byla opravdu malých rozměrů). Jak diváci následně pochopili, pro Xindla ani vysrážená kytara není překážkou. V klidu na ni zahrál ,,velikonočně“ laděnou písničku o Vánocích, a to s velkým ohlasem diváků.

 

alt

Uvažovala jsem, jak bych nejlépe vystihla celý koncert. Nakonec využiji text jedné písničky z minulého alba. Koncert byl jako skvěle uvařené menu. Zkrátka Xindl je nejlepší kuchař s tím rozdílem, že to, co skupina navařila, fanoušci snědli i se zákuskem. Někteří chtěli i dvojité porce hudby a vtipu, který jim byl po celý večer servírován. Všichni se najedli dosyta.

Pokud budete mít někdy příležitost jít na koncert skupiny Xindla X, neváhejte a věřte, že skupina prostě neurazí i v případě, že jeho styl není vaše gusto.

Zdroj foto: majorus.cz, kafe.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Štěpán Kojan: „Prvnímu ročníku Rocku pro faunu přeji podporu široké veřejnosti pro dobrou věc Fauny“

keks 200Rock pro faunu – je nový projekt, který chce pomoci přírodě a zvířatům. Předkládáme vám, našim čtenářům, první rozhovor s leaderem kapely KEKS Štěpánem Kojanem:

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Drsný středověk v románu Cesta sněžných ptáků

Cesta sneznych ptaku200Cesta sněžných ptáků je historický román z jedenáctého století, ve kterém najdeme vše, co k příběhu z drsné doby a velkých činů patří. Robert Lyndon nás prostřednictvím svých hrdinů proved...

Divadlo

Sedm známých osobností věnovalo šest zážitků a jeden obraz do unikátní charitativní online aukce pro Divadlo Viola

Viola200Tereza Kostková, Miroslav Donutil, Václav Vydra, Jiří Dvořák, Ivo Kahánek, Marek Eben, Jiří Anderle. Oblíbení a vítaní hosté na jevišti Divadla Viola se spojili, aby společně s aukční platformou Arts Bay a Prague Business Clubem pomohli legendární uměl...

Film

Velkolepá Bitevní loď připlouvá do našich kin

altAč to za okny mnohdy nevypadá, léto se kvapem blíží a s tím pomalinku začíná každoroční filmová sezóna plná nenáročných a zábavných kousků, u nichž by se měl divák hlavně pobavit a zapomenout na všednodenní starosti. První letošní vlaštovkou je Bitevní...